Κατηγορίες
Football League

Τα δύο σχέδια προς μελέτη για τη Football League 2016/2017

fl-22692Η προκήρυξη της Football Leagur θα είναι έτοιμη σε κάθε περίπτωση την Παρασκευή (15/7) και η διοργανώτρια έδωσε στις ομάδες δύο σχέδια για τη σεζόν 2016-17, από τα οποία θα πρέπει να επιλέξουν το ένα, μέχρι την Πέμπτη (14/7).

Όπως αναφέρει το serresport, η μία πρόταση είναι για πρωτάθλημα παρόμοιο με το περσινό και η άλλη για επιστροφή στη διαδικασία των πλέι οφ.

Αν επιλεγεί το σχέδιο χωρίς έξτρα ματς πέραν της κανονικής περιόδου (με την άνοδο να κερδίζουν οι δύο πρώτοι), τότε η πρεμιέρα θα δοθεί στις 25 Σεπτεμβρίου, η σεζόν θα ολοκληρωθεί στις 28 Μαΐου και προβλέπεται μία εμβόλιμη αγωνιστική.

Από την άλλη, αν επιλεγεί το σχέδιο των πλέι οφ, τότε η κανονική περίοδος είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 11 Σεπτεμβρίου, να λήξει στις 9 Απριλίου -με πέντε εμβόλιμες αγωνιστικές μέχρι τότε- και εν συνεχεία στα πλέι οφ θα πάρουν μέρος οι έξι πρώτες ομάδες με τη διαδικασία των δέκα αγώνων να τελειώνει στις 11 Ιουνίου (με άλλες δύο μεσοβδόμαδες αγωνιστικές).

Μάλιστα, πέρα από το μπόνους της διαίρεσης της βαθμολογικής διαφοράς από τον έκτο της διαδικασίας με βάση τη συγκομιδή στην κανονική περίοδο, θα υπάρχουν και επιπλέον κίνητρα-μπόνους. Ο πρώτος θα παίρνει 4 βαθμούς, ο δεύτερος 3, ο τρίτος 2, ο τέταρτος 1 και οι δύο τελευταίοι των πλέι οφ μηδέν.

Με δεδομένο, πάντως, ότι το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής δεν έχει ξεκινήσει σχεδόν ποτέ τα τελευταία χρόνια νωρίτερα από τα τέλη Σεπτεμβρίου γίνεται κατανοητό ότι το σχέδιο με πλέι οφ μοιάζει τουλάχιστον ανέφικτο πρακτικά…

error: Protected