Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Γ Εθνική (2ος όμιλος) Νίκη Βόλου – Θεσπρωτός 1-0

0b97d22c08c3fab5493006227b49e5dc_LΤην πρώτη της επιτυχία μετά από τέσσερα ματς απέναντι στον Θεσπρωτό πανηγύρισε η Νίκη στο Π. Μαγουλάς ενώπιον 1800 φιλάθλων της στο ντεμπούτο του Στέφανου Ξηροφώτου στον πάγκο της. Οι κυανόλευκοι επικράτησαν με 1-0 με εύστοχο πέναλτι του Μ. Παπαδόπουλου στο 59’, ανεβάζοντας στροφές στην επανάληψη, μετά από ένα φτωχό πρώτο μέρος.

Όπως αναφέρει το Magnesiasports, η Νίκη μετά τη δυσμενή παράδοση που έχει εκτός έδρας με τον Εθνικό Φιλιππιάδας, έσπασε κι αυτή με την ομάδα της Ηγουμενίτσας, η οποία για τέσσερα παιχνίδια ήταν αήττητη απέναντι στους Βολιώτες (3 ισοπαλίες και μία ήττα για τη Νίκη).

Η Νίκη ξεκίνησε με τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα από τα δεξιά προς τ’ αριστερά τοποθετήθηκαν οι Αλεξανδρής, Παρασκευαΐδης, Ναουμίδης, Δημολιός. Στο κέντρο αμυντικοί μέσοι ήταν οι Μέτσε και Πετράκος, μπροστά τους ο Τσιουρέλης, δίπλα απ’ αυτόν στα πλάγια οι Μ. Παπαδόπουλος στα δεξιά και Νικλητσιώτης στ’ αριστερά και φορ ο Κορέτα.

Από τη άλλη ο  Θεσπρωτός κατέβηκε με τον Παππά στο τέρμα, τους Ηλία, Ντινιωτάκη (πλάγιοι μπακ), Χατζόγλου και Πάνο (στόπερ) στα μετόπισθεν, ρόλο κόφτη είχαν οι Βιτώρος και Αναστασιάδης, επιτελικός ήταν ο Μηνάς, πλάγιοι μεσοεπιθετικοί οι Τζιάλας στα δεξιά και Ντόκος στ’ αριστερά, ενώ ο Νάκος ήταν ο κλασικός προωθημένος. Στο 15’ άλλαξαν αμοιβαία θέση οι Τζιάλας και Ντόκος.

Οι κυανόλευκοι είχαν μια ανούσια υπεροχή ως το 15’, αλλά μέχρι τότε δεν έκαναν φάση. Στη συνέχεια ο Θεσπρωτός ξεθάρρεψε σε συνδυασμό με την αδυναμία της Νίκης να συνδυαστεί στη μεσαία γραμμή κι έκανε κάποιες επισκέψεις στη περιοχή της Νίκης, χωρίς να φτάσει σε τελική προσπάθεια, αντιθέτως τις δύο-τρεις επικίνδυνες σέντρες τις καθάρισαν είτε οι κεντρικοί αμυντικοί είτε ο Τζήμα. Ο Στέφανος Ξηροφώτος είχε ήδη βάλει από το εικοσάλεπτο τον Νικλητσιώτη στα δεξιά, τον Μ. Παπαδόπουλο στον άξονα και τον Τσιουρέλη στα αριστερά, για να διορθώσει τα πράγματα.

Υποψία φάσης έγινε στο 33’ για τη Νίκη, με το φάουλ του Μάριου Παπαδόπουλου από τα δεξιά να στοχεύει στο σημείο του πέναλτι τον Κορέτα, που ήταν ένα βήμα πιο μπροστά από εκεί που πήγε η μπάλα και η κεφαλιά του ήταν τελείως άστοχη έφυγε προς τα πλάγια.

Στο 39’ ο Νικλητσιώτης έκανε την ατομική ενέργεια, συγκλίνοντας από τα δεξιά στον άξονα και σούταρε συρτά με το αριστερό, ωστόσο ο Παππάς μπλόκαρε σχετικά εύκολα.

Στο 45’ ο Τσιουρέλης έβγαλε παράλληλα έξω από την περιοχή για τον Μέτσε κι αυτός από θέση μέσα δεξιά, με το που μπήκε στην περιοχή, έβγαλε πονηρή συρτή σέντρα για τον Κορέτα, που έξω από τη μικρή περιοχή δεν κατάφερε για λίγο να βάλει την προβολή και να στείλει την μπάλα προς την εστία, στην πρώτη φορά που ακούστηκε «αχ» της νικιώτικης κερκίδας.

Το δεύτερο μέρος

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Μαλακασιώτης πήρε τη θέση του Τσιουρέλη. Ο νεοεισελθών πήγε στο αριστερό άκρο στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Νικλητσιώτης δίπλα στον Κορέτα σε ένα 4-4-2, με τον Μ. Παπαδόπουλο να είναι στα δεξιά.

Η Νίκη έδειξε να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή της, έγινε πιο πιεστική και φάνηκε επικίνδυνη στο 50’, με τον Νικλητσιώτη εντός περιοχής να πιάνει το σουτ από τον άξονα, αλλά ο Παππάς μπλόκαρε δύσκολα. Ακολούθως στο 51’ ο Παρασκευαΐδης περίμενε μετά την κεφαλιά του Ναουμίδη να απειλήσει λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, αλλά του πήρε τη μπουκιά από το στόμα αμυντικός του Θεσπρωτού.

Στο 56’ ο Αλεξανδρής έβγαλε τη χαμηλή σέντρα, ο Μαλακασιώτης (είχε ήδη αλλάξει αμοιβαία θέση με τον Νικλητσιώτη) άφησε πανέξυπνα την μπάλα για τον Κορέτα, που από ιδανική θέση και με το τέρμα φάτσα μπροστά του έπιασε αέρα.

Η επιθετικότητα των γηπεδούχων επιβραβεύθηκε στο 59’, με τον Κορέτα να είναι έτοιμος στη γραμμή της μικρής περιοχής με πλάτη προς την εστία να κοντρολάρει την μπάλα, ανατράπηκε όμως από τον τερματοφύλακα Παππά και ο Τσιμεντερίδης έδωσε το πέναλτι και συνάμα την κίτρινη στον Παππά. Αυτό μετέτρεψε σε γκολ ο Μ. Παπαδόπουλος, ξεγελώντας τον αντίπαλο γκολκήπερ και στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία για το 1-0.

Απ’ αυτό το σημείο ο Θεσπρωτός άφησε ελεύθερους χώρους και η Νίκη έδειχνε ικανή για ένα δεύτερο γκολ στις αντεπιθέσεις, ενώ δεν απειλούνταν αμυντικά. Εξαίρεση η φάση του 74’, όταν ο Μηνάς έβγαλε κοντινή πάσα για τον Νάκο, που σούταρε ανενόχλητος από το ύψος της περιοχής λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 76’ η Νίκη απάντησε και είναι πραγματικά κρίμα που δεν μπήκε αυτό το γκολ. Ο Νικλητσιώτης πήρε την πάσα από τον Κορέτα και με ένα μαγικό άγγιγμα της μπάλας την έβγαλε περνώντας την πάνω από τον αντίπαλό του, που βγήκε στη φάση, πάλι για τον Κορέτα. Αυτός έκανε την προβολή στην κίνηση, ωστόσο στάθηκε άτυχος, αφού το δεξί δοκάρι του στέρησε το 2-0.

Καλή στιγμή και στο 82’, όταν ο Δημολιός από τα αριστερά βρήκε στο πίσω δοκάρι και στο ύψος του πέναλτι τον Ζενούνη, που στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έκανε μία σέντρα-σουτ, που δεν πρόλαβε μπροστά στην εστία ο Μαλακασιώτης.

Από το 83’ να σημειωθεί ότι ο Δημολιός κούτσαινε, αλλά η Νίκη δεν είχε το δικαίωμα για άλλη αλλαγή και ο νεαρός αριστερός μπακ έμεινε αναγκαστικά στον αγώνα μέχρι το τέλος, σφίγγοντας τα δόντια.

Η Νίκη δέχθηκε πίεση στα τελευταία λεπτά, αλλά ακόμη και δύσκολα η άμυνά της καθάρισε τις φάσεις, ενώ στο 88’ το συγκρότημα του Στ. Ξηροφώτου μπορούσε να τελειώσει το παιχνίδι, αλλά δεν το κατάφερε.

Συγκεκριμένα, ο Μαλακασιώτης σε κόντρα επίθεση, ενώ έκανε το … καλό, ξεπερνώντας τον Χατζόγλου, το έριξε στο … γυαλό, καθώς, ενώ είχε την επιλογή να πασάρει στον τελείως αφύλακτο Ζενούνη, ολοκλήρωσε μόνος του τη φάση, έχοντας παίκτη μπροστά του και σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

Συνθέσεις

ΝΙΚΗ: Τζήμας, Αλεξανδρής, Δημολιός, Ναουμίδης, Παρασκευαΐδης, Πετράκος, Μέτσε, Παπαδόπουλος Μ. (71’ Κόλα), Νικλητσιώτης (81’ Ζενούνης), Τσιουρέλης (46’ Μαλακασιώτης), Κορέτα

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Παππάς, Ηλίας, Ντινιωτάκης, Χατζόγλου, Πάνος, Βιτώρος, Τζιάλας (57’ Ζούκιας), Αναστασιάδης (81’ Γιάκος), Νάκος, Μηνάς (84’ Μπλέτσας), Ντόκος

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected