Εθνικές Ομάδες - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Πόσο λάθος ήταν η προσέγγιση στην Κροατία….

Στο σημερινό παιχνίδι φάνηκε πόσο λάθος αντιμετωπίσαμε το ματς στην Κροατία αλλά και πόσες αγωνιστικές δυνατότητες είχαμε κόντρα σε μια ομάδα με αδυναμίες.

Η Ελλάδα είχε χάσει τον στόχο από τον… εφιάλτη του Ζάγκρεμπ! Στο Καραϊσκάκη δεν μπόρεσε να… διεκδικήσει το θαύμα (0-0), αλλά έπαιξε για την αξιοπρέπεια της και για να μπουν οι βάσεις της επόμενης μέρας που πρέπει να είναι καλύτερη.

Το 10% που μας είχε δώσει ο Σωκράτης μετά το τέλος του αγώνα στο Ζάγκρεμπ ήταν μάλλον κολακευτικό για εμάς. Τα τραγικά λάθη του πρώτου ματς ήταν καταδικαστικά για την Εθνική μας. Το 4-1 δεν γινόταν να γυρίσει στο «Καραϊσκάκης». Πόσο μάλλον όταν ο Σκίμπε αποφάσισε να μπερδέψει ακόμα περισσότερο την ομάδα. Νέο σύστημα (4-1-4-1), έξι αλλαγές στην 11αδα και ένα χαμένο ημίχρονο. Η Κροατία με σβηστές μηχανές κράτησε το 0-0 και πήρε μια εύκολη πρόκριση στο Μουντιάλ. Τόσο εύκολη που δε το περίμενε ούτε η ίδια.

Όσο για την Εθνική; Ο ρεαλιστικός στόχος επετεύχθη. Γίναμε ομάδα. Από τις ήττες των Νησιών Φερόε σ’ ένα μπρα-ντε-φερ με τους Κροάτες για την πρόκριση στο Μουντιάλ. Καθόλου άσχημα. Έστω και αν μας μένει η πίκρα του πρώτου αγώνα…

το φιλμ της αναμέτρησης στο gazzetta.gr

Συνθέσεις

Ελλάδα: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ρέτσος, Τζιόλης, Ζέκα, Ταχτσίδης, Μπακασέτας (59′ Φορτούνης), Χριστοδουλόπουλος (59′ Γιαννιώτας), Μήτρογλου (78′ Πέλκας)

Κροατία: Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Βίντα, Λόβρεν, Στρίνιτς, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Μόντριτς (91′ Μίτροβιτς), Πέρισιτς (86′ Ρέμπιτς), Μάντζουκιτς, Κάλινιτς (78′ Κράμαριτς)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected