Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Απίστευτη Λίβερπουλ, “ισοπέδωσε” την Άρσεναλ! (vid)

H Λίβερπουλ διέλυσε με 5-1 την Αρσεναλ, βρέθηκε στο +9 από την Τότεναμ και άγγιξε το στέμμα. Χατ τρικ ο Φιρμίνο, αρνητικό αμυντικό ρεκόρ για τους Λονδρέζους στην Premier League.

Και τώρα πιάστε τη… Παράσταση πέντε αστέρων της Λίβερπουλ, διέλυσε με 5-1 την Αρσεναλ και βρέθηκε στο +9 από την Τότεναμ! Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, οι Reds βρέθηκαν πίσω στο σκορ, ωστόσο με απίθανο Φιρμίνο έκαναν απίθανη ανατροπή και έμειναν 31 ματς αήττητοι στο Ανφιλντ για το πρωτάθλημα. Ρεκόρ για τους Κόκκινους οι 54 βαθμοί έπειτα από 20 στροφές. Η Αρσεναλ υπέπεσε σε πολλά λάθη στην άμυνα, διαμαρτύρεται για δυο πέναλτι που δόθηκαν, ενώ τα 30 γκολ παθητικό έπειτα από 20 αγωνιστικές είναι αρνητικό ρεκόρ τους στην Premier League.

Η Αρσεναλ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, πίεσε στον άξονα και ανάγκασε τους γηπεδούχους στο εύκολο λάθος. Στο 6′ ο Ιβόμπι από γκάφα του Φαμπίνιο δεν κατάφερε να βρει δίχτυα, αλλά πέντε λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ για τους Λονδρέζους. Από λάθος της άμυνας, ο Ιβόμπι έκανε ιδανική σέντρα και ο Νάιλς με ωραίο πλασέ πέτυχε το 1-0. Ωστόσο, η αντίδραση των Reds ήταν άμεση και… καταιγιστική. Η Αρσεναλ «κόλλησε» υπέπεσε σε διαδοχικά λάθη και σε διάστημα… 90 δευτερολέπτων δέχθηκε δυο γκολ. Στο 14′ ο Φιρμίνο εκμεταλλεύθηκε τη γκάφα του Λιχτστάινερ και ισοφάρισε, ενώ στο 16′ από εξαιρετική μπαλιά του Ρόμπερτσον, ο Βραζιλιάνος έκανε άνω – κάτω τους φιλοξενούμενους και πέτυχε το 2-1. Οι Reds είχαν τον απόλυτο έλεγχο, η κατοχή ξεπέρασε το 60% και στο 32′ ήρθε και το τρίτο γκολ. Ο Σαλάχ μοίρασε υπέροχα στον Μανέ, ο οποίος άφησε πίσω τον Σωκράτη και πέτυχε το 3-1.

Ηταν το τέταρτο τέρμα του Σενεγαλέζου απέναντι στους κανονιέρηδες. Η Λίβερπουλ συνέχισε την πίεση και στο 45′ ο Σαλάχ βρέθηκε στην περιοχή, υπήρξε επαφή με τον Παπασταθόπουλο και ο Ολιβερ… εύκολα έδειξε πέναλτι. Ο Αιγύπτιος δεν αστόχησε, πέτυχε το 4-1 και έφτασε τα 13 στην Premier League. Το σκηνικό στην επανάληψη δεν άλλαξε, η Λιβερπουλ κρατούσε τον έλεγχο και στο 65′ ήρθε ακόμα ένα γκολ. Ο Κολάσινατς είχε επαφή με τον Λόβρεν και ο Ολιβερ σε μια λανθασμένη απόφαση έδειξε πέναλτι. Ο Φιρμίνο δεν αστόχησε, διαμόρφωσε το 5-1 έφτασε τα 8 γκολ απέναντι στην Αρσεναλ και παράλληλα έγινε ο τρίτος Βραζιλιάνος στην Premier League που πετυχαίνει χατ τρικ! Οι Reds βρέθηκαν στο +9 από την Τότεναμ και ο Κλοπ είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει Μανέ, Ρόμπερτσον και Βαϊνάλντουμ ενόψει του ντέρμπι με τη Σίτι!

Συνθέσεις

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (84′ Κλάιν), Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (78′ Λαλάνα), Σακίρι, Σαλάχ, Μανέ (62′ Χέντερσον), Φιρμίνο

Άρσεναλ: Λένο, Λιχστάινερ, Μουστάφι (46΄Κοσιελνί), Παπασταθόπουλος, Μέιτλαντ – Νάιλς, Τορέιρα, Τζάκα, Κολάσινατς (80′ Γκεντουζί), Ράμσεϊ, Ιbόμπι, Ομπαμεγιάνγκ (71′ Λακαζέτ)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected