Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Αθλήματα

Εθνικός Σχεδιασμός Χειμερινών Αθλημάτων και Προ-Παραολυμπιακή Ομάδα PyengChang2018 για τον Κωνσταντίνο Πετράκη!

Ανακοινώθηκαν από την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ οι αθλητές που εντάχθηκαν στον Εθνικό Σχεδιασμό Χειμερινών Αθλημάτων για το 2018.

Ανάμεσα τους και ο αθλητής του Α.Σ. ΑμεΑ “Εν Σώματι Υγιεί” Βέροιας ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ που πληρεί τα κριτήρια ένταξης στο άθλημα της Παρα-Χιονοσανίδας (ParaSnowboard), μετά την είσοδο του στην Παγκόσμια Κατάταξη του αθλήματος. Προπονητής του αθλητή μας ορίζεται ο κ. Παπακωνσταντίνου Δημήτριος από τη Νάουσα, Προπονητής Χιονοδρομίας Γ.Γ.Α..

Η περίοδος ισχύος είναι από την 01/01/2018 ως την 31/12/2018.

Έτσι ο Πετράκης, γίνεται ο 2ος αθλητής του “Εν Σώματι Υγιεί” που εντάσσεται σε Εθνικό Σχεδιασμό παραολυμπιακού αθλήματος.

Ορίστηκε η προ-Παραολυμπιακή Ομάδα PyengChang2018 και Αρχηγός Αποστολής

Παράλληλα με την ανακοίνωση από την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ του Εθνικού Σχεδιασμού Χειμερινών Αθλημάτων 2018, από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώθηκε και η προ-Παραολυμπιακή Ομάδα, στην οποία εντάχθηκε για πρώτη φορά αθλητής από τη Βέροια! Η προ-Παραολυμπιακή Ομάδας αποτελείται από τους αθλητές:

Ευθύμιος ΚΑΛΑΡΑΣ, Αλπικό Σκι
Κωνσταντίνος ΠΕTΡΑΚΗΣ, Χιονοσανίδα (Snowboard) (“Εν Σώματι Υγιεί” Βέροια)
Ευάγγελος Κωτρότσος, Χιονοσανίδα (Snowboard)

Στόχος είναι για πρώτη φορά η χώρα μας να διεκδικήσει τη συμμετοχή σε δύο χειμερινά αθλήματα: Αλπικό Σκι και Χιονοσανίδα (Snowboard).

Οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες διεξάγονται 8-18 Μάρτιου 2018 στην πόλη PyeongChang της Νότιας Κορέας. Η πρώτη συμμετοχή Ελληνικής Ομάδας σε Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες έγινε το 2002 στο Σολτ Λέικ Σίτι των Ηνωμένων Πολιτειών. Έκτοτε η Ελλάδα έχει συμμετάσχει ανελλιπώς στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς με συμμετοχές στο Τορίνο (2006) στο Βανκούβερ (2010) και στο Σότσι (2014).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected