Κατηγορίες
Ακαδημίες Ημαθίας

Διευκρινιστική ανακοίνωση της Σχολής Ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ Κουλούρας για την τήρηση των ορίων ηλικίας στα τμήματα

Με στόχο να τονίσει το σύνηθες ζήτημα της τήρησης των ορίων ηλικίας στα διάφορα τουρνουά τα οποία διοργανώνονται και συμμετέχει ο ΠΑΟΚ Κουλούρας, είναι η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Υπεύθυνοι της Σχολής Ποδοσφαίρου του “δικεφάλου”.

Αναλυτικά :

“Η Διεύθυνση της Σχολής Ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ Κουλούρας, αισθάνεται την ανάγκη να προβεί σε απαραίτητες διευκρινιστικές δηλώσεις σχετικά με την τήρηση των ηλικιακών ορίων ανά τμήμα.

Η Σχολή μας από το ξεκίνημά της, είχε ως κεντρική της φιλοσοφία την αυστηρή τήρηση των ηλικιακών ορίων σε όλα τα τμήματά της τόσο για τις ανάγκες των επίσημων όσο και ανεπίσημων παιχνιδιών στα οποία συμμετέχει.

Απόδειξη αποτελεί το γεγονός πως για κάθε εγγεγραμμένο μέλος της έχει φροντίσει να εκδώσει ατομική «αθλητική ταυτότητα» στην οποία αναγράφονται τα προσωπικά στοιχεία του αθλητή όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο επικοινωνίας και τμήμα στο οποίο αγωνίζεται (στη διάθεσή μας έχουμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα που να μπορούν να πιστοποιούν όλα τα παραπάνω).

Βασική μας επιδίωξη είναι τα παιδιά να αγωνίζονται στα τμήματα στα οποία ανήκουν ηλικιακά καθώς θα πρέπει να αποκτήσουν αγωνιστικές εμπειρίες, να βιώσουν εμπράκτως το «ευ αγωνίζεσθε» και να διδαχθούν τη διαχείριση όλων εκείνων των συναισθημάτων που προσφέρει τόσο η νίκη όσο και η ήττα αλλά, «επί ίσοις όροις».

Τις λίγες φορές που χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας σε μικρότερο τμήμα, αυτό θα έγινε για τεχνικούς καθαρά λόγους, ο αθλητής που συμμετείχε θα είχε τεχνικά και σωματικά προσόντα όμοια περίπου με τα υπόλοιπα παιδιά και σίγουρα, ενημερώθηκε ο συνάδερφος προπονητής της αντίπαλης ομάδας από τον οποίο ζητήθηκε η σύμφωνη γνώμη.

Πριν μιλήσει κάποιος για ηλικιακή ανομοιογένεια λοιπόν, μπορεί να απευθυνθεί στον υπεύθυνο προπονητή του τμήματος για σχετικές διευκρινήσεις… με τη προϋπόθεση βέβαια πως και ο ίδιος θα είναι σε θέση να δώσει τις ανάλογες εφόσον του ζητηθούν!

Ευελπιστούμε πως θα φτάσει μία μέρα όπου όλες οι ποδοσφαιρικές Ακαδημίες θα ακολουθήσουν το δικό μας παράδειγμα και θα προμηθεύσουν ατομικές «αθλητικές ταυτότητες» προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

Τέλος, είναι σημαντικό να τονίσουμε πως όλοι οι γονείς οφείλουν να θέτουν τα ερωτήματά τους, τις απορίες τους και τις ενστάσεις τους, στον προπονητή του τμήματος που ανήκει το παιδί τους και αυτός, θεσμικά θα διαχειριστεί τα όποια θέματα προκύψουν με τον συνάδελφο του.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected