Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική (4ος όμιλος) Ατσαλένιος – Εργοτέλης 1-2

poa-ergotelis-1Ο Εργοτέλης ήταν ο νικητής στο κρητικό ντέρμπι της Γ’ Εθνικής, επικρατώντας 1-2 στο Ατσαλένιο του ΠΟΑ, με τους γηπεδούχους όμως να είναι καλύτεροι και να έχουν την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Όπως αναφέρει το grandsport, οι κιτρινόμαυροι χάρη στην ουσία που είχαν στο παιχνίδι τους, καθώς οι δύο καλύτερες ευκαιρίες τους έγιναν και γκολ, πήραν ένα σπουδαίο τρίποντο σε μια δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν τον αγώνα με τερματοφύλακα τον Στεφανάκο, αριστερό μπακ τον Τσουμάγκα, δεξί τον Καρρά και στόπερ τους Τζανή και δημήτρη. Στο κέντρο ως αμυντικά χαφ ήταν οι Μισέλ και Γκουτσούλιας. Εμπρός τους σε ελεύθερο ρόλο ο Λεάλ, στα άκρα οι Κοιλιάρας και Πόι, με τον Καϊμακαμούδη στην κορυφή.

Από την άλλη ο ΠΟΑ είχε τερματοφύλακα τον Γιαγκιόζη, αριστερό οπισθοφύλακα τον Φραγκιαδάκη, δεξί τον Καρβελά και κεντρικούς αμυντικούς τους Πετράκη και Παπαδομιχελάκη. Στο κέντρο ήταν οι Σταθόγλου, Χατζηανδρέου και Μπουτσάκης, με τον Ρουμπάκη αριστερά τους, τον Αμντουραχμάνι δεξιά και στην επίθεση τον Τριανταφύλλου.

Με τη συμπλήρωση ενός λεπτού αγώνα ο Εργοτέλης προσπάθησε να γίνει απειλητικός, όταν ο Λεάλ εκτέλεσε φάουλ μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής, αλλά ο Γιαγκιόζης ήταν σωστά τοποθετημένος και μπλόκαρε τη μπάλα.

Η φάση αυτή ήταν η «προειδοποίηση» των κιτρινόμαυρων, οι οποίοι στο 11 με τον Λεάλ άνοιξαν το σκορ, όταν έπειτα από γέμισμα του Κοιλιάρα από τη δεξιά πλευρά, ο αρχηγός του Εργοτέλη βρέθηκε σε καλή θέση και με κοντινό πλασέ πέτυχε το 0-1.

Από το σημείο αυτό και μετά οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγαίνουν πιο γρήγορα στην επίθεση, έχοντας όμως νευρικότητα στην τελική τους προσπάθεια, απέναντι σε έναν Εργοτέλη ο οποίος είχε ψυχραιμία και ουσία στο παιχνίδι του. Στο 25’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Πετράκη από τον Καϊμακαμούδη, με τον διαιτητή να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Λίγο νωρίτερα στο 24’ ο Λεάλ έπειτα από σύγκρουση με αντίπαλό του τραυματίσθηκε και αντικαταστάθηκε από τον Βογιατζή, με τον Μισέλ να μετατοπίζεται λίγο πιο μπροστά από τους αμυντικούς χαφ. Από το σημείο αυτό και μετά ο Εργοτέλης έδειξε να «κόβεται» στη μέση, με τον ΠΟΑ να γίνεται περισσότερο επιθετικός, συνεχίζοντας όμως να μην έχει την ουσία στην επίθεση.

Στο ημίωρο της αναμέτρησης ο Τριανταφύλλου βρέθηκε σε καλή θέση στο ύψος της περιοχής, αλλά το σουτ που έκανε κατέληξε πολλά μέτρα πάνω από την εστία του Στεφανάκου, φάση που ήταν και η τελευταία του πρώτου μέρους, όπου ο Εργοτέλης, έχοντας την ουσία και ο ΠΟΑ την κατοχή της μπάλας, αλλά όχι αποτελεσματικότητα, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και με τον Μπουτσάκη στο 48’ να κάνει το πλασέ και την άμυνα του Εργοτέλη να διώχνει κόρνερ, προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση. Ενώ δύο λεπτά αργότερα και στην πρώτη κλασσική χαμένη του ευκαιρία, ο Πετράκης από κοντά έκανε το πλασέ, για να διώξει δύσκολα με τα πόδια ο Στεφανάκος.

Στο εκρηκτικό ξεκίνημα των γηπεδούχων οι κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να απαντήσουν με τον Καρρά να φέρνει τη μπάλα στα καρέ του Γιαγκιόζη και τον Μισέλ να πλασάρει, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΟΑ, μπλόκαρε.

Στην επίθεση που ακολούθησε οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι με την κεφαλιά του Μπουτσάκη να περνά όμως άουτ.

Νέες διαμαρτυρίες για πέναλτι εκ μέρους ΠΟΑ είχαμε στο 58΄ με τον Ρουμπάκη να κάνει το σουτ και τη μπάλα να βρίσκει στον Τσουμάγκα και τον Τσαγκαράκη να μην θεωρεί πως υπήρχε στη φάση κάτι επιλήψιμο.

Τα πράγματα για τους φιλοξενούμενους έγιναν ακόμα δυσκολότερα στο 62’, όταν εκτός από την απόλυτη υπεροχή του ΠΟΑ, είχαν να αντιμετωπίσουν και το αριθμητικό μειονέκτημα, καθώς ο Τσουμάγκας κτύπησε τον Καρβελά, ο διαιτητής θεώρησε πως είχε πρόθεση και του έδειξε απευθείας την κόκκινη κάρτα.

Στο 78’ και ένα λεπτό μετά την είσοδό του στον αγώνα ο Σακλαμάκης έφερε τον αγώνα στα ίσια, όταν μετά από σέντρα του Ρουμπάκη βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά διαμόρφωσε το 1-1, σε μια φάση όπου καρποφόρησε η ανωτερότητα που είχαν οι γηπεδούχοι στο δεύτερο ημίχρονο, απέναντι σε έναν Εργοτέλη που προσπαθούσε να ισορροπήσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Τριανταφύλλου στο 87’ ανάγκασε τον Στεφανάκο σε δύσκολη επέμβαση κόρνερ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Άλκης Δημήτρης… ντύθηκε Λέαλ και με άψογα εκτελεσμένο φάουλ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-2 και να δώσει μια τεράστια νίκη για την ομάδα του, σε έναν αγώνα όπου καλύτερος ήταν ο αντίπαλος στη συνολική του διάρκεια.

Παρόλα αυτά οι μονάδες, η εμπειρία και η ποιότητα που διαθέτουν οι παίκτες του Εργοτέλη ήταν και τα στοιχεία που τους έδωσαν τη νίκη, απέναντι σε έναν εξαιρετικό ΠΟΑ, ο οποίος αν είχε πιο καθαρό μυαλό στο διάστημα της υπεροχής του, θα μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη στον αγώνα.

Συνθέσεις

ΠΟΑ (Β. Κρασανάκης): Γιαγκιόζης, Καρβελάς, Ρουμπάκης, Παπαδομιχελάκης, Πετράκης, Στασθόγλου, Φραγκιαδάκης, Χατζηανδρέου (92’ Χαρίτος), Αμπντουραχμάνι (87’ Βρεττός) Μπουτσάκης (77’ Σακλαμάκης), Τριανταφύλλου.

Εργοτέλης (Γ. Χατζηνικολάου): Στεφανάκος, Καρράς, Τσουμάγκας, Τζανής, Δημήτρης, Γκοτσούλιας, Κοιλιάρας (92’ Κολόκας), Μισέλ, Καϊμακαμούδης, Λεάλ (24’ λ.τ. Βογιατζής), Πόι (77’ Κατσικοκέρης)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected