Basket

Η “Βασίλισσα” θυμίζει εποχές ’68!

Τεράστια πρόκριση για την ΑΕΚ, που άντεξε στη Γαλλία και αρχίζει να διαβαίνει το δρόμο που χάραξε η μεγάλη “Βασίλισσα” το 1968!

Πενήντα χρόνια μετά το έπος στο Καλλιμάρμαρο η ΑΕΚ γράφει μια νέα ολόχρυση σελίδα στην ιστορία της! Στο Στρασβούργο έφερε την πιο γλυκιά ισοπαλία που έχει φέρει ποτέ (83-83), καθώς δεν επέτρεψε στη Στρασμπούρ να καλύψει το +9 του πρώτου αγώνα στο ΟΑΚΑ και κέρδισε με το σπαθί της μια θέση στο φάιναλ φορ του Basketball Champions League. Ένα φάιναλ φορ, που κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει στο ΟΑΚΑ κι εκεί πια η Ένωση θα έχει τη χρυσή ευκαιρία να στεφθεί ξανά βασίλισσα της Ευρώπης κατακτώντας το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιό της! Η ΑΕΚ πέτυχε αυτό που ήθελε χωρίς να παίξει σπουδαίο επιθετικό μπάσκετ, έκανε όμως δύο βασικά πράγματα καλά: έλεγξε το ρυθμό και έπαιξε καλή άμυνα όταν χρειαζόταν με παίκτη-κλειδί σε αυτό τον τομέα στο δεύτερο ημίχρονο τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο.

Η ΑΕΚ κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο δεκάλεπτο, επειδή έκανε άριστα ένα πράγμα: έλεγξε το ρυθμό. Σταμάτησε εντελώς το transition της Στρασμπούρ (δέχθηκε μόνο ένα καλάθι από τον Ράιτ στο ανοικτό γήπεδο) και είχε πολύ καλή παρουσία στο πέντε εναντίον πέντε παιχνίδι, που σωστά επέλεξε να παίξει για να κόψει τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων και να τους αγχώσει. Η μπάλα κυκλοφορούσε σωστά, με αποτέλεσμα ο Χάντερ να δίνει πολλές λύσεις μέσα στη ρακέτα, ενώ οι Χάρις, Λαρεντζάκης βοηθούσαν όποτε χρειαζόταν και ο Τζέιμς έκανε μεστό παιχνίδι. Στην άμυνα το μόνο σημαντικό πρόβλημα ήταν ο Λαμπεϊρί, που κράτησε όρθια τη Στρασμπούρ με το μακρινό του σουτ, ενώ ο Μπίλαν ξεκίνησε φουριόζος, αλλά στη συνέχεια αναχαιτίστηκε.

η ανάλυση του ματς στο basketa.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected