Γ Εθνική / Τοπικά

Σε κατάσταση αδράνειας ο Πανηλειακός, φόβοι για το μέλλον!

Κατάσταση πλήρους αβεβαιότητας επικρατεί στον Πανηλειακό και τον έχει οδηγήσει να βρίσκεται “στον …αέρα”! Εικόνα που μάλιστα όχι μόνο δεν έχει εμφανίσει σημάδια βελτίωσης, αλλά έχει γίνει και χειρότερη τις τελευταίες μέρες!

Όπως αναφέρει το iliaclick, έχει προηγηθεί η εξέλιξη όπου τα στελέχη της διοικητικής κίνησης «Πυρσός», που για δύο χρόνια λειτούργησαν την ομάδα, κατά την έκτακτη Συνέλευση που έγινε τη Δευτέρα 18/6 ανακοίνωσαν τη διάλυση του σχήματος και την αποχώρηση από τα διοικητικά της ομάδας!

Με αιτία το οικονομικό θέμα, αυτό που βέβαια που ταλανίζει ολόκληρο ουσιαστικά το ελληνικό ποδόσφαιρο, κι αφού αναφέρθηκαν ξανά, όπως ήδη είχαν κάνει και το προηγούμενο διάστημα, στην έλλειψη ευρύτερης στήριξης γύρω από την ομάδα. Με χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των ελάχιστων εισιτηρίων διαρκείας και της πολύ μικρής προσέλευσης φιλάθλων στο γήπεδο σχεδόν σε όλους τους αγώνες (πλην μόνο δυο – τριών εξαιρέσεων) του περασμένου πρωταθλήματος.

Μάλιστα η δυστοκία μεγάλωσε αλλά κι έγινε τόσο έντονη, αφού εξαιτίας των παραπάνω, κάποιοι που μετείχαν στην κίνηση “Πυρσός” την απερχόμενη διετία, έχουν οριστικοποιήσει την πλήρη αποχώρηση τους πλέον. Κάτι τέτοιο, επιβεβαιώθηκε και σε συνάντηση που υπήρξε μεταξύ τους το βράδυ της Τετάρτης 27/6.

Ενώ σύμφωνα επίσης με τις ίδιες πληροφορίες, κάποιοι στάθηκαν ξανά και στο γεγονός ότι ακόμα και στο διάστημα που μεσολάβησε είτε από την 1η Ιουνίου όπου γνωστοποιήθηκε η δημόσια και ξεκάθαρη τοποθέτηση τους για τα νέα δεδομένα, είτε κι από τη Συνέλευση στις 18/6, δεν διαπιστώθηκε κάποια κίνηση στήριξης ή κάποια αλλαγή κατεύθυνσης, πάνω σε αυτόν τον τομέα…

Ο «Πυρσός» λοιπόν, σε κάθε περίπτωση… δεν υφίσταται και κάτι τέτοιο συνεχίζει να δημιουργεί πολύ άσχημα δεδομένα για τη συνέχεια της ιστορικής ομάδας!

Στην πραγματικότητα, από εδώ και πέρα, μόνο ουσιαστικά σενάριο συνέχισης ύπαρξης της ομάδας είναι, αν μεμονωμένα κάποια στελέχη της μέχρι πρότινος κίνησης «Πυρσός» μπορέσουν να ωθήσουν κάποια άλλη κατάσταση. Στόχος σε μια τέτοια περίπτωση θα είναι να εξασφαλιστεί ένα μέρος του προϋπολογισμού τουλάχιστον για το ξεκίνημα, και φυσικά με μια δραστική μείωση σε σχέση με πέρυσι, να μπορέσει ο Πανηλειακός να φτιάξει μια ομάδα με ακόμα περισσότερο ντόπιο Ηλείο στοιχείο σε όλες τις θέσεις – τόσο των παικτών αλλά ακόμα και του προπονητή), και να κατέβει στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Διεκδικώντας κατά κύριο λόγο την παραμονή, με αυτόν τον σχεδιασμό.

Σενάριο που πάντως, με βάση τα γεγονότα, δεν κέρδισε έδαφος ούτε αυτό τις τελευταίες μέρες…

Ενώ βέβαια, ακόμα κι αυτή η «χαμηλή πτήση» για να υλοποιηθεί, θα πρέπει να εξασφαλιστούν τα όποια απαιτούμενα χρήματα, ώστε να ξεκινήσει η ομάδα κινήσεις.

Αυτό το σενάριο έχει και την εκδοχή ώστε, μέσα από «ζυμώσεις» κι επαφές, να υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον κι άλλων ατόμων για συμμετοχή. Ήδη είχαμε αναφέρει από προηγούμενο ρεπορτάζ ότι π.χ., υπάρχουν πληροφορίες ότι ένα γκρουπ ατόμων που είναι ποδοσφαιριστές σε ομάδες της Ηλείας αλλά και φίλοι, κι έχουν συνεργαστεί και σε κάποιες άλλες δράσεις τα τελευταία χρόνια, με Ντέγιαν Μιλοσέσκι, Στάθη Χαραλαμπόπουλο, κι άλλους μαζί σε εκείνο το σχήμα, έχουν μια αρχική πρόθεση να μετάσχουν με κάποιο τρόπο (για τον οποίον πάντως, εξακολουθούν να μην έχουν γίνει ακόμα γνωστές λεπτομέρειες – κι ίσως προσεχώς να γίνει μια συνάντηση με εναπομείναντες μεμονωμένους πλέον «Πυρσούς» για πιο συγκεκριμένη συζήτηση)…

Δεύτερο σενάριο, και που παραμένει δυστυχώς σαφώς υπαρκτό, κερδίζοντας μάλιστα και έδαφος τις τελευταίες μέρες(!!!) ότι να μην ευδοκιμήσει ούτε η παραπάνω σκέψη περί συμμετοχής έστω κάποιων και έστω με πολύ μειωμένο μπάτζετ κ.τ.λ., οπότε ο Πανηλειακός θα μείνει ανενεργός και θα διαλυθεί!

Τέλος, αναμένεται το προσεχές διάστημα να οριστεί και νέα Γενική Συνέλευση, η οποία πιθανόν να είναι η τακτική (αφού η προαναφερόμενη ήταν έκτακτη) ή αλλιώς νέα έκτακτη, ώστε να συζητηθεί πιο ανοιχτά και πιο συγκεκριμένα, αν έχει αλλάξει κάτι στο ενδιάμεσο διάστημα αναφορικά με τα διοικητικά του συλλόγου.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected