Super League 1

Ηρακλής – Αστέρας Τρίπολης 1-1

imageΟ Αστέρας δεν βλεπόταν ούτε στο Καυτανζόγλειο αλλά με μία κόντρα (και χάρη στον τρομερό Ντοναρούμα) πήρε τον βαθμό στο 89′ (1-1), έτσι δεν θα περάσει τις γιορτές μόλις δύο βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

Τα έχει όλα υπέρ του πριν το ματς. Ένα γήπεδο σχεδόν άδειο και με τον λιγοστό κόσμο να βρίζει τη διοίκηση του γηραιού, της τελευταίας ομάδας στη βαθμολογία. Και λοιπόν, τι έκανε ο Αστέρας; Σχεδόν τίποτα! Έπαιξε μπάλα για λίγα λεπτά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και πάλι καλά να λέει που ισοφάρισε στο 89′ στο τελικό 1-1 με κόντρα του Μπέρτου, έχοντας και Άγιο Ντοναρούμα στο φινάλε. Διαφορετικά θα ήταν μόλις δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού (σ.σ. τώρα είναι στο +4).

Όπως αναφέρει το arcadiasports, ο Αστέρας επιχείρησε από την αρχή να πάρει τα ηνία του αγώνα αλλά για άλλο ένα παιχνίδι ήταν φανερό ότι ήθελε αλλά δεν μπορούσε να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Χωρίς ηρεμία στο κέντρο, χωρίς φαντασία και συνεργασίες, χρειάστηκε να φτάσουμε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους για την πρώτη μεγάλη φάση, με τον Ιωαννίδη να την σπαταλά. Στον αντίποδα, για άλλη μία φορά ήταν καθοριστικός ο Ιταλός τερματοφύλακας ο οποίος στη μοναδική φάση του Ηρακλή σταμάτησε τον Περόνε σε τετ-α-τετ (15′).

Το πρώτο εικοσάλεπτο της επανάληψης ήταν και το μοναδικό καθαρό κυριαρχίας των κιτρινομπλέ όπου είχαν 2-3 καλές στιγμές με τους Ιωαννίδη και Μάσα. Ωστόσο ο Ηρακλής ισορρόπησε στη συνέχεια βγαίνοντας με αξιώσεις στην επίθεση. Και αφού πρώτα είδε τον Ντορανούμα να του λέει και πάλι “όχι” και λίγο αργότερα να τον σταματά το δοκάρι του Ιταλού, άνοιξε το σκορ με τον Κυριακίδη στο 76′. Και φυσικά γύρισε όλος πίσω για να κρατήσει το υπερπολύτιμο 1-0, το οποίο το έχασε με μία κόντρα του Μπέρτου στο 89′ (1-1). Ωστόσο θα μπορούσε να φύγει νικητής αν δεν έκανε εκπληκτική διπλή επέμβαση ο Ιταλός τερματοφύλακας του Αστέρας στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Συνθέσεις

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Κυριακίδης, Στάμου, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, Κούρος (68′ Αγγελόπουλος), Ιντζόγλου, Λεοζίνιο (86′ Βοσνακίδης), Μοντέιρο (75′ Πασάς), Ρούσσος, Περόνε

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ιγκορ, Γιαννούλης, Μπέρτος, Χαμντανί, Τσουκαλάς (84′ Στανισάβλιεβιτς), Δημούτσος (70′ Ιγκλέσιας), Μάσσα, Τσιλιανίδης (61′ Φαρίνα), Ιωαννίδης, Καλτσάς

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected