Κατηγορίες
Α ΕΠΣ Ημαθίας

Αποκτά…ζωή και πάλι η Α1 ΕΠΣ Ημαθίας! Δείτε το pregame του SportsUp για τη 15η αγωνιστική

pregame_lΑ11111111111111111111111111111

Μετά από 34 ημέρες και δύο σερί αναβολές λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, η Α1 Ερασιτεχνική της ΕΠΣ Ημαθίας επανέρχεται στο προσκήνιο, με την τελευταία αγωνιστική του 1ου γύρου της σεζόν 2016/2017.

Η αγωνιστική απραξία και οι συνεχόμενες αλλαγές πλάνων που ήταν αναγκαστικές εξαιτίας των χιονοπτώσεων αλλά και των χαμηλών θερμοκρασιών, δεν επέτρεψαν τη σωστή προετοιμασία των ομάδων, ώστε να είναι απόλυτα έτοιμες με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Ωστόσο, όλες είναι αναγκασμένες να δώσουν το 100%. καθώς τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει σε κορυφή και ουρά.

Πολύ κοντά στον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα βρίσκεται ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων, εντούτοις έχει αρκετά δύσκολο έργο στο γειτονικό ΔΑΚ Αλεξάνδρειας, όπου καλείται να προσπεράσει τον…κακό του δαίμονα ΠΑΟΚ, από τον οποίο μετρά τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς τα τελευταία χρόνια.

Από κοντά…παραμονεύει η ΑΕ Αλεξάνδρειας, που επίσης πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να επικρατήσει του ΓΑΣ Κοπανού “10Starbet” στην έδρα του, δύο ομάδες που έδωσαν αγώνες μεσοβδόμαδα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ημαθίας.

Όσον αφορά τη μάχη της παραμονής, το πιο σπουδαίο παιχνίδι διεξάγεται στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας, όπου ο τοπικός Ολυμπιακός υποδέχεται την Ποντιακή Νεολαία Αράχου, με τις δύο ομάδες να χωρίζουν τέσσερις βαθμοί.

Ας δούμε τα τελευταία νέα των 14 ομάδων που θα δώσουν τον πρώτο αγώνα για το 2017 όσον αφορά το πρωτάθλημα (ρεπό έχει ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου), μια αγωνιστική που θα καλυφθεί και πάλι ζωντανά από το SportsUp.

Τo pregame είναι μία προσφορά :Χωρίς-τίτλο1Agroexelixis : Η εταιρία που έχει ανοίξει τις πόρτες της στον αγρότη από το 2008 και είναι πρωτοπόρα εταιρία στη μελέτη επίβλεψη υποστήριξη και φυτοροστασία

paok-horz

Έδρα : ΔAK Αλεξάνδρειας

Χιλιομετρική απόσταση ομάδων : 14.32 χλμ

Πρόσφατη προϊστορία : 2015/2016, 3-1 | 2014/2015, 4-2 | 2013/2014, 6-1

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας

Προπονητής : Λευτέρης Κελεσίδης

Θέση στο πρωτάθλημα : 5η, 27 βαθμούς, Καλύτερη άμυνα εντός έδρας με 3 γκολ. Αήττητος μετά από 13 αγώνες

Γνωστές απουσίες : Διαμαντής Λαδάς (τραυματίας)

Σχόλιο : Επιστροφή στη δράση για τον “δικέφαλο”, με ένα εντός έδρας ντέρμπι, κλασικό θα το χαρακτηρίζαμε για την Α1 Ερασιτεχνικής της ΕΠΣ Ημαθίας. Η ομάδα του Λευτέρη Κελεσίδη θα παλέψει για τη νίκη, που θα μειώσει τη διαφορά από την κορυφή στους 6 βαθμούς και παράλληλα θα τονώσει σε μεγάλο βαθμό το ηθικό των παικτών, κόντρα σε έναν αντίπαλο που θεωρείται εκ των φαβορί για τον τίτλο.

Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων

Προπονητής : Γιώργος Ντάμτσιος

Θέση στο πρωτάθλημα : 1η, 36 βαθμούς, Καλύτερη επίθεση με 50 γκολ, Καλύτερη άμυνα με 5 γκολ. Καλύτερη άμυνα εκτός με 2 γκολ.

Γνωστές απουσίες : Σάββας Αθανασιάδης (τραυματίας), Νίκος Κουντουράς (τιμωρημένος από τη Γ Εθνική), Χρήστος Ζωγράφος και Γιώργος Τασίδης (αμφίβολοι λόγω ενοχλήσεων στη μέση), επέστρεψε στις προπονήσεις ο Πατατούκας, που ταλαιπωρήθηκε από ίωση. Εκδόθηκαν τα δελτία των Σαμαρά και Βρεττού.

Σχόλιο : Πρώτο παιχνίδι και για τους “πράσινους” στο 2017 και εξυπακούεται πως η νίκη είναι αυτοσκοπός. Δύσκολο το έργο των φιλοξενούμενων, κόντρα σε έναν αντίπαλο που ανέκαθεν δυσκόλευε την ομάδα του Γιώργου Ντάμτσιου, ωστόσο ο δρόμος προς την κορυφή περιλαμβάνει τέτοια εμπόδια, τα οποία και θα πρέπει να προσπερνά αν θέλει να στεφθεί πρωταθλήτρια στο τέλος της σεζόν.

16216164_1830027680601608_1216824450_n

Αχιλλέας Νάουσας Έμβλημα-horz

Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Λευκαδίων

Χιλιομετρική απόσταση ομάδων : 21.84 χλμ

Πρόσφατη προϊστορία : 2015/2016, 2-1

Αχιλλέας Νάουσας

Προπονητής : Παναγιώτης Καραμεταξάς

Θέση στο πρωτάθλημα : 9η, 15 βαθμός

Γνωστές απουσίες : Μπαξεβάνος (σπουδές), Γιαμαλίδης, Βακαλίδης (στρατευμένοι), Γιάτσος, Κοσμάς, Τουγγελίδης (τραυματίες), Τσαρτσίου, Μάραντης (αμφίβολοι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων), Δημητρίου (αμφίβολος λόγω τραυματισμού), Στογιάννης Ρ. (αμφίβολος λόγω ίωσης).

Σχόλιο : “Νοσοκομείο” θυμίζει η αποστολή του Αχιλλέα Νάουσας για το πρώτο παιχνίδι του 2017! Ούτε λίγο, ούτε πολύ πέντε θα είναι οι ποδοσφαιριστές που δεν θα αγωνιστούν ενώ άλλοι τόσοι είναι οι αμφίβολοι για διάφορους λόγους! Στα θετικά, προσμετράται η επιστροφή του Χρήστου Σακελλάρη μετά από έναν χρόνο απουσίας, ενώ εκδόθηκε το δελτίου του Χρήστου Τασιώνα, που αποκτήθηκε από τον Κεραυνό Επισκοπής.

Μακροχώρι

Προπονητής : Γιώργος Απόσογλου

Θέση στο πρωτάθλημα : 13η, 7 βαθμούς

Γνωστές απουσίες : Μπρανιώτης (χάνει όλη τη χρονιά)

Σχόλιο : Καθοριστικό το παιχνίδι για τους “ασπρόμαυρους”, όπως άλλωστε είναι όλα από δω και στο εξής. Η ομάδα του Γιώργου Απόσογλου βρίσκεται σε δυσμενή θέση, για το λόγο αυτό προχώρησε στην προσθήκη του Γρηγόρη Ηλιάδη από την ΑΕ Αλεξάνδρειας αλλά και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από την Κ17 της Βέροιας. Αμφότεροι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο αυριανό παιχνίδι του γηπέδου των Λευκαδίων, εκεί όπου το Μακροχώρι έχει αγωνιστεί τρεις φορές στο παρελθόν για τη Γ και τη Δ Εθνική με την τοπική ομάδα (3 ήττες).

Ολυμπιακός Νάουσας-horz

Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Αγίου Νικολάου

Χιλιομετρική απόσταση ομάδων : 61.18 χλμ

Πρόσφατη προϊστορία : –

Ολυμπιακός Νάουσας

Προπονητής : Γιώργος Δασκαλάκης

Θέση στο πρωτάθλημα : 14η, 6 βαθμούς

Γνωστές απουσίες : Καμία

Σχόλιο : Μόνο νίκη για τους “ερυθρόλευκους”, καθώς οι μόλις 6 βαθμοί στις 14 πρώτες αγωνιστικές είναι πολύ μικρή συγκομιδή για μια ομάδα που θέλει να παραμείνει στην κατηγορία. Το συγκρότημα του Γιώργου Δασκαλάκη θα παλέψει για τη δεύτερη φετινή νίκη, που θα δώσει πολλές ελπίδες για το μέλλον.

Ποντιακή Νεολαία Αράχου

Προπονητής : Χρήστος Παναγιωτίδης

Θέση στο πρωτάθλημα : 12η, 10 βαθμούς

Γνωστές απουσίες : Καμία

Σχόλιο : Δύσκολη εκτός έδρας δοκιμασία για τους “μπλαουγκράνα”, που ψάχνουν την πρώτη νίκη μετά από 9 συνεχόμενες ήττες. Η ομάδα του Χρήστου Παναγιωτίδη θα επιδιώξει το “διπλό” στον Άγιο Νικόλαο, που θα δώσει βαθιά βαθμολογική ανάσα για τη συνέχεια και ενισχυμένη με τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, στοχεύει να “μπλοκάρει” τους νεοφώτιστους και να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας.

12901399_981572978564817_1913325533377433573_o

apollon new-horz

Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Αγίου Γεωργίου

Χιλιομετρική απόσταση ομάδων : 32.06 χλμ

Πρόσφατη προϊστορία : –

Απόλλων Αγίου Γεωργίου

Προπονητής : Μπάμπης Σπυριδωνίδης

Θέση στο πρωτάθλημα : 10η, 14 βαθμούς

Γνωστές απουσίες : Καριπίδης (τραυματίας), Γκαλαΐτσης (στρατευμένος)

Σχόλιο : Η διαφορά των 8 βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη, μπορεί να φαίνεται εξ αρχής σημαντική, ωστόσο αυτό δεν επαναπαύει τους “πράσινους”, που θέλουν μεγαλύτερη συγκομιδή ώστε να νιώθουν ακόμη πιο ασφαλείς στη συνέχεια. Η ομάδα του Μπάμπη Σπυριδωνίδη προετοιμάστηκε μετ εμποδίων, όπως άλλωστε όλες οι ομάδες της Ημαθίας, ωστόσο άπαντες θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για την 5η φετινή νίκη, την 4η εντός.

13866611_711066849033090_147466251_n

Δόξα Λιανοβεργίου

Προπονητής : Σάκης Παγγούρας

Θέση στο πρωτάθλημα : 11η, 12 βαθμούς

Γνωστές απουσίες : Κωστόπουλος (αμφίβολος λόγω μη έγκαιρης έκδοσης του δελτίου)

Σχόλιο : Επιστροφή σε αγωνιστικό ρυθμό για τους “κιτρινομπλέ” και στη μάχη της παραμονής. Έξι οι βαθμοί που χωρίζουν την ομάδα του Σάκη Παγγούρα από την επικίνδυνη ζώνη και άπαντες είναι σε εγρήγορση, ώστε να συγκεντρωθούν άμεσα οι πόντοι που θα της επιτρέψουν να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια ενόψει της συνέχειας. Εις αναμονή της έκδοσης του δελτίου για τον Διονύση Κωστόπουλο, μία από τις πιο ηχηρές μεταγραφές της ΕΠΣ Ημαθίας αυτό το διάστημα.

Ατρόμητος Διαβατού Έμβλημα-horz

Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Διαβατού

Χιλιομετρική απόσταση ομάδων : 25.47 χλμ

Πρόσφατη προϊστορία : 2015/2016, 4-0 | 2012/2013, 5-2

Ατρόμητος Διαβατού

Προπονητής : Παύλος Ζερδαλής – Κώστας Παγγούρας

Θέση στο πρωτάθλημα : 7η, 17 βαθμούς

Γνωστές απουσίες : Ισαάκ Τεπετός (αμφίβολος λόγω μη έγκαιρης έκδοσης του δελτίου)

Σχόλιο : Πρώτο παιχνίδι για τους “κυανόλευκους” στο 2017 και παρά τις σημαντικές αποχωρήσεις, ξεκίνησε σταδιακά η ενίσχυση του ρόστερ με την προσθήκη των Άκη Νικολαΐδη (τερματοφύλακας από την ΑΕ Αλεξάνδρειας, που επιστρέφει μετά από 6 μήνες) και του Ισαάκ Τεπετού, του έμπειρου φορ που έχει αγωνιστεί και στο παρελθόν στην Ημαθία με τη φανέλα της ΑΕ Αλεξάνδρειας και του Αχιλλέα Νεοκάστρου.

Κεραυνός Επισκοπής

Προπονητής : Γερμανός Σιαφαρίκας

Θέση στο πρωτάθλημα : 3η, 28 βαθμούς

Γνωστές απουσίες : Γιάννος Πασχάλης (τραυματίας)

Σχόλιο : Η μη διεξαγωγή του αγώνα της προηγούμενης Τετάρτης με την ΑΕ Χαρίεσσας για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ημαθίας, άλλαξε τον προγραμματισμό των “κοκκινόμαυρων”, ενόψει του αυριανού αγώνα στον Διαβατό. Ο βασικός στόχος της ομάδας του Γερμανού Σιαφαρίκα είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου, καθώς στο πρωτάθλημα η διαφορά από την κορυφή έχει αυξηθεί στους 8 βαθμούς, ωστόσο στόχος σε κάθε παιχνίδι είναι η νίκη και ότι προκύψει. Ντεμπούτο αύριο για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα (Γκονσάλβες Ουέλινγκτον, που επιστρέφει μετά από 8 μήνες λόγω τραυματισμού, Χάρη Συμεωνίδη και Αντώνη Καρυπίδη).

XATZH

ΣΗΜΑ ΓΑΣ-horz

Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Κοπανού

Χιλιομετρική απόσταση ομάδων : 46.15 χλμ

Πρόσφατη προϊστορία : 2015/2016, 0-0

ΓΑΣ Κοπανού 10Starbet

Προπονητής : Νίκος Αντωνάς

Θέση στο πρωτάθλημα : 6η, 25 βαθμούς

Γνωστές απουσίες : Αλέκος Χαραλαμπίδης (αμφίβολος λόγω τραυματισμού)

Σχόλιο : Μετά από 5 ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, οι “κιτρινόμαυροι” είναι αναγκασμένοι να κυνηγήσουν το “ροζ φύλλο” κυρίως για λόγους γοήτρου, κόντρα και σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Η ομάδα του Νίκου Αντωνά προκρίθηκε μεσοβδόμαδα στα ημιτελικά του Κυπέλλου χάρη στη νίκη με 4-0 κόντρα στον Αριστοτέλη Νάουσας και το αυριανό ματς είναι ουσιαστικά μια μεγάλη πρόκληση ώστε να δώσουν μία ακόμη ικανοποίηση στους φιλάθλους της.

ΑΕ Αλεξάνδρειας

Προπονητής : Κυριάκος Καρασαββίδης

Θέση στο πρωτάθλημα : 2η, 33 βαθμούς, Καλύτερη επίθεση εκτός έδρας με 25 γκολ. Αήττητη μετά από 13 αγώνες

Γνωστές απουσίες : Καμία

Σχόλιο : Η εύκολη πρόκριση την Τετάρτη με αντίπαλο τον ΑΣ Πατρίδας (10-0), αποτέλεσε το πρώτο δείγμα γραφής για τους “πράσινους” μετά τη μεγάλη αγωνιστική αποχή. Ο στόχος δεδομένος στο αυριανό παιχνίδι για το συγκρότημα του Κυριάκου Καρασαββίδη, που θα χρειαστεί ωστόσο σημαντική προσπάθεια για να καταβάλει μια ομάδα…πληγωμένη αλλά και να παίξει το παιχνίδι της σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο, που έχει επιβαρυνθεί από τις τελευταίες βροχοπτώσεις.

ΜΑΣ Βεργίνα-horz

Έδρα : Δημοτικό Γήπεδο Βεργίνας

Χιλιομετρική απόσταση ομάδων : 29.31 χλμ

Πρόσφατη προϊστορία : –

ΜΑΣ Βεργίνας

Προπονητής : Γιάννης Παυλίδης

Θέση στο πρωτάθλημα : 15η, ένας βαθμός

Γνωστές απουσίες : Καμία

Σχόλιο : Εξαιρετικά δύσκολο το μέλλον στην κατηγορία για τους νεοφώτιστους, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα παρατήσουν την προσπάθεια αμαχητί. Και στο αυριανό παιχνίδι, οι παίκτες του Γιάννη Παυλίδη θα τα δώσουν όλα για τους βαθμούς, ώστε να μειώσουν ακόμη περισσότερο τη διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη.

ΑΕ Χαρίεσσας

Προπονητής : Χρήστος Μποζίνης

Θέση στο πρωτάθλημα : 8η, 16 βαθμούς

Γνωστές απουσίες : Κρουσταλλάς (τραυματίας), Κωστογλούδης (αμφίβολος μη έγκαιρης έκδοσης του δελτίου)

Σχόλιο : Μακριά από επικίνδυνες…καταστάσεις όσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία οι “κιτρινόμαυροι”, που έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στο Κύπελλο και στον προημιτελικό αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης στην Επισκοπή. Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει πως δεν θα παίξουν για τη νίκη στο αυριανό παιχνίδι, με βασικό στόχο στο πρωτάθλημα πλέον, τη μαθηματική παραμονή αλλά και το καλό πλασάρισμα στον βαθμολογικό πίνακα.

mpala711111

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής (15.00) :

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας – Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων 

Αχιλλέας Νάουσας – Μακροχώρι

Ολυμπιακός Νάουσας – Ποντιακή Νεολαία Αράχου

Απόλλων Αγίου Γεωργίου – Δόξα Λιανοβεργίου 

Ατρόμητος Διαβατού – Κεραυνός Επισκοπής 

ΓΑΣ Κοπανού «10Starbet» – ΑΕ Αλεξάνδρειας 

ΜΑΣ Βεργίνας – ΑΕ Χαρίεσσας  

Ρεπό : ΓΑΣ Ροδοχωρίου

δείτε τη συνολική εικόνα της κατηγορίας ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected