Ποδόσφαιρο Κόσμος

Άγιαξ – Παναθηναϊκός 2-0

CyDVfs0XUAEFKT4Ουραγός Παναθηναϊκός υπό του μηδενός! Οι “πράσινοι” πήγαν στο χειμωνιάτικο Άμστερνταμ για να διεκδικήσουν το διπλό, έχασαν όμως 2-0 από τον Άγιαξ πληρώνοντας τη δυστοκία του Ιμπάρμπο και τα προσωπικά λάθη στα μετόπισθεν. Πρώτος ο “Αίαντας” στον όμιλο, Θέλτα-Σταντάρ για μία θέση στους 32.

Στυλ-η άλατος; Όχι ακριβώς, μα ο Λουκ Στιλ έφερε ευθύνη για άλλο ένα γκολ που δέχθηκε εφέτος στην Ευρώπη (και όχι μόνο). Ο Άγγλος γκολκίπερ, για τον οποίο αναζητείται ήδη αντικαταστάτης, έκανε αναίτια κίνηση προς τα δεξιά τη στιγμή που η μπάλα είχε πορεία προς τα δεξιά και δέχθηκε ένα γκολ που όφειλε ν’ αποφύγει.

Ένα γκολ που, όπως αποδείχθηκε, μηδένισε τις (όποιες λίγες) πιθανότητες του Παναθηναϊκού για διπλό στο Άμστερνταμ που θα αναπτέρωνε τις ελπίδες του για πρόκριση, τη στιγμή που ο “ερυθρόλευκος” Λαΐφης έδινε στη Σταντάρ το 1-1 στο “Μπαλαΐδος” – αποτέλεσμα τρομερά βολικό.

Το ματς στο Άμστερνταμ δεν ήταν παρά μια αποτύπωση των όσων έχουν συμβεί ως τώρα στην πορεία της ελληνικής ομάδας στον όμιλο. Από τη μία ο Ιμπάρμπο να ξοδεύει τα τετ α τετ, όπως αυτό στο 26′ (δοκάρι), και από την άλλη να κοστίζουν πανάκριβα ατομικά λάθη. Ακόμη ένα τέτοιο, από τον Χουλτ, έδωσε στον Τέτε την ευκαιρία να κάνει το 2-0 στο 50′ και να επιτρέψει επιπλέον γκρίνια για τον Στιλ που άργησε να πέσει.

Οι αβλεψίες αυτές ήρθαν να εκθέσουν και το σύστημα που επέλεξε ο Στραματσόνι. Όχι οι τρεις στόπερ που μέχρι να τραυματιστεί ο Σαμπά πήγαν καλά με τον έναν φορ (Κασιέρα) του Άγιαξ. Αλλά με τον Λουντ σε ρόλο επιτελικού και τον Βιγιαφάνιες δεξιά με τον Κουλιμπαλί. Ο Αργεντινός είχε την κάθετη στον Ιμπάρμπο, περισσότερο όμως κινδύνευσε ν’ αποβληθεί μην ξέροντας πώς να μαρκάρει, ενώ ο Φινλανδός δεν βοήθησε ποτέ τον Ιμπάρμπο είτε με πάσες είτε ως κρυφός φορ.

Ακόμη στις αλλαγές ο Ιταλός δεν ρίσκαρε. Αναγκάστηκε να βγάλει τον Σαμπά λόγω τραυματισμού, έβαλε τον Λεντέσμα αντί του Βιγιαφάνιες για να δέσει τον άξονα και χρησιμοποίησε τον Ρινάλντι αντί κάποιων εκ των δύο μικρών. Τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα προσπάθησαν περισσότερο να γλιτώσουν κάτι μεγαλύτερο παρά να διεκδικήσουν ανατροπή.

Συνθέσεις

Άγιαξ (4-3-3): Ονανά, Τέτε, Βέστερμαν, Ντε Λιχτ, Ντάικς, Σένε (68′ Ντε Γιονγκ), Φαν ντε Μπέικ, Νουρί, Τσέρνι, Γιουνές (62′ Κλεμέντ), Κασιέρα

Παναθηναϊκός (3-4-3): Στιλ, Κουτρουμπής, Σαμπά (57′ Ιβανόφ), Μολέδο, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ζέκα, Λουντ, Γουακάσο, Βιγιαφάνιες (62′ Λεντέσμα), Ιμπάρμπο (75′ Ρινάλντι)

δείτε βίντεο στο contra.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected