Κατηγορίες
Basket

Παραλίγο…double score οι Έφηβοι κόντρα στην Ιρλανδία!

164228xlargeΤις προσδοκίες που υπήρχαν για την ίδια στην πρεμιέρα επιβεβαίωσε η Εθνική Νέων Ανδρών, «σκορπίζοντας» με 93-47 την αντίστοιχη της Ιρλανδίας, ξεκινώντας με το «δεξί» στο Ευρωμπάσκετ Β’ Κατηγορίας της Χαλκίδας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, χρειάστηκε περίπου 15 λεπτά, μέχρι να βρει τα πατήματά του και να ξεδιπλώσει το ταλέντο, με αποτέλεσμα έκτοτε, να προβεί σε έναν «υγιεινό περίπατο» και να πραγματοποιήσει ουσιαστικά μία πρώτη… δυνατή προπόνηση εν όψει του αυριανού (16/7) διαφαινόμενου ως αγώνα πρωτιάς με την Ολλανδία.

Σε έναν αγώνα, όπου υπήρξε αξιοζήλευτος πλουραλισμός από τη δική μας πλευρά, με πέντε παίκτες να σκοράρουν διψήφιο αριθμό πόντων, ο Αντώνης Κόνιαρης ήταν πρώτος σκόρερ με 13 πόντους και 5/8 σουτ, έχοντας επίσης πέντε ριμπάουντ και έξι ασίστ. Μοναδικός που δεν αγωνίστηκε, λόγω τραυματισμού, ήταν ο Κώστας Αντετοκούνμπο. Στον αντίποδα, κανείς εκ των ηττηθέντων δε σκόραρε σε διψήφιο νούμερο, με τους Τζόρνταν Μπλάουντ, Σον Φλαντ και Ίογκεϊν Κίερναν να σημειώνουν από 8 πόντους.

Το παιχνίδι

Όπως αναφέρει το basketblog.gr, η Εθνική ξεκίνησε «μουδιασμένα», έχοντας ως μοναδική «πηγή» σκοραρίσματος τη ρακέτα της, με τον Κώττα να είναι ο μοναδικός που εκμεταλλευόταν τα πλεονεκτήματά του. Παρά το γεγονός αυτό, πάντως, που έδωσε ελπίδα στους Ιρλανδούς, κατάφερε να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 12-15 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Μουράτος και Τσαλμπούρης, ήρθαν από τον πάγκο για να «ξεκολλήσουν» τη «γαλανόλευκη», η οποία κατάφερε να περιορίσει μάλιστα στους οκτώ μόλις πόντους την αντίπαλό της στο δεύτερο δεκάλεπτο. Όταν οι Μπιλλής και Τολιόπουλος βρήκαν επίσης ρυθμό, η διαφορά άρχισε να αυξάνεται, με την ελληνική ομάδα να βρίσκει πλην της ρακέτας της, λύσεις στο ανοικτό γήπεδο ή από όμορφες ατομικές ενέργειες και να «χτίζει» επιτέλους τις ασφαλείς βάσεις που ήθελε από το ξεκίνημα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με ένα εοίωνο +14 (20-34).

Το άγχος είχε φύγει πια και αυτό φάνηκε όταν η Εθνική μας ομάδα άρχισε να ευστοχεί και έξω από τη γραμμή των 6.75, προεξαρχόντων των Σταμάτη και Τολιόπουλου. Με την άμυνά μας να πιέζει στα 4/4 του γηπέδου σε όλη τη διάρκεια της τρίτης περιόδου, παράλληλα, αναγκάζοντας σε ουκ ολίγα λάθη τους Ιρλανδούς, αυτή η «ευρυματικότητα» στο να βρίσκουμε σκορ απέφερε ένα τρομερό επιμέρους σκορ 14-35, το οποίο δε θα μπορούσε παρά να αφήσει ευχαριστημένο εκείνη τη στιγμή τον Ηλία Παπαθεοδώρου (34-69).

Η τελευταία περίοδος, επομένως, αποτελούσε μία τυπική διαδικασία για τους διεθνείς μας. Ο Κόνιαρης «βομβάρδιζε» το αντίπαλο καλάθι με απανωτά τρίποντα, μαζί με τον… Τσαλμπούρη που ήταν εξίσου κεφάτος την ώρα που το ματς ήταν τελειωμένο, για να τους ακολουθήσουν οι Σκουλίδας και Δίπλαρος σε ένα απίστευτο «κρεσέντο». Η ίδια διάθεση υπήρχε και στην άμυνα, με αποτέλεσμα η διαφορά να «εκτοξευθεί» τελικά στο +46 και την Εθνική Νέων να ξεκινά με υποσχέσεις. Θετικό νέο, ασφαλώς, ήταν το γεγονός ότι ο Παπαθεοδώρου είδε όλους τους παίκτες που χρησιμοποίησε, να σκοράρουν.

Δεκάλεπτα: 12-15, 20-34, 34-69, 47-93

Ιρλανδία (Ο’ Νιλ): Χάνλον 4, Κουμπς 5 (1), Κίλιγκαν 2, Μπάρον 3 (1), Μπράνλι 3 (1), Ο’ Σέι, Τάμον 2, Φλαντ 8 (2), Κάνινχαμ, Μπλάουντ 8, Νίαρι 4, Κίερναν 8

Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 8 (2), Κώττας 12, Κόνιαρης 13 (3), Τσαλμπούρης 11 (1), Σκουλίδας 3 (1), Μπιλλής 9 (1), Σταμάτης 12 (2), Χαραλαμπόπουλος 10, Δίπλαρος 3 (1), Μουράτος 4, Λούντζης 8

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected