Κατηγορίες
Basket

Παιχνίδι “σταθμός” στη Λάρισα, τελικός παραμονής στην Πάτρα

Με την 11η αγωνιστική ολοκληρώνεται το 2018, με τις ομάδες να δίνουν την τελευταία τους παράσταση πριν τις διακοπές των εορτών.

Όπως αναφέρει το basketa.gr, το σπουδαιότερο παιχνίδι γίνεται στο κλειστό της Νεάπολης, όπου ο αήττητος εκεί Ερμής υποδέχεται τον Ηρακλή, σε ένα κομβικό παιχνίδι στη μάχη της κορυφής.

Αναλυτικά τα παιχνίδια :

Αγ.Παύλου 17.00 Ευρώπη 87 Πευκοχωρίου-Ψυχικό Παγώνης-Σιμητόπουλος-Μπακάλης (Δέλλας)

Ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι για το Πευκοχώρι, το οποίο μετά το πατατράκ της ήττας στο «Π.Σαλπέας» αναζητεί τη νίκη ώστε να μπορέσει να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της αποφυγής των πλέι άουτ. Η ομάδα του Ευριπίδη Μελετίαδη έχει ρεκόρ 3-2 στο κλειστό του Αγίου Παύλου, και όντας η χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος (68 π.) θα πρέπει να κρατήσει τον ρυθμό, απέναντι σε μια ομάδα που έχει μάθει να κερδίζει το τελευταίο διάστημα. Η Καστοριά ήταν αυτή που φρέναρε το Ψυχικό την προηγούμενη αγωνιστική, και με την ομάδα να αποτελεί μια από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος (δέχεται 69,8 π.) το παιχνίδι αναμένεται κλειστό.

Δ. Διαμαντίδης 17.00 Καστοριά-Καρδίτσα Ταρενίδης Στ.-Λόρτος-Ευφραιμίδης (Βόντζας)

Την περσινή σεζόν οι δυο ομάδες έδωσαν δυο παιχνίδια στο «Δ.Διαμαντίδης» με το πρώτο να επαναλαμβάνεται χάρη στην περιβόητη φάση με το γκολ-φάουλ του Κακλαμάνου. και τους Θεσσαλούς να κερδίζουν στον επαναληπτικό, σώζοντας ουσιαστικά μέσω αυτής της αναμέτρησης το παιχνίδι. Φέτος αρκετά έχουν αλλάξει, ο Κακλαμάνος άλλαξε στρατόπεδο, όπως και ο Αμπαράς που έκανε την αντίθετη διαδρομή, και οι δυο ομάδες βρίσκονται στο 6-4, με τους γηπεδούχους να μιλούν για ξεκάθαρο στόχο τα πλέι οφς. Η ομάδα του Νίκου Καραγιάννη εκμεταλλεύεται τη δύναμη της έδρας της και έχοντας τον έλεγχο του ρυθμού (δέχεται 69,2 π.) παίρνει τα αποτελέσματα. Ο ΑΣΚ εμφανίζεται πιο απρόβλεπτος, με αποτέλεσμα να θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

Περιβόλας 17.00 Απόλλων Πάτρας-Μαρούσι Πιτσίλκας-Γερακίνης-Ξέρας (Θεοδοσόπουλος)

Για τον Απόλλωνα των δυο εντός έδρας νικών, και για το Μαρούσι της καμίας νίκης μακριά από το κλειστό του Αγίου Θωμά, το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί κομβικής σημασίας. Φυσικά, η ομάδα του Κώστα Δελέγκου είναι αυτή που καίγεται για τη νίκη, με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα να φαντάζει καταδικαστικό. Το Μαρούσι συνηθίζει να πηγαίνει το σκορ στα παιχνίδια του ψηλά, γεγονός που σημαίνει ότι οι «μελανόλευκοι» θα πρέπει να δώσουν τι δικό τους τέμπο στην αναμέτρηση αν θέλουν να κρατήσουν τις ελπίδες παραμονής.

Νεάπολης Λάρ. 17.00 Ερμής Αγιάς-Ηρακλής Μπήτης-Ξενικάκης-Ντούρας (Βαρνάς)

Από τα crash test της αγωνιστικής. Ο Ερμής Αγιάς βρίσκεται σταθερά τρίτος, έχοντας ρεκόρ 7-3, και 5-0 στο κλειστό της Νεάπολης, όπου έχει κερδίσει και τον Ιωνικό Νικαίας. Η Θεσσαλική ομάδα με το πολύ υψηλό τέμπο που δίνει στα παιχνίδια της θέλει να νικήσει εντός των τειχών και τον Ηρακλή, και να αποκτήσει πολύ μεγάλο πλεονέκτημα για την τρίτη θέση, κάνοντας τα δικά της όνειρα. Φυσικά μόνο εύκολη δεν εμφανίζεται η αναμέτρηση, με το συγκρότημα του Κώστα Μέξα να σκοράρει και αυτό αρκετά (81.7 π.) και να μετράει 6/6 από την ημέρα που ανέλαβε ο Έλληνας προπονητής. Στο κλειστό της Νεάπολης συγκρούονται οι δυο καλύτερες ομάδες σε δημιουργία στο πρωτάθλημα.

Μεσολογγίου 17.00 Χαρίλαος Τρικούπης-Εθνικός Βαρδάλος-Δαρλαμήτσος-Καρπάνος (Ζερδεβάς)

Ο Χαρίλαος Τρικούπης πήρε την πρώτη του νίκη με τον Ντίνο Καλαμπάκο στον πάγκο του, και μάλιστα εκτός έδρας, στο κλειστό του Υμηττού απέναντι στον Αμύντα. Πλέον θέλει να κλείσει το 2018 όντας στις 4 νίκες, κοιτάζοντας με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον, αναφορικά με την μάχη της παραμονής. Απέναντι του ο Εθνικός, ο οποίος πήρε το πρώτο του ροζ φύλλο στο πρωτάθλημα μετά τη νίκη του με τον Πευκοχώρι, και δείχνει ότι θα παλέψει ως το τέλος για να πάρει ότι του αναλογεί.

Αλ. Δημόγλου 17.00 Καβάλα-Διαγόρας Δρυοπιδέων Καλογερόπουλος Λ.-Ζαχαρής-Τζίμα (Μπρίγκος)

Η Καβάλα έχει να δει την χαρά της νίκης από τις 13/10, και έχοντας μόλις μια επιτυχία στο πρωτάθλημα, βλέπει πολύ δυσοίωνο το μέλλον της στην κατηγορία, έχοντας ως ρεαλιστικό στόχο την αποφυγή του άμεσου υποβιβασμού. Η ομάδα του Ανδρέα Καραπιπερίδη αποτελεί την χειρότερη σε δημιουργία (μοιράζει μόλις 11 ασίστ ανά παιχνίδι) και έχοντας απέναντι της μια από τις καλύτερες στον συγκεκριμένο τομέα (18,3) θα πρέπει να βρει τον τρόπο να σταματήσει το παιχνίδι του Διαγόρα, ο οποίος ταξίδεψε στην πόλη της Μακεδονίας, θέλοντας να κλείσει το 2018 σε τροχιά πλέι όφς.

Ήλιδας 17.00 Κόροιβος-Ιπποκράτης Κω Καλδίρης-Ζακεστίδης-Γιακείμη (Κωστής)

Στο κλειστό της Ήλιδας συγκρούονται δυο ομάδες που είναι καθαρά ομάδες έδρας. Ο Κόροιβος παρά τις πολύ καλές εκτός έδρας εμφανίσεις του δεν μπόρεσε να γυρίσει στην Αμαλιάδα με κάποια επιτυχία από Λάρισα και Θεσσαλονίκη, και θέλει να κλείσει το έτος έχοντας θετικό πρόσημο, και κοιτάζοντας με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Ο Ιπποκράτης βρίσκεται μια νίκη πάνω από τον Κόροιβο, και με τυχόν επιτυχία του θα μπορεί να κάνει τα δικά του όνειρα για το παραπάνω βήμα, που δεν είναι άλλο από τα πλεί οφς.

Νίκαιας 18.00 Ιωνικός Νίκας-Αμύντας Μπίκας-Σκούτας-Σκαλτσής (Δούκας)

Το 2018 κλείνει με το παιχνίδι του Ιωνικού με τον Αμύντα στη Νίκαια, με το φαβορί σε αυτή την περίπτωση να είναι ξεκάθαρο. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα εμφάνισε ακόμη πιο δυνατό πρόσωπο με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη στις τάξεις της, και έφυγε με τι διπλό από το Αιγάλεω κερδίζοντας τον Διαγόρα Δρυοπιδέων. Οι «φιλοξενούμενοι» μετά τις 5 συνεχόμενες νίκες, μετρούν δυο συνεχόμενες ήττες, και θα προσπαθήσουν να μείνουν ανταγωνιστικοί στην δυσκολότερη έδρα του πρωταθλήματος.

Η βαθμολογία ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected