Κατηγορίες
Basket

Εκπληκτικός ο Άρης, μείωσε το σκορ κόντρα στον ΠΑΟ!

160302xlargeΝέο ενδιαφέρον έδωσε ο Άρης στην ημιτελική σειρά των πλέι οφς της Basket League με τον Παναθηναϊκό, κερδίζοντας τους «πράσινους» με 77-68, και δείχνοντας ότι την ικανότητα να τους κοιτάξει στα μάτια.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη μπήκε ψυχωμένα στην αναμέτρηση και έδειξε ότι ήθελε περισσότερο τη νίκη, με την απουσία του Νικ Καλάθη να παίζει καταλυτικό ρόλο για το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο Άρης παρουσιάστηκε απόλυτα διαβασμένος, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία του ατού του Παναθηναϊκού, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να δείχνει να ψάχνεται ακόμα αλλάζοντας συνεχώς σχήματα, και αναλώνοντας τον Γκιστ στην θέση πέντε, με αποτέλεσμα ο Αμερικάνος να βρίσκεται έξω από τα νερά του, έχοντας 5 πόντους με 2/7 προσπάθειες (6 ριμπ., 3 λάθη, 2 κοψ.) με τον Χάντερ να μην παίρνει δευτερόλεπτο συμμετοχής. Για τον Άρη, ο Ντομινίκ Ουότερς ήταν εκπληκτικός, και ευστοχώντας όλο το βράδυ από το ίδιο σημείο του παρκέ, με τζαμπ σουτ, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 21 πόντους (2/2 βολές, 8/11 διπ., 1/2 τριπ., 4 ριμπ., 4 ασίστ), ενώ ίδιο αριθμό πόντων είχε ο Τζερέλ Μακνίλ (7/15 σουτ). Καλή παρουσία είχε και ο Οκάρο Ουάιτ (9 π., 4 ριμπ.), ο οποίος βραβεύτηκε από τον ΕΣΑΚΕ με τον τίτλο του πολυτιμότερο του πρωταθλήματος, με τους 9 παίκτες του Άρη που πάτησαν παρκέ να έχουν σκοράρει από το πρώτο ημίχρονο. Εκτός από τους τραυματίες Χάγκινς, Ξανθόπουλο και Ζάρα, και ο Τσούκποβιτς αποχώρησε με πρόβλημα στο τέταρτο δεκάλεπτο. Για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος έκανε 15 λάθη (μόλις 8 ο Άρης) και ηττήθηκε μετά από πέντε φετινές νίκες σε πρωτάθλημα και κύπελλο αλλά και πλέι οφς, από 14 πόντους είχαν ο εκνευρισμένος Έλιοτ Ουίλιαμς (3/10 σουτ) και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (5/7 σουτ), με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να σκοράρει 11 πόντους (3/7 σουτ, 5 ασίστ), με μερίδα φίλων του Άρη να τον αποδοκιμάζει. Επόμενο παιχνίδι την Τετάρτη (11/5, 19:00).

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τον Χεινς στην βασική πεντάδα, έχοντας εκτός τον Καλάθη, και κατάφερε με τέσσερις αρχικούς πόντους του Ουίλιαμς να πάρει το προβάδισμα με 0-4, σε ένα Nick Galis Hall, το οποίο δεν είχε καθόλου φιλικές διαθέσεις για τους «πράσινους». Ο Άρης παίρνοντας δύναμη από τον κόσμο του προσπέρασε για πρώτη φορά στο σκορ με 11-10 (6’), και έμεινε σε επαφή με συνεχόμενα καλάθια από τους Ουότερς και ΜακΝιλ όταν οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ξεφύγουν, φτάνοντας ως το +3 (17-20). Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 23-22, με τον Άρη να έχει επτά σκόρερ (έξι ο Παναθηναϊκός) και 10/15 σουτ (2/2 τριπ.).

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ξεκίνησε με μεγαλύτερη ορμή το δεύτερο δεκάλεπτο, και παίρνοντας ως αρχή ένα εντυπωσιακό καλάθι του Φλίωνη (μπήκε για να ξεκουράσει τον Ουότερς) έτρεξε ένα σερί 9-0, φτάνοντας την διαφορά και στο +10 (32-22), με τον Ραντούλιτσα να πετυχαίνει το πρώτο «πράσινο» καλάθι με κάρφωμα στο 5’28’’, σπάζοντας την ζώνη του Πρίφτη. Ο Πεδουλάκης πέρασε τον Χαλαραμπόπουλο στην θέση τέσσερα, προσπαθώντας να παίξει καλύτερη άμυνα κυρίως στις διεσδύεσεις των περιφερειακών του Άρη, και με καλάθι και φάουλ σε ντράιβ του Παππά είδε την ομάδα του να μειώνει σε 37-31, με τον Διαμαντίδη στα 46’’ να φέρνει το σκορ σε απόσταση βολής (39-37). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 42-37 χάρη σε τρίποντο του Τσούπκοβιτς, με τους γηπεδούχους να έχουν 5/9 τρίποντα και να έχουν σκοράρει και οι 9 παίκτες που πάτησαν το παρκέ, σε αντίθεση με τους «πράσινους» που είχαν 9 λάθη.

Με την ίδια διάθεση ξεκίνησε ο Άρης και την τρίτη περίοδο με τον Ουότερς να πετυχαίνει δύσκολα τζαμπ σουτ, και τους γηπεδούχους να φτάνουν στο 50-42 στο 25’ μετά από δύσκολη προσπάθεια του Μούρτου, με τον Διαμαντίδη να έχει 3 φάουλ. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε με συνεχόμενα καλάθια του Ραντούλιτσα να μειώσει ως και το -2 (50-48), εκνευρίζοντας τους γηπεδούχους, και παίρνοντας αντί- αθλητικό φάουλ από τον ΜακΝιλ. Ο Αμερικάνος γκαρντ φαίνεται ότι πήρε έναυσμα από αυτή την φάση, και έτσι πήρε «φωτιά» και με 9 συνεχόμενους πόντους έστειλε τους γηπεδούχους να κλείνουν το τρίτο δεκάλεπτο στο +8 (59-51).

Ο Αργύρης Πεδουλάκης έριξε ξανά στο παρκέ τον Χέινς, με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να φτάσουν στο -3 (59-56) με τον Ουότερς να παίρνει και πάλι μπροστά και με συνεχόμενα τζάμπ σουτ να φαίνρει την διαφορά στο +9 (65-56). Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει, και μέσα από την άμυνα του μείωσε σε 66-61, αλλά ένα τυχερό σουτ του Ούοτερς έδωσε στους γηπεδούχους την ευκαιρία να πάρουν

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 42-37, 59-51, 77-68

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ουάιτ 9 (1), Ουότερς 21 (1), Κοέν 5, Μούρτος 5 (1), Μακ Νιλ 21 (2), Πελεκάνος 7 (1), Τσούπκοβιτς 5 (1), Φλιώνης 2, Σίμτσακ 2

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 2, Φώτσης 2, Γκιστ 5 (1), Ουίλιαμς 14, Χέινς 3 (1), Μποχωρίδης, Ραντούλιτσα 14, Παππάς 8, Φελντέιν 9 (2), Διαμαντίδης 11 (3)

δείτε τα στατιστικά του αγώνα στο basketblog.gr

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected