Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Πρόκριση στους “8” για τον Ολυμπιακό με σούπερ Ποντένσε!

Ο Ολυμπιακός πιο εύκολα από ότι θα περίμεναν οι φίλοι του, έχοντας τον Ποντένσε σε καλή μέρα (2 γκολ), επικράτησε με 3-1 της Ξάνθης και βρίσκεται στα προημιτελικά του Κυπέλλου! Σκόραρε κι ο Χασάν, χωρίς ουσία το γκολ του Μπρίτο. Τραυματίστηκε ο Μπουχαλάκης.

Αποστολή εξετελέσθη για τους παίκτες του Μαρτίνς! Ο Ολυμπιακός όντας πολύ σοβαρός και ουσιαστικός στη ρεβάνς του Κυπέλλου με την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη πήρε μία αρκετά εύκολη – παρότι η αναμέτρηση είχε… ζόρια προς το τέλος καθώς ο πειραϊκός σύλλογος έμεινε με δέκα λόγω τραυματισμού του Μπουχαλάκη και ενώ δεν είχε αλλαγές και δέχθηκε γκολ από πέναλτι – και δίκαιη πρόκριση για την συνέχεια του θεσμού με την επικράτησή του.

Δύο γκολ από τον πολύ καλό Ποντένσε και σε πολύ καλή μέρα οι Νάτχο, Γκιγιέρμε και Γιώργος Μασούρας. Μείωσε με Μπρίτο η Ξάνθη και το άλλο τέρμα των γηπεδούχων για το τελικό 3-1 ο Χασάν.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε αρκετές αλλαγές στο αρχικό του σχήμα απέναντι στην Ξάνθη, βάζοντας στην 11άδα τους Χασάν και Γιώργο Μασούρα. Για τον Αιγύπτιο ήταν επιστροφή μετά από καιρό και για τον Έλληνα άσο η πρώτη παρουσία ως βασικός. Η διάταξη: Σα πορτιέρο, αριστερά τον Τσιμίκα και δεξιά τον Τοροσίδη και κέντρο άμυνας με Μεριά – Μιράντα. Στο κέντρο ο Γκιγιέρμε με τον Νάτχο, πιο μπροστά ο Φορτούνης, άκρα με Ποντένσε και Γιώργο Μασούρα και επιθετικός ο Χασάν.

Η Ξάνθη από την άλλη είχε τους εξής 11 με τον βασικό της σχηματισμό να είναι σε 4-2-3-1 όπως του Ολυμπιακού: Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Λισγάρα, Μελιόπουλο, Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο, Μπαξεβανίδης, Φουρτάδο, Καμαρά και Σιλά. Οι Μπρίτο – Μελιόπουλος – Ντουρίτσκοβιτς ήταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Κάστρο.

το φιλμ του αγώνα στο gazzetta.gr

Συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Νάτχο, Φορτούνης (58′ Λάζαρος), Γκιγιέρμε (55′ Μπουχαλάκης), Γ. Μασούρας, Χασάν, Μεριά, Τσιμίκας, Μιράντα, Τοροσίδης, Ποντένσε (64′ Σολδάνο).

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς (46′ Μπαριέντος), Κασάδο, Λισγάρας, Μελιόπουλος, Ντουρίτσκοβιτς (56′ λ.τρ. Σοφιάν Καντά), Κάστρο (68′ Ντιρεστάμ), Μπαξεβανίδης, Φουρτάδο, Καμαρά, Σιλά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected