Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Πότε θα πιστωθεί στους λογαριασμούς το Κοινωνικό Μέρισμα

Έως τις 21 Δεκεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, εν μέσω προβλημάτων στη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Όπως αναφέρει το insider, η προηγούμενη εκτίμηση ήταν ότι το μέρισμα θα έχει κατατεθεί έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Όπως δήλωσε το πρωί της Τρίτης στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Πρόνοιας Δημήτρης Καρέλας, τα προβλήματα που διαπιστώνονται αφορούν σε λάθος καταχώρηση του ΑΜΚΑ ή διορθώσεις που αφορούν στα έτη ασφάλισης. Επίσης, οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσέξουν κατά την καταχώρηση των στοιχείων στον ΕΦΚΑ. Σημείωσε, πάντως, ότι τα λάθη που τυχόν προκύψουν από τις φορολογικές δηλώσεις δεν μπορούν να κάνουν κάτι οι δικαιούχοι κατά την υποβολή της αίτησης.

«Βροχή» οι αιτήσεις

Από το μεσημέρι της Κυριακής, που άνοιξε στο κοινό η ηλεκτρονική πλατφόρμα, ως την Τρίτη το πρωί είχαν υποβληθεί 600.000 αιτήσεις. Περί τους 1.500.000 μοναδικούς επισκέπτες καταγράφονται στην ειδική ιστοσελίδα από το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον κ. Καρέλα, από τις 600.000 αιτήσεις που υπεβλήθησαν οι 296.000 εγκρίθηκαν και θα πιστωθούν σύντομα στους δικαιούχους περίπου 167.000.000 ευρώ. Από τις υποβληθείσες αιτήσεις ένα ποσοστό της τάξεως του 18% απορρίφθηκαν, ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονται σε αναμονή για τις επόμενες ενέργειες.

Ο κ. Καρέλας είπε ότι από σήμερα προστέθηκε και σχετικό κουμπί στην πλατφόρμα για την προσθήκη του νέου τέκνου που γεννήθηκε μέσα στο 2017.

Σχετικά με τους φιλοξενούμενους, τόνισε ότι πρέπει να μπουν με τα δικά τους στοιχεία στην πλατφόρμα (από δικό τους τερματικό) και αμέσως ειδοποιούνται ότι πρέπει να προβούν στη συναίνεση της δήλωσης και της ορθότητας των στοιχείων με αυτόν που τους φιλοξενεί.

Όσον αφορά στους συνταξιούχους άνω των 70 ετών τόνισε ότι, παρόλο που δεν υποχρεούνται σε υποβολή αίτησης εντούτοις μπορούν – αν το επιθυμούν – να κάνουν την αίτηση και στη συνέχεια θα πάρουν τα χρήματα όχι με τη σύνταξή τους, αλλά όπως και οι λοιποί δικαιούχοι.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected