Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Τα ζευγάρια των ημιτελικών στο Europa League

Δύο πολύ ενδιαφέροντα ζευγάρια προέκυψαν από την κληρωτίδα της Νιόν, έδρα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο οι «κόκκινοι διάβολοι» μπορούν να βρεθούν στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ είναι η κατάκτηση του Γιουρόπα και για να το πετύχουν αυτό, επόμενο εμπόδιο που θα πρέπει να ξεπεράσουν, είναι αυτό της Θέλτα.

Η ομάδα που στη φάση των ομίλων αντιμετώπισε και νίκησε δις τον Παναθηναϊκό, έχει φτάσει μέχρι τη φάση των «4» στη φετινή διοργάνωση κι αφού πέταξε έξω και τη Γκενκ για να φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, μετά τη Ροστόφ, χρειάστηκε την παράταση για να προκριθεί εις βάρος της Άντερλεχτ στον επαναληπτικό του «Ολντ Τράφορντ», όμως πέτυχε κι εκεί τον στόχο της και προχωράει με το βλέμμα στον τελικό της Στοκχόλμης, την 24η Μαΐου.

Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών, η Λιόν που χρειάστηκε ηρωική προσπάθεια και τη διαδικασία των πέναλτι για να προκριθεί εις βάρος της Μπεσίκτας στη ρεβάνς της Τουρκίας, έπεσε πάνω στον Άγιαξ. Ο «Αίαντας», πέρασε στους «4» για πρώτη φορά έπειτα από το 1997 και παρά τον σοβαρό κίνδυνο αποκλεισμού που διέτρεξε στην κόντρα με τη Σάλκε, βρήκε τη λύση στην παράταση και με παίκτη λιγότερο από το 80′! Τι κι αν οι «βασιλικοί μπλε» στο 101′ είχαν σκορ πρόκρισης (3-0 έναντι του εις βάρος τους 2-0 από το πρώτο ματς), οι Ολλανδοί σκόραραν δύο φορές χτυπώντας στη γεμάτη κενά άμυνα των Γερμανών που είχαν βγει μπροστά για να σιγουρέψουν την πρόκριση.

Πρώτο παιχνίδι στο Άμστερνταμ για το δεύτερο ζευγάρι, στο Βίγκο θα φιλοξενηθεί η Γιουνάιτεντ για να πάρει σκορ πρόκρισης ενόψει επαναληπτικού.

Αναλυτικά (4-11/5):

Άγιαξ – Λιόν

Θέλτα – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected