Basket

Έφτασε η μεγάλη ώρα για την ΑΕΚ!

Έτοιμη να διεκδικήσει το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία της είναι η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στο φετινό Φάιναλ Φορ του Basketball Champions League.

Μετά το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1968 και το Κύπελλο Σαπόρτα το 2000 ήρθε η ώρα η «Ένωση» να «ψάξει» ακόμα μία ευρωπαϊκή διάκριση. Στις 4-6 Μαΐου, στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, θα επιχειρήσει να διαδεχθεί την Τενερίφη, η οποία κατέκτησε πέρυσι τον τίτλο στη νεοσύστατη διοργάνωση της FIBA, ούσα «οικοδέσποινα». Όπως, τώρα, οι «κιτρινόμαυροι». Πρώτος αντίπαλός τους θα είναι την Παρασκευή (04/05, 21.30) η Μούρθια, που θέλει να προκριθεί για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία της σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Όπως αναφέρει το basketa.gr, ο Ντούσαν Σάκοτα κατάφερε να «βγάλει» την τελευταία προπόνηση, παίρνοντας μέρος στο ομαδικό πρόγραμμα, και υπολογίζεται κανονικά από τον Ντράγκαν Σάκοτα. Άλλα αγωνιστικά προβλήματα δεν έχει να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ, που στο κατάμεστο ΟΑΚΑ θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τη δυναμική του κόσμου της για να φθάσει στον πρώτο θρίαμβο, απέναντι στους εξίσου φιλόδοξους Ισπανούς. Διαιτητές του ημιτελικού θα είναι οι Σρνταν Ντοζάι (Κροατία), Τολγκά Σαχίν (Ιταλία) και Μάριους Τσιούλιν (Ρουμανία).

Στον άλλον ημιτελικό, ο οποίος θα ξεκινήσει τρεις ώρες νωρίτερα (04/05, 18.30), η Μονακό και η Λούντβιγκσμπουργκ θα διεκδικήσουν το «εισιτήριο» της πρόκρισης στον τελικό, για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Η ομάδα του πριγκιπάτου ήταν και στο περσινό Φάιναλ Φορ, αλλά περιορίστηκε στην τρίτη θέση. Οι Γερμανοί δεν μπορούν να υπολογίζουν στον τραυματία της τελευταίας στιγμής Τζάστιν Σιρς, κάτι που αποτελεί σοβαρή απώλεια για εκείνους, αλλά δεν το βάζουν κάτω και θα παλέψουν για το καλύτερο δυνατό. Διαιτητές θα είναι οι Αλεξάνταρ Γκλίσιτς (Σερβία), Τόμας Γιασεβίτσιους (Λιθουανία) και Μανουέλ Ματσόνι (Ιταλία).

Το πρόγραμμα του Φάιναλ Φορ:

Παρασκευή 04/05 (ημιτελικά)
18.30 Λούντβιγκσμπουργκ (Γερμανία)-Μονακό (Γαλλία) ΕΡΤ1 και Novasports 1HD
21.30 AEK-Μούρθια (Ισπανία) ΕΡΤ1 και Novasports 1HD

Κυριακή 06/05
17.30 «Μικρός» τελικός ΕΡΤ1 και Novasports 2HD
20.30 Τελικός ΕΡΤ1 και Novasports 2HD

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected