Τουρνουά Foot Tennis Βέροια

Οι τέσσερις ΒΑΣΙΚΟΙ κανονισμοί για το Τουρνουά Foot Tennis που θα διεξαχθεί 6-15 Μαΐου στη Βέροια (photos+vid)

fc3edaca944b75fb222b5d5bbe47d7e8_L

Πολλά είναι τα μηνύματα που έχουμε δεχτεί όσον αφορά το ποιοι κανονισμοί ισχύουν στο Τουρνουά Ποδοτένις, που για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στην πόλη της Βέροιας.

Ένα άθλημα που είναι πολύ διαδεδομένο σε Ευρώπη και Ασία (κυρίως) αλλά μόνο σε προπονητικό επίπεδο στη χώρα μας, αλλά έχει ελάχιστους και πολύ συγκεκριμένους κανονισμούς. Αυτοί βεβαίως θα εφαρμοστούν στην παρθενική διοργάνωση που διεξάγεται από τις 6 έως τις 15 Μαΐου στην Πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας, έτσι ώστε να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες για τα μελλοντικά τουρνουά.

Να θυμίσουμε πως νικητής αναδεικνύεται αυτός που θα φτάσει τα δύο σετ, ενώ νικήτρια στο κάθε σετ είναι η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στους 21 πόντους. Αν το σκορ σε κάθε σετ φτάσει στο 20-20, αυτό ολοκληρώνεται στους 22 κ.ο.κ. Αν το ματς έρθει ισόπαλο 1-1, τότε διεξάγεται και τάι μπρέικ (3ο σετ) το οποίο ολοκληρώνεται στους 11 πόντους.

δείτε ένα ενδεικτικό βίντεο από την προπόνηση της Μπάγερν Μονάχου με τη διαφορά πως αγωνίζονται τρεις εναντίον τρεις :

Οι κανόνες αυτοί είναι οι εξής :

1. Το πρώτο σερβίς (το οποίο γίνεται πάντα με πόδι ή κεφάλι) πραγματοποιείται μετά από κλήρωση. Από το επόμενο σετ και έπειτα, το πρώτο σερβίς το κάνει η ηττημένη ομάδα. Μετά από κάθε υποδοχή στο σερβίς του αντιπάλου η μπάλα σκάει στο έδαφος και ακολουθεί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ πάσα στον συμπαίκτη, δεν επιτρέπεται δηλαδή το πέρασμα με την πρώτη στο αντίπαλο τερέν.

2. Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να πραγματοποιήσει μέχρι δύο (2) πάσες και με το τρίτο χτύπημα περνά τη μπάλα στο αντίπαλο τερέν. Μπορεί βεβαίως και να την περάσει με τη μία ή τη δεύτερη αρκεί να μην είναι η υποδοχή από το σερβίς στην πρώτη περίπτωση.

3. Το φιλέ θεωρείται ΦΥΣΙΚΟ εμπόδιο και μετρά αποκλειστικά η κατάληξη της μπάλας αφού χτυπήσει σε αυτό.

4. Αν υπάρχει τρίτος παίκτης, οι αλλαγές είναι ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ αλλά πραγματοποιούνται μόνο σε διακοπή αγώνα (πριν από σερβίς ή ενδιάμεσα από τα σετ).

Σε κάθε περίπτωση, οι ομάδες οφείλουν να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των διαιτητών, οι οποίοι ελέγχουν τόσο των αριθμό εναλλαγής της μπάλας μεταξύ των παικτών όσο και το αν η μπάλα καταλήξει εντός ή εκτός αγωνιστικού χώρου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected