Basket

Αγώνες για όλα τα…γούστα στη σημερινή 7η αγωνιστική!

Στην 7η αγωνιστική μπαίνει το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει αναλυτικά τα οκτώ παιχνίδια της σημερινής (24/11) αγωνιστικής.

Αναλυτικά η ανάλυση των αγώνων από το basketa.gr :

Αγ. Παύλου Καλλικρ. 17:00 Ευρώπη Πευκοχωρίου-Ιπποκράτης Κω Παγώνης-Γερακίνης-Φακίτσας (Δροσόπουλος)

Με το ίδιο ρεκόρ μπαίνουν στην έβδομη αγωνιστική και οι δυο ομάδες (3-3) με τις ιδιαιτερότητες της αναμέτρησης να βρίσκονται στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι θα παρουσιαστούν με νέο προπονητή στην Χαλκιδική. Ο Κώστας Παπαδόπουλος αντικατέστησε τον Σάββα Συμεωνίδη και θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην Α2. Το Πευκοχώρι, που θα έχει ξανά τον Μανούσο (11,6 π., 6,8 ριμπ.) στην σύνθεση του, έχει πάρει τα παιχνίδια που έπρεπε στην έδρα του, και θα προσπαθεί να πετύχει μια ακόμη.

ΔΑΚ Δ Διαμαντίδης 17:00 Καστοριά-Διαγόρας Δρυοπιδέων Ξενικάκης-Σιμητόπουλος-Τζίμα (Βόντζας)

Η εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή «πόνεσε» την Καστοριά, η οποία επανήρθε με ένα σπουδαίας σημασίας διπλό στην Κω, και πλέον έχει μπροστά της ένα ιδιαίτερα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην πολύ καλή ομάδα του Διαγόρα Δρυοπιδέων, θέλοντας να φτάσει στη νίκη, κάνοντας άλμα προς την τετράδα των πλέι οφς. Από την πλευρά τους οι νεοφώτιστοι ξεπέρασαν το σοκ των δυο συνεχόμενων ηττών, απαντώντας με νίκες απέναντι σε Μαρούσι και Απόλλων Πατρών. Το σημερινό (24/11) παιχνίδι αποτελεί ένα από τα crash test για να δει η ομάδα του Σπύρου Σαμόλη ως που μπορεί να φτάσει.

Περιβόλας 17:00 Απόλλων Π.-Αμύντας Αναστόπουλος Α.-Κυριακόπουλος-Μαντήλας (Πίγκας)

Σε αγωνιστικό επίπεδο ο Απόλλωνας θέλει μόνο νίκη ώστε να αρχίσει να ανασαίνει βαθμολογικά, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πως θα εμφανιστεί ψυχολογικά. Ο Νίκος Βουρνάς αποχώρησε χθες (23/11) από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, δηλαδή παραμονές ενός τόσου κρίσιμου αγώνα, με το κλίμα να είναι τεταμένο στο Πατρινό στρατόπεδο. Ο Κώστας Δελέγκος στρατεύτηκε για να κάνει και ότι στα περσινά πλέι οφς, και άπαντες περιμένουν το πως θα παρουσιαστεί ο Απόλλων μέσα στο παρκέ. Ο Αμύντας έρχεται ξεκούραστος, καθώς μετά το διπλό στην Καρδίτσα είχε ρεπό το προηγούμενο Σάββατο (17/11) όταν και αναβλήθηκε το παιχνίδι του με το Μαρούσι.

Αγ. Θωμά 17:00 Μαρούσι-Εθνικός Θεονάς-Καλογερόπουλος Φ.-Ορφανός Εμ. (Μπεσκάκη)

Το Μαρούσι αν θέλει να παραμείνει στην κατηγορία θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την έδρα του, και έχοντας 2/3 στον Άγιο Θωμά δείχνει να το κάνει, ενώ προέρχεται από ρεπό, λόγω της συμμετοχής του προπονητή του, του Κώστα Κεραμιδά με την Εθνική Γυναικών. Το παιχνίδι απέναντι στον Εθνικό είναι από αυτά που οι ομάδες υπολογίζουν ως «must win», με τους φιλοξενούμενους να αγωνίζονται χωρίς άγχος, έχοντας 0/6, αλλά δείχνοντας καλό πρόσωπο για 25 λεπτά απέναντι στην Καρδίτσα την προηγούμενη αγωνιστική.

Καρδίτσας 17:00 Καρδίτσα-Ψυχικό Πουρσανίδης Κ.-Ευφραιμίδης-Ταρενίδης Κ. (Μανάσης)

Επανήλθε η ηρεμία στην Θεσσαλική ομάδα μετά το διπλό στο «Π.Σαλπέας» απέναντι στον Εθνικό, ενώ ο Γιάννης Τζήμας είδε με ικανοποίηση τον Μόκφορντ να ανεβάζει την απόδοση του, ευστοχώντας σε 8 τρίποντα. Για τους Θεσσαλούς τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Παπαχρήστου (4,6 π., 3,8 ριμπ.). Το Ψυχικό προέρχεται από σπουδαίας σημασίας νίκη απέναντι στον Ερμή Αγιάς, και χωρίς άγχος ταξίδεψε στην Καρδίτσα για να διεκδικήσει ότι του αναλογεί.

Νεάπολης Λ. 17:00 Ερμής Αγιάς-Καβάλα Τζιοπάνος Ν.-Κοϊμτζόγλου-Ελευθεριάδης (Σταμάτης Γ.)

Το σερί νικών του Ερμή σταμάτησε απότομα στο Ψυχικό, με τους Θεσσαλούς να θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, φτάνοντας στο 4/4 σε αυτή. Ο Γιώργος Σκαραφίκγας βλέπει την ομάδα του ετοιμοπόλεμη, έχοντας απέναντι του μια ομάδα που έχασε λόγω τραυματισμού τους Καμάρα (13,8 π., 4 ριμπ.) και Κουμλέλη (5 π., 3,6 ριμπ.) και αναζητεί πάση θυσία μια νίκη ώστε να ανασάνει βαθμολογικά. Ο Ανδρέας Καραπιπερίδης θέλει να δει και τον Γάλλο σέντερ Γκαμπερόνι να μπαίνει στους ρυθμούς της ομάδας.

ΔΑΚ Μεσολογγίου 17:00 Χαρ. Τρικούπης-Ηρακλής Παναγιώτου-Καρακάσης-Κωνσταντινίδου (Πατσαντζόπουλος)

Το Μεσολόγγι αποτελεί παραδοσιακά τη δύναμη του Χαρίλαου Τρικούπη, ο οποίος εντελώς αναπάντεχα, και μετά την εκτός έδρας ήττα στην Αμαλιάδα διέκοψε τη συνεργασία του με τον Γιάννη Δημητριάδη, έναν τεχνικό που ευθύνεται για την ως τώρα καταξίωση του συλλόγου στον μπακσετικό χάρτη. Ωστόσο, και επειδή τίποτα δεν μένει στάσιμο, στο Μεσολόγγι κοιτάζουν την επόμενη τους ημέρα, περιμένοντας θετική απάντηση από καταξιωμένο προπονητή. Στο σημερινό (24/11) πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Ηρακλή, προπονητής θα είναι ο Ηλίας Μούτσιος. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δείχνει να έχει αλλάξει πρόσωπο προς το καλύτερο με τον Κώστα Μέξα, και θέλει το 3/3 μετά τις νίκες σε Καστοριά και με Πευκοχώρι.

ΔΑΚ Νίκαιας Πλάτων 17:00 Ιωνικός Νίκαιας-Κόροιβος Αμ. Χαλαμπαλάκης-Κοντίλης-Νάστος (Σταύρου)

Κοσμογονικές αλλαγές υπήρξαν στη Νίκαια το τελευταίο δεκαήμερο, και μετά την ήττα στην Λάρισα από τον Ερμή Αγιάς. Στον πάγκο πλέον θα βρίσκεται ο Νίκος Βετούλας, με βοηθούς τους Άκη Παπαδάκη και Άκη Καλαϊτζάκη, οι οποίοι οδήγησαν τον Ιωνικό στην εύκολη εκτός έδρας νίκη επί της Καβάλας, Το μεγάλο κόλπο έγινε με την απόκτηση του Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος προπονήθηκε χθες (23/11) αλλά είναι άγνωστο αν θα πάρει συμμετοχή στο παιχνίδι με τον Κόροιβο. Απών θα είναι ο Σάφτενααρ (15 π., 6 ριμπ., σε 2 αγώνες), ενώ επιστρέφει ο Λιακόπουλος (11,5 πόντους, 4 ριμπ., 2,5 ασίστ). Ο Κόροιβος από την πλευρά του παρουσιάζει μια εξαιρετικά δουλεμένη ομάδα, αλλά απέναντι στον Ιωνικό δεν θα έχει ιδιαίτερο άγχος. Εκτός παραμένει ο Τσιάκος (13 π., 5 ριμπ. σε 3 αγώνες).

H βαθμολογία ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected