Κύπελλο Ελλάδος

“Πύρρειος” πρόκριση για τον “Δικέφαλο”!

Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όμως η Ένωση πήρε τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου με το 2-1 του Καραϊσκάκης. Ο Ρομαό με το γκολ του έβαλε φωτιά στο ματς, ενώ στο 89′ ο Καρντόσο είχε κεφαλιά στο δοκάρι! Αποβλήθηκαν Ανέστης και Ντα Κόστα στο τέλος.

Το προηγούμενο ντέρμπι που έγινε στο ΟΑΚΑ, το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πρωτάθλημα, ήταν το καλύτερο της φετινής σεζόν. Αυτό το ντέρμπι, η ρεβάνς του κυπέλλου ανάμεσα στην Ενωση και τον Ολυμπιακό, ήταν το χειρότερο… Κιτρινόμαυροι και Ερυθρόλευκοι έπαιζαν ξύλο και έκαναν λάθη από την αρχή αλλά τουλάχιστον το φινάλε είχε ενδιαφέρον. Το γκολ του Ρομαό στο 82′ για το 0-1 έδωσε ελπίδες στους Πειραιώτες, οι οποίοι θα μπορούσαν να κάνουν… τρελή κηδεία στο 90′ αλλά ο Καρντόσο βρήκε δοκάρι. Κι αφού βρήκε δοκάρι, η ΑΕΚ βρήκε αυτό που έψαχνε. Την πρόκριση, δηλαδή, στον τελικό, χάρη στη νίκη (1-2) στο Καραϊσκάκη, αποκτώντας το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον περσινό τίτλο.

Το ματς άρχισε με το σουτ του Φορτούνη για τον Ολυμπιακό και με κάποιες θεαματικές ενέργειες του Αραούχο, χωρίς κάτι ουσιαστικό όμως, για την ΑΕΚ. Γενικά το πρώτο 15λεπτο ήταν καλό, με αρκετή ένταση, πάθος και ρυθμό από τις δύο ομάδες, οι οποίες όμως στη συνέχεια το χάλασαν… Τόσο οι μεν όσο και οι δε είχαν στο μυαλό τους το να κάνουν κάποιο… καλό μαρκάρισμα και να διαμαρτυρηθούν στον διαιτητή, με συνέπεια να μην παίζεται ποδόσφαιρο.

το φιλμ της αναμέτρησης στο gazzetta.gr

Συνθέσεις

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Πατίτο (62′ Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (78′ Αλμέιδα), Μάνταλος (91′ Βάργκας), Αραούχο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Ντα Κόστα, Ντα Λα Μπέγια, Ρομαό, Καμπιάσο (61′ Ανδρούτσος), Μάρτινς, Φορτούνης, Μάριν (83′ Ελιουνούσι), Ανσαριφάρντ (58′ Καρντόσο).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected