Basket

ΑΕΚ – Κόροιβος Αμαλιάδας 98-57

168662xlargeΗ ΑΕΚ προκρίθηκε δια περιπάτου στα ημιτελικά κυπέλλου νικώντας στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ με 98-57 τον Κόροιβο που έδειξε για ένα ημίχρονο τις αρετές που του είχαν δώσει τις δύο νίκες επί αντιπάλων του ίδιου βεληνεκούς με αυτόν, αλλά στη συνέχεια υποτάχτηκε φυσιολογικά στην πολύ ποιοτική και με πληθώρα λύσεων ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς. Χαμόγελα για τη νέα γενιά των “κιτρινόμαυρων”, με Σκουλίδα, Τσαλμπούρη και Μωραϊτη να μην αφήνουν χαμένη την ευκαιρία που πήραν.

Όπως αναφέρει το basketblog.gr, η ΑΕΚ στον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς δεν είχε τον Κώστα Βασιλειάδη που “χρώσταγε” ποινή μιας αγωνιστικής από πέρυσι και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη που ένιωσε ενοχλήσεις στο πόδι και έμεινε εκτός προληπτικά.

Ο Κόροιβος στο τρίτο επίσημο δικό του δεν είχε και πάλι τον Ντέβον Βαν Οστρουμ ο οποίος αποκτήθηκε με σημαντικό ρόλο, τραυματίστηκε, αλλά εσχάτως τα νέα είναι ευχάριστα αφού ο παίκτης αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να δοκιμάσει να μπει στις προπονήσεις και γι’ αυτό ακόμα δεν έχει αποκτηθεί αντικαταστάτης.

Η ΑΕΚ επιδίωξε εξ αρχής να παίξει σε ψηλό τέμπο για να κουράσει έναν αντίπαλο με περιορισμένες λύσεις, ο Κόροιβος… άλλο που δεν ήθελς αφού αυτό είναι το παιχνίδι του, έστω για όσο αντέξει. Οι “κιτρινόμαυροι” προηγήθηκαν με 5-0, αλλά ο δαιμόνιος Μπράουν άρχισε να “πυροβολεί” για τον Κόροιβο και στο 5′ το σκορ ήταν ισόπαλο 9-9.

Ο Ζντοβτς έριξε στο ματς τον Ντίξον που δεν είχε αρχίσει, ο Αμερικανός άρχισε να σκοράρει κατά βούλησε, η ΑΕΚ ξέφυγε με 19-10 στο 7’30” και έκλεισε το δεκάλεπτο με 23-16 σε μια περίοδο όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν σκοράρει με 5 τρίποντα και μία βολή, αφού και αυτό είναι το παιχνίδι τους, αλλά και τα κορμιά της ΑΕΚ δεν επέτρεπαν πολλές… επιχειρήσεις από κοντά.

Η ΑΕΚ αύξησε την πίεσή στην άμυνα για να εκμεταλλευτεί, λογικά, την ποιοτική και αριθμητική υπεροχή της και η τακτική αυτή άρχισε να αποδίδει. Οδηγούσε σε λάθη τον Κόροιβο, του έκρυψε τον δρόμο προς το καλάθι, συνέχισε να έχει πλουραλισμό στο σκοράρισμα με εννέα παίκτες να έχουν ήδη σκοράρει και στο 15′ ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια διαφορά με το σκορ στο 36-25.

Ντίξον, Ούκιτς και Μιλόσεβιτς αποτελούσαν την πιο “δραστήρια” τριάδα της ΑΕΚ που είχε ελέγξει πλέον απόλυτα το ματς καιπήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 47-33.

Το νερό είχε μπει πια στο αυλάκι αφού ήταν δεδομένο ότι η υπεροχή λύσεων της ΑΕΚ θα ανέβαζε σταδιακά την υπέρη της διαφορά. Το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε πλέον σε πρόσωπα, με τον Διονύση Σκουλίδα να δίνει μια μικρή παράσταση με συνεχόμενες θετικές προσπάθειες και στις δύο πλευρές του γηπέδου στην τρίτη περίοδο.

Στο 23’30” η ΑΕΚ έφτασε για πρώτη φορά τη διαφορά στους 20 πόντους, 58-38, ο Καλαμπάκος έριξε σταδιακά στο παρκέ όλα τα Ελληνόπουλα για να πάρουν παραστάσεις αφού αυτό ήταν το ζητούμενο από το σημερινό παιχνίδι, στο 28′ η διαφορά εξπέρασε τους 30 πόντους, 74-41 και το τρίτο δεκάλεπτο έληξε με 75-48 για την ΑΕΚ, που είχε ήδη μετατρέψει την τελευταία περίοδο σε… καταναγκαστικό έργο και είχε στρέψει την προσοχή και των δύο στην επικείμενη έναρξη του πρωταθλήματος.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 10 (1), Σάκοτα 4, Μιλόσεβιτς 8 (1), Χαριτόπουλος, Ντίξον 20 (3), Όουενς 4, Ιβάνοβιτς 7 (1), Μωραΐτης 6 (1), Μαυροειδής 9, Σκουλίδας 11 (3), Ουίλιαμς 12 (2), Τσαλμπούρης 7 (1)

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Καλαμπάκος): Γκότσερ 8 (1), Χολ 4, Μιχάλογλου, Ρίτσαρντ 12 (2), Σαχπατζίδης 7, Χατζηνικόλας 10 (3), Σπυριδωνίδης 2, Μπράουν 9 (2), Μιλουτίνοβιτς, Αποστολίδης 1, Κάτζος, Μπεκρής 4.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected