Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μικρή στο μάτι, μεγάλη στο… Euro! (vid)

Clkr-LKXIAA375lΗ απίθανη Ισλανδία θα συνεχίσει στα νοκ άουτ του Euro, αφού άντεξε, νίκησε 2-1 την Αυστρία με γκολ στο 94′ και προκρίθηκε ως δεύτερη του ΣΤ’ ομίλου. Αντίπαλος της στη φάση των 16 η Αγγλία.

Η Ισλανδία «βολευόταν» με ισοπαλία, η Αυστρία ήθελε πάση θυσία το «τρίποντο», αλλά όποιος περίμενε από την ομάδα του Μαρσέλ Κόλερ να μπει στο γήπεδο… με το μαχαίρι στο στόμα διαψεύστηκε. Οι Ισλανδοί ήταν ανώτεροι στα πρώτα λεπτά και μόλις στο 2′ θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ, αλλά ο «κεραυνός» του Γκούντμουντσον τράνταξε τα δοκάρια του Άλμερ. Η Αυστρία από το… πουθενά λίγο έλειψε να προηγηθεί στο 11′. Ο Χάλντορσον καθυστέρησε να απομακρύνει, ο Αρναούτοβιτς «τσίμπησε» την μπάλα, αλλά ο τερματοφύλακας της Ισλανδίας κατάφερε την τελευταία στιγμή να κρατήσει το μηδέν. Στο 15′ η Ισλανδία «προειδοποίησε» με το σουτ του Άρνασον να φεύγει λίγο άουτ και στο 18′ ήρθε το γκολ! Ο Γκούναρσον εκτέλεσε το πλάγιο στέλνοντας την μπάλα μέσα στην περιοχή, ο Άρνασον με το κεφάλι έδωσε την… ασίστ στον Μπόντβαρσον και αυτός τελείωσε ιδανικά την φάση σημειώνοντας το 1-0 για την Ισλανδία.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με διπλή αλλαγή για την Αυστρία, η οποία έγινε πιο επιθετική με την είσοδο στο ματς των Σοπφ και Γιάνκο. Και στο 47′ θα μπορούσε να ισοφαρίσει με τον Αλάμπα, αλλά ο Άρνασον σταμάτησε την μπάλα λίγο πριν περάσει στην γραμμή. Η Αυστρία γινόταν όλο και πιο επιθετική όσο περνούσαν τα λεπτά και στο 60′ κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με τον Σοπφ. Ο 22χρονος μέσος με πολύ ωραία κίνηση άδειασε τους αντιπάλους του, μπήκε μέσα στην περιοχή και με ωραίο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1. Η ομάδα του Κόλερ ήθελε ένα γκολ ακόμα για την πρόκριση και πλέον είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς. Στο 68′ το σουτ του Γιάνκο πέρασε ελάχιστα άουτ και στο 72′ ο Χάλντορσον σταμάτησε σε τετ α τετ τον Σοπφ κρατώντας όρθια την Ισλανδία.

Στα λεπτά που ακολούθησαν η Αυστρία πίεζε όλο και περισσότερο, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει την μεγάλη φάση. Και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε και το τελειωτικό χτύπημα. Οι Ισλανδοί βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Μπιάναρσον δεν έκανε την… τέλεια πάσα, αλλά ο Τραούστασον κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του (2-1) και μαζί την δεύτερη θέση που την στέλνει απέναντι στην Αγγλία!

Συνθέσεις

Ισλανδία (4-4-2): Χάλντορσον, Σάιβαρσον, Ούρνασον, Ρ.Σίγκουρντσον, Σκούλασον, Γκούναρσον, Γκ.Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον (86′ Ίνγκασον), Μπ.Μπγιάρνασον, Μπέντβαρσο (71′ Ελ.Μπγιάρνασον), Σίγκθορσον (80′ Τραούστασον)

Αυστρία (3-4-3): Άλμερ, Κλάιν, Ντράγκοβιτς, Πρεντλ (46′ Σεπφ), Χιντερέγκερ, Φουχς, Ιλζάνκερ (46′ Γιάνκο), Μπαουμγκαρτλίνγκερ, Αλάμπα, Αρναούτοβιτς, Ζάμπιτζερ (78′ Γιάντσερ)

δείτε βίντεο ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected