Basket

Πρωτοβουλίες για να γεφυρωθεί το χάσμα στο μπάσκετ!

159729xlargeΟι ραγδαίες εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ συνεχίζουν να τρέχουν, ειδικά μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσης της FIBA, και σε συνεργασία με την ΔΟΕ, να  αποκλείσουν τους Ισπανούς από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Όπως αναφέρει το basketblog.gr, σε συνέχεια αυτής της εξέλιξης, και με την Λιθουανία να αναμένεται να πάρει σειρά, η FIBA, μετά την συνεδρίαση του εκτελεστικού της συμβουλίου, υποστηρίζει μεν την απόφαση της FIBA Europe για τον αποκλεισμό των εθνικών ομάδων, αλλά καλεί σε διάλογο στα γραφεία της την Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της FIBA:

“Μετά την απόφαση που πήρε το Δ.Σ. της FIBA Europe στη συνάντηση που έγινε στο Παρίσι, η FIBA προέβη σε δική της σύσκεψη την 23η Απριλίου στα κεντρικά της γραφεία. Αφού ενημερώθηκε πλήρως για τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, η παγκόσμια ομοσπονδία αποφάσισε να στηρίξει πλήρως την FIBA Europe σε όποια απόφαση κι αν πάρει. Μάλιστα αιτήθηκε νέας συνάντησης με τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες στη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας με σκοπό να συζητηθούν τα προβλήματα και οι πρωτοβουλίες που μπορούν να παρθούν από κάθε μία εξ αυτών.

Η υλοποίηση των αποφάσεων σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο θα ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία. Η εκτελεστική επιτροπή της FIBA θα καλέσει μάλιστα την Euroleague προκειμένου να συναντηθούν τις επόμενες ημέρες στα κεντρικά της γραφεία”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected