Κατηγορίες
Football League

Στα πρόθυρα ο “γάμος” Ρόκα-Ηρακλή!

Η επιλογή της «κυανόλευκης» διοίκησης, στο θέμα της διαδοχής του Δημήτρη Ελευθερόπουλο, αφορά σε Ισπανό κόουτς με θητεία σε τρεις ελληνικές ομάδες και μία κυπριακή.

Όπως αναφέρει το bluearena, ο νέος τεχνικός του Ηρακλή θα είναι ο Μανουέλ Ρόκα (Χοσέ Μανουέλ Ρόκα Κάσες, το πλήρες όνομά του).

Ο 43χρονος (κλείνει τα 43 σε δύο μήνες) αναμένεται μέχρι το απόγευμα σήμερα (17/12) στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συζητήσει με τον Τομ Παπαδόπουλο και τον Στάθη Καραντώνη τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, που θα προβλέπει συμβόλαιο ενάμιση έτους και να κλείσει και τυπικά.

Ο προγραμματισμός προβλέπει να παρακολουθήσει από την κερκίδα την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το κύπελλο στο Καυτανζόγλειο και την Τετάρτη (19/12) να πραγματοποιήσει την πρώτη προπόνηση με την ομάδα, ώστε να ντεμπουτάρει επισήμως στον «κυανόλευκο» πάγκο στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πόντου στην Πολίχνη την Κυριακή 23/12.

Ο – εκτός σοβαρού απροόπτου – νέος τεχνικός του Ηρακλή, ποδοσφαιρικά είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον ελληνικό χώρο και τυγχάνει γνώστης τόσο της Super League, όσο και της Football League, καθώς αγωνίστηκε ως τερματοφύλακας σε Πανθρακικό, Ολυμπιακό Βόλου και Δόξα Δράμας, ενώ ως κόουτς κάθισε στον πάγκο Πανθρακικού, Ολυμπιακού Βόλου και Πλατανιά.

Μάλιστα, είναι εξαιρετικός γνώστης της ελληνικής και – φυσικά – δεν χρησιμοποιεί διερμηνέα κατά τη συνεργασία του με ελληνικούς Συλλόγους.

Αναλυτικά, στην προπονητική καριέρα του έχει κοουτσάρει τον Ολυμπιακό Βόλου, τον Πανθρακικό, την Πάφο (Κύπρος), την Οριχουέλα (Ισπανία), την SKJ Seinajoki (Φινλανδία), τον Πλατανιά και την Βιγιανοβένσε (Ισπανία), στην τεχνική ηγεσία της οποίας βρισκόταν μέχρι προσφάτως.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected