Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Μακροχώρι – Ποντιακή Νεολαία Αράχου 0-1

αραχ

Παιχνίδι στην κόψη του ξυραφιού όσον αφορά την εξέλιξη του παρακολούθησαν οι ελάχιστοι φίλαθλοι που βρέθηκαν σήμερα στο Δημοτικό Γήπεδο Μακροχωρίου.

Η Ποντιακή Νεολαία Αράχου συνέχισε το νικηφόρο της σερί και χάρη σε τέρμα του…συνήθη ύποπτου Μάριου Αργυρόπουλου, πήρε το “ροζ φύλλο” αγώνα και σκαρφάλωσε στην 7η θέση της βαθμολογίας με 9 βαθμούς. Οι “μπλαουγκράνα”, με τον Χρήστο Παναγιωτίδη στον πάγκο τους”, μετρούν 3 νίκες και μία ήττα στην Αλεξάνδρεια και μάλιστα στο διάστημα αυτό, έχουν δεχτεί μόλις 2 τέρματα κι αυτά από τους “πράσινους”.

Από την άλλη πλευρά, το Μακροχώρι γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα και υποχώρησε αισθητά στη βαθμολογία, καθώς βρίσκεται στη 14η θέση με μόλις έναν βαθμό. Παρά το δυνατό της ξεκίνημα και τη μεγάλη ευκαιρία με τον Πίκο στα πρώτα λεπτά, η ομάδα του Γιώργου Απόσογλου δεν κατάφερε να κρατήσει τα ηνία του παιχνιδιού και σε ένα ακόμη ματς, δέχτηκε τέρμα στα τελευταία 20 λεπτά της αναμέτρησης.

Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης, σημείωσε ο Μάριος Αργυρόπουλος, που σκόραρε κόντρα στην πρώην ομάδα του και παράλληλα, έφτασε τα 5 στο πρωτάθλημα, όντας τρίτος στον σχετικό πίνακα. Ο νεαρός επιθετικός αποδεικνύεται “λίρα εκατό” για τους “μπλαουγκράνα” που βρήκαν στο πρόσωπο του έναν δεινό σκόρερ. Στα αρνητικά για τους φιλοξενούμενους, η μία ακόμη αποβολή στο φετινό πρωτάθλημα (δεύτερη σε 5 αγωνιστικές), αυτή τη φορά του Χρήστου Τόζογλου ο οποίος πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια με απευθείας κόκκινη κάρτα, μετά από διαξιφισμό και χτύπημα σε αντίπαλο.

Το παιχνίδι κινήθηκε γενικότερα σε “ρηχά νερά”, με ξεσπάσματα όσον αφορά την επιθετική δραστηριότητα. Το Μακροχώρι μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε αισθητά την αντίπαλη άμυνα, με αποκορύφωμα την πολύ καλή στιγμή στο 11′ όταν σε σουτ του Πίκου, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το κάθετο δοκάρι του Γιαβάση.

Σταδιακά όμως, η Ποντιακή Νεολαία άρχισε να ισορροπεί και να βγαίνει δειλά στην επίθεση, χωρίς όμως τη μεγάλη ευκαιρία πέρα από κάποια μακρινά σουτ.

Στο δεύτερο μέρος, περίπου ίδια η εικόνα με τους “ασπρόμαυρους” να προσπαθούν να πάρουν προβάδισμα στα πρώτα λεπτά αλλά τους φιλοξενούμενους να είναι επικίνδυνοι στην κόντρα. Στο 71′ και ενώ το Μακροχώρι πίεζε για ένα 5λεπτο πιο πριν, ο Βασιλείου με εξαιρετική ασίστ, βρήκε στον κενό χώρο τον Αργυρόπουλο και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης.

Στο 80′ οι “μπλαουγκράνα” έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Χρήστου Τόζογλου και στη συνέχεια έδωσαν χώρο στον αντίπαλο, που προσπάθησε (ανεπιτυχώς όπως αποδείχτηκε) να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό του πλεονέκτημα.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Καραντώνης, με βοηθούς τους κ.κ. Χριστοδούλου και Βαράγκα

Συνθέσεις

Μακροχώρι : Τσιμπρής, Πέγιος, Μούτσα, Νικόπουλος, Σταματίου, Τσακαλίδης Γ., Φιλιππίδης, Παπακωνσταντίνου, Πίκος, Βύζας, Φωτόπουλος

Ποντιακή Νεολαία Αράχου : Γιαβάσης, Τόζογλου Π., Τόζογλου Χ., Μπεκτάς, Μουταφίδης, Βασιλείου, Τσαγκούρης (82′ Μερόκης), Τοπαλίδης, Αργυρόπουλος, Καραπίττας, Καϊρακλίδης

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected