Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

ΓΑΣ Κοπανού “10StarBet” – ΓΑΣ Ροδοχωρίου 2-1 (photos)

14672867_10208359581410476_424507556_oΈνα ματς όπως άλλωστε αναμενόταν… Ένα ματς με ειδικές συνθήκες και ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν ξεκινήσει δυνατά στο φετινό πρωτάθλημα και ταυτόχρονα έχουν αποδείξει πως δίκαια θεωρούνται από αυτές που μπορούν να μπουν “σφήνα” σε αυτές που φέρουν τον ρόλο του φαβορί για τον τίτλο.

Εκτός όμως των (αποκλειστικά) αγωνιστικών στοιχείων, το ματς είχε πολλά νεύρα και αντεγκλήσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Στο τέλος του αγώνα μάλιστα, φίλαθλοι των φιλοξενούμενων κινήθηκαν προς τα αποδυτήρια των διαιτητών (γράφτηκε σχετικά στο φύλλο αγώνα) ενώ η διοίκηση του ΓΑΣ Ροδοχωρίου εξέδωσε άκρως επιθετική ανακοίνωση όπως μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Μία εκ των αιτιών αυτής, όπως σχετικά αναγράφεται στην ανακοίνωση, οι διαιτητικές αποφάσεις του ρέφερι κ. Παρασίου, ο οποίος υπέδειξε δύο πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων οι οποίοι επίσης διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Παπαδή στο πρώτο γκολ αλλά και λανθασμένη ακύρωση του τέρματος του Μπούφι, όταν το σκορ ήταν 1-1.

Στο δια ταύτα όμως, οι “κιτρινόμαυροι” ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι της σημερινής αγωνιστικής καθώς αφενός μεν διατήρησαν το απόλυτο στους 5 πρώτους αγώνες στο πρωτάθλημα (απώλεσαν ωστόσο το μηδέν παθητικό, που κράτησε 510 αγωνιστικά λεπτά!) και αφετέρου παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας “συγκάτοικοι” με τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Δημήτρη Χαλκιά, που προηγήθηκε με ένα εντυπωσιακό γκολ του Παπαδή, δεν κατάφερε να διατηρήσει το αήττητο και η σημερινή ήταν η πρώτη ήττα μετά από 7 αγωνιστικές, συμπεριλαμβανομένου και των δύο τελευταίων της περσινής σεζόν.

Ο αγώνας

Η αναμέτρηση χωρίζεται σε δύο μέρη, όσο διήρκεσαν τα δύο ημίχρονα. Στο πρώτο 45λεπτο, το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από τη δύναμη και τα πολλά λάθη εκατέρωθεν, με αποτέλεσμα το θέαμα να πάει…περίπατο. Στο διάστημα αυτό, οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 22′ όταν Σιδηρόπουλος και Σπανός συνδυάστηκαν ωραία, ο τελευταίος “έσπασε” τη μπάλα στον επερχόμενο Καψάλη ο οποίος όμως από πολύ καλή θέση έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Από την άλλη πλευρά, οι “κιτρινομπλέ” είχαν μια καλή στιγμή στο 18′ σε κεφαλιά του Μπρέγκου μετά από κόρνερ του Βούλγαρη και στο 32′ μετά από ωραίο συνδυασμό Βούλγαρη – Παπαδή και δυνατό σουτ του τελευταίου που απέκρουσε με τα πόδια ο Αντιφάκος.

Λίγο πριν, οι φιλοξενούμενοι έχασαν με τραυματισμό τον πρώτο τους σκόρερ, Χρήστο Μπρέγκου ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και στη θέση του πέρασε ο Δημήτρης Θεοδοσιάδης.

Ο…χορός των τερμάτων

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην. Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στο 50′ σημειώθηκε το πρώτο τέρμα της αναμέτρησης όταν ο Παπαδής έκλεψε τη μπάλα στο χώρο του κέντρου, κέρδισε αρκετές κόντρες και από τα 40 περίπου μέτρα με ένα εντυπωσιακό σουτ, “κρέμασε” τον Αντιφάκο που αιφνιδιάστηκε. Όπως αναφέραμε και στην αρχή του ρεπορτάζ, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του σκόρερ λίγο πριν σουτάρει.

Στο 62′ οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσια, όταν ο Καψάλης μπήκε στη μεγάλη περιοχή και βρέθηκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Τενεκετζή, το οποίο ο ρέφερι κ. Παρασίου υπέδειξε ως παράβαση και έδειξε αμέσως την “άσπρη βούλα” Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης, όμως η μπάλα στήθηκε στα 11 βήματα και ο Σπανός δεν αστόχησε για το 1-1.

Στο 69′ ο ΓΑΣ Κοπανού “10Starbet” κέρδισε δεύτερο πέναλτι, αυτή τη φορά σε ανατροπή του Χρήστου Οικονόμου από τον Κοτζαχρήστο, στο οποίο όμως ο Σπανός δεν κατάφερε να νικήσει τον Κασαπίδη, ο οποίος μάλιστα απέκρουσε και την επαναφορά του ίδιου ποδοσφαιριστή.

Στο 74΄ο Μπούφι (πολύ δραστήριος και σήμερα) σημείωσε τέρμα, ωστόσο ο ρέφερι ακύρωσε το γκολ για χέρι στον σκόρερ, μια απόφαση που επέφερε νέες διαμαρτυρίες αυτή τη φορά από πλευράς “κιτρινόμαυρων”.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 83′ και συγκεκριμένα από τον Τάσο Καψάλη, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Κασαπίδη σε σουτ του Κελέσμητου και με πλασέ έδωσε τη μεγάλη (και όπως διαμορφώθηκε) νίκη στην ομάδα του.

Το δια ταύτα

Εξαιρώντας βεβαίως ότι συνέβη και αν οι αποφάσεις των ρέφερι ήταν σωστές οι όχι (άλλωστε το SportsUp ουδέποτε σχολιάζει διαιτητικές αποφάσεις) και μιλώντας μόνο αγωνιστικά, η νίκη των γηπεδούχων ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική καθώς αφενός μεν επιτεύχθηκε κόντρα σε μια ομάδα πολύ βελτιωμένη φέτος και και αφετέρου καθώς διατηρείται το απόλυτο των βαθμών κατ επέκταση η εξαιρετική ψυχολογία.

Στην αντίπερα όχθη, οι φιλοξενούμενοι απώλεσαν το πλεονέκτημα που πήραν στο 50′ με το τέρμα του Παπαδή και έχασαν μια τεράστια ευκαιρία να φύγουν από μία έδρα που ελάχιστοι θα αποχωρήσουν αλώβητοι φέτος. Η ήττα όμως δεν είναι καταστροφή, καθώς ο αγωνιστικός προσανατολισμός των “κιτρινομπλέ” φέτος είναι συγκεκριμένος και σαφής και αυτός είναι μια πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα αλλά και να δώσει την ευκαιρία στους πολύ ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που διαθέτει, να πραγματοποιήσουν μια καλή χρονιά και να ευχαριστηθούν το ποδόσφαιρο.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο κ. Παρασίου, με βοηθούς τους κ.κ. Αργυρίου και Δεβετζίδη

Συνθέσεις

ΓΑΣ Κοπανού “10Starbet” : Αντιφάκος, Κοσμίδης, Χαραλαμπίδης, Μισαηλίδης, Μπούφι, Κατσουγιαννόπουλος, Οικονόμου Χ. (85′ Τόσκα), Οικονόμου Α., Σιδηρόπουλος (72′ Κελέσμητος), Καψάλης, Σπανός (88′ Μποζίνης)

ΓΑΣ Ροδοχωρίου : Κασαπίδης, Κοτζαχρήστος, Τσίπης, Θεοδωρόπουλος, Τενεκετζή, Ρίσσου, Φρέντι, Βούλγαρης (80′ Εξαρχόπουλος), Παπαδής, Μπρέγκου (25′ λ.τ. Θεοδοσιάδης), Κακούδης (70′ Πέτγαζλης)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected