Κατηγορίες
Super League 1

Άλλη…αύρα με Χιμένεθ!

1607418-1Η επιστροφή του Μανόλο Χιμένεθ στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ συνδυάστηκε με την επιστροφή της ΑΕΚ στις νίκες μετά από 5 συνεχόμενα στραβοπατήματα στο πρωτάθλημα με τους «κιτρινόμαυρους» να επικρατούν με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ για την 17η αγωνιστική της Super League.

Η Ένωση μπήκε με διάθεση να πιέσει όμως τα πολλά λάθη δεν της επέτρεπαν να γίνει απειλητική και σε αυτό έπαιζε ρόλο και η πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία των Αρκάδων. Η λύση τελικά δόθηκε από τον Πέκχαρτ στην πρώτη καλή κατεβασιά της ΑΕΚ με τον Τσέχο να εκμεταλλεύεται την σέντρα του Ντίντακ και με καρφωτή κεφαλιά να σημειώνει το 5ο του τέρμα το πρωτάθλημα και 3ο κόντρα στην ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.

Το 1-0 ανέβασε την ψυχολογία των γηπεδούχων που βρήκαν τρόπο να απειλήσουν και άλλες φορές την εστία του Ντοναρούμα, χωρίς όμως να καταφέρουν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους πριν πάνε στα αποδυτήρια. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι δεν δημιούργησαν την παραμικρή απειλή και περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ με το Μάνταλο να κάνει το 2-0 και να σφραγίζει την κυριαρχία των «κιτρινόμαυρων» στο παιχνίδι. Ο δικέφαλος έπαιζε ορθολογικά έχοντας αρχή, μέση και τέλος και ήταν καλύτερος του αντιπάλου του τον οποίο και ανάγκασε σε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του μέσα στο 2017.

το φιλμ της αναμέτρησης στο instasport.gr

Συνθέσεις

ΑΕΚ : Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος (87΄Βάργκας), Πατίτο (65΄Αίντάρεβιτς), Πέκχαρτ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ : Ντοναρούμα, Χαμντανί (71΄Κώτσιρας), Γιαννούλης, Μπέρτος, Σελίν, Τσουκαλάς, Φαρίνια, Στανισάβλιεβιτς (46΄Τσιλιανίδης), Δημούτσος, Καλτσάς, Μανιάς (59΄Γκοντό)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected