Κατηγορίες
Διάφορα

Ελπίδες για πρόκριση της ΕΠΣ Ξάνθης στο Region’s Cup, παρά την ήττα από την Ουαλία

Χωρίς τίτλοΤι και αν ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, τι και αν είχε 17 τελικές έναντι 6 των Ουαλών η ομάδα της ΕΠΣ Ξάνθης δεν κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες της στην Α’ προκριματική φάση του Region’s Cup γνωρίζοντας την ήττα με 3-2 από την Νότια Ουαλία σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση, με την ομάδα της Ξάνθης να τελειώνει το ματς με εννέα παίκτες και τους Ουαλούς με 10.

Στο πρώτο μέρος η ομάδα της Ξάνθης ήταν καλύτερη στο πρώτο 25λεπτο είχε ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ χωρίς όμως να μπορεί να παραβιάσει την εστία του Πράις. Στο 27′ οι Θρακιώτες πάγωσαν  με τον «βολίδα» του Μόρις μετά από πλασαριστό χτύπημα φάουλ του Λιούις παρά την προσπάθεια του Ρούφου να καταλήγει στα δίχτυα των Ξανθιωτών. Μετά το σοκ οι Ξανθιώτες πίεσαν έπαιξαν στο μισό γήπεδο του Ουαλούς που από το πουθενά στο 45′ σε μια κόντρα αντεπίθεση έκαναν δύο τα τέρματα τους με τον Λόνγκ.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Ξάνθης μπήκε ιδανικά, μείωσε με τον Κονωνά στο 49′, ενώ 57′ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω της αποβολής του Μακίντος. Η ομάδα της Ξάνθης θέλοντας να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ πίεσε ψηλά, και στο 61′ ισοφάρισε με εκπληκτικό χτύπημα φάουλ του Γιάννη Καραγκιόζη. Στο 63′ σημειώθηκε μια από τις πιο καθοριστικές στιγμές του αγώνα με τον Γεωργιανό διαιτητή να αποβάλει με απευθείας κόκκινη τον Μαυρόπουλο, για μια φάση που σηκώνει πολύ κουβέντα για την αυστηρότητα του καθώς αποβάλει τον Ξανθιώτη μέσο για εναέρια μονομαχία! Παρά την κόκκινη η ομάδα της Ξάνθης συνέχισε να είναι απο τους αντιπάλους πιέζοντας και τρίτο γκολ, όμως κόντρα στην ροή του αγώνα στο 87′ οι Ουαλοί κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Κουίκ απο τον Ρούφο, που δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο, με τον Λιούις να νικά τον Αθανασίου που πέρασε στο ματς δίνοντας τη νίκη με 3-2 στην ομάδα της Νότιας Ουαλίας.

Δεν χάθηκε τίποτα για τους Ξανθιώτες που σε περίπτωση νίκης του Σαν Μαρίνο επί του Καζακστάν θα πάει την τελευταία αγωνιστική με τους οικοδεσπότες θέλοντας μόνο νίκη, και ανάλογα με το αποτέλεσμα των Ουαλών με το Καζακστάν θα εξαρτηθεί και το πόσα γκολ χρειάζεται.

Πάντως δεν θα πρέπει κανείς να μειώνει την προσπάθεια των παιδιών της Ξάνθης που κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια ήταν καλύτερη από τους αντιπάλους τους παρά την ήττα και έχουν δείξει ότι είναι για τα δύσκολα.

Συνθέσεις

ΕΠΣ Ξάνθης(Απόστoλος Κουτρουλός): Ρούφος, Κονωνάς(80′ Κοτζάκελης), Πελτεκίδης, Σαρηγιαννίδης Αλ., Αλίογλου, Τουργαίδης Κ., Μαυρόπουλος, Τουργαίδης Στ.(88′ Αθανασίου), Καραγκιόζης, Τερζάκης(55′ Κωφίδης), Παπαδημητρίου

Νότια Ουαλία(Στέφεν Γκρίν): Πράις, Μπρίτζμαν, Μόρις, Πίκα, Λιούις, Λέι, Τζένκινς(55′ Τζέγκινς), Λόνγκ(72′ Κουίκ), Μακιντος, Σίζονς, Λαβεντουρ(62′ Γκίλς-Μινέτ)

περισσότερες φωτογραφίες στο thrakisports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected