Κατηγορίες
Διαιτησία - Κύπελλο Ελλάδος

Δήλωση Γκιρτζίκη σε γνωστή ιστοσελίδα για τον ρέφερι του τελικού!

5A16E9BD83F70601FEC6FFF8789600FAΗ επανέναρξή του Κυπέλλου που ήταν και το ζητούμενο για να αποφευχθεί το Grexit έφερε χαμόγελα στην ΕΠΟ.

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης μίλησε στο SPORTIT για όλα τα θέματα που απασχόλησαν το ποδόσφαιρο τις τελευταίες ημέρες και για αυτά που θα ακολουθήσουν, ενώ θέλοντας να στηρίξει τον Έλληνα διαιτητή και να «τρολάρει» όσους τον απαξιώνουν θεωρώντας πως οι ξένοι μπορούν να σφυρίξουν καλύτερα, χαριτολογώντας είπε πως θα ζητήσει από την UEFA να φέρει τον Ριτσόλι στον τελικό Κυπέλλου.

Για το αίτημα να γίνει ο τελικός με ξένο διαιτητή και την απόφαση στις εξέδρες να βρίσκονται μαθητές:

«Για το αίτημα να γίνει ο τελικός με ξένο διαιτητή θα το δούμε. Ακόμα όλα είναι ανοιχτά σε ότι αφορά και το θέμα των μαθητών, όπως και της έδρας του τελικού και θα γίνουν μέσα στο πλαίσιο που μας επιτρέπεται. Πάντως αν θέλουν ξένο διαιτητή εγώ θα προτείνω στην UEFA να μας στείλουν τον Ριτσόλι και να δω αν δεν δώσει κανένα πέναλτι σαν και αυτό στον αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Ατλέτικο αν θα φωνάζουν ή όχι. Εγώ δεν υποτιμώ τους Έλληνες διαιτητές. Έχουμε διαιτητή που θα δώσει το παρών στα τελικά του EURO 2016. Τον ξένο διαιτητή δεν μπορεί να τον ζητήσει κανείς άλλος παρά μόνο η ομοσπονδία και αν εγκρίνει το αίτημα η UEFA τον παραχωρεί».

Για τις αλλαγές στους κανονισμούς και την εναρμόνιση τους με αυτούς της FIFA:

«Μιλάμε για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στους κανονισμούς της ΕΠΟ και ξεχάσαμε αυτές που πρέπει να γίνουν στο νόμο και σε διατάξεις που καταργούν το αυτοδιοίκητο και παρεμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Γι’ αυτούς που έστειλε και τις δυο επιστολές η FIFA και γι’ αυτό ανέφερε πώς να εξετάσουν και τους νόμους από το 1999 μέχρι σήμερα. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, έχουμε συμφωνήσει να έρθει η FIFA και να δει τους κανονισμούς και στα πειθαρχικά και στην επιτροπή δεοντολογίας και στη διαιτησία. Ειδικά στην διαιτησία τι να δουν, αφού έχουμε υπογράψει την σύμβαση διαιτησίας με την UEFA. Θα έρθουν τις επόμενες ημέρες και άνθρωποι της διαιτησίας να κάνουν έλεγχό αν τηρούμε τη σύμβαση. Εμείς εφαρμόζουμε και θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε ότι αναφέρει η σύμβαση. Η  ομοσπονδία θέλει να παίζεται ποδόσφαιρο δεν θέλει να κάνει πολιτική. Η ουσία είναι ότι θα ξεκινήσει το Κύπελλο».

Για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν διχασμό μεταξύ των μελών της ΕΠΟ:

«Είναι αστείο να λέγεται ότι υπάρχει διχασμός μεταξύ των μελών της ομοσπονδίας. Εξαντλήθηκαν όλες τους οι πρακτικές και επειδή βρήκαν τοίχο, προσπαθούν να διχάσουν. Εγώ έχω αρχές και δεν τις πουλάω, όπως δεν έχω μάθει να πουλάω και συνεργάτες μου. Ας βρουν άλλους τρόπους να χτυπήσουν τον Πρόεδρο. Είμαι σίγουρος πως θα ενταθούν οι μεθοδεύσεις τους. Χρησιμοποιούν τα πάντα. Όσο μας χτυπάνε τόσο θα συσπειρώνονται οι Ενώσεις. Μου τηλεφωνούν Πρόεδροι και μου λένε πως έχουν αγανακτήσει από τον πόλεμο που μου γίνεται και πως τώρα είναι ακόμα πιο αποφασισμένοι να με στηρίξουν».

Για το θέμα των Τακτικών Δικαστών:

«Μπορεί να λέει ο Υφυπουργός ότι έβαλε τους τακτικούς δικαστές, όμως η αλήθεια είναι πως εμείς τους βάλαμε. Εμείς τους περάσαμε στο καταστατικό μας. Εμείς το ζητήσαμε πιο μπροστά, αλλά δεν μας το επέτρεπε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και καλά έκανε γιατί είμαστε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου. Παρόλα αυτά εμείς το κάναμε γιατί δεν είχαμε να φοβηθούμε τίποτα.  Όμως επαναλαμβάνω, γιατί όλοι έχουν ξεχάσει τους νόμους που θίγουν το αυτοδιοίκητο και μιλάνε μόνο για τους κανονισμούς της ΕΠΟ; Δεν τους συμφέρει;»

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected