Basket

Μια ακόμη “αστεράτη” εμφάνιση του Προμηθέα στο Champions League!

Ο Προμηθέας Πάτρας θριάμβευσε στην έδρα της Ολίμπια Λιουμπλιάνα με 80-76 και έκανε σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League.

Οι Πατρινοί με αυτό το ροζ φύλλο αγώνα έχουν ρεκόρ 6-3, ενώ οι Σλοβένοι παραμένουν ουραγοί με 1-8 και έχοντας χάσει και τα πέντε παιχνίδια στο γήπεδό τους. Μία έδρα πάντως που δεν βοηθάει και καθόλου, καθώς στις εξέδρες υπήρχε ελάχιστος κόσμος.

Καθόλου καλή δεν ήταν η εικόνα του Προμηθέα Πάτρας στο πρώτο ημίχρονο. Προηγήθηκε στην αρχή με 3-0, αλλά στη συνέχεια ήταν κάκιστος στην επίθεση και βρέθηκε να χάνει 15-5, με τον Μάκη Γιατρά να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. Το φινάλε της πρώτης περιόδου βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με 22-15.

Όπως αναφέρει το basketa.gr, παρόμοια η εικόνα και στη δεύτερη περίοδο με τους Σλοβένους να κυριαρχούν και στις δύο πλευρές και να εκτοξεύουν τη διαφορά στους 16 πόντους στο 15′ (36-20). Δύο-τρεις καλές άμυνες κι ένα επιθετικό ξέσπασμα βοήθησαν τον Προμηθέα να μειώσει κάπως και στην ανάπαυλα ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 38-26.

Το τρίτο δεκάλεπτο ανήκε στην ελληνική ομάδα η οποία σοβαρεύτηκε απόλυτα και βρίσκοντας στόχο σε μακρινά σουτ κατάφερε να προηγηθεί 48-47 στο 26′ και να δείξει ότι θα παλέψει μέχρι το τέλος για το «διπλό». Παρ’ όλα αυτά ήταν η σειρά των γηπεδούχων να αντιδράσουν και να περάσουν με 58-52 στο 29′, ενώ στο 30′ το σκορ ήταν 58-60.

Στην τελευταία περίοδο ο Προμηθέας είχε το μομέντουμ και κατόρθωσε να διατηρήσει το προβάδισμα που είχε και στο τέλος να πάρει τη νίκη, καθώς ήταν αρκετά ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών, με τον αγώνα να ολοκληρώνεται με 80-76.

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected