Super League 1

Έκανε το χρέος του ο Αστέρας Τρίπολης, δύο γκολ ο Φερνάντεθ

Ο Αστέρας Τρίπολης επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, καθώς επικράτησε εκτός έδρας του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0, χάρη στα δύο τέρματα που σημείωσε ο Μαρκ Φερνάντεθ. Τους 21 βαθμούς έφτασαν οι Αρκάδες αφήνοντας πίσω τους Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Παράσχος παρέταξε τους Παπαδόπουλο κάτω από τα γκολποστ, και Πασαλίδη Ορτέγκα Κυριακόπουλο και Βλάχο στην άμυνα. Στον άξονα ήταν ο Βαλιέντε μαζί με τον Μουνάφο ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μανιά ήταν οι Καλτσάς Φερνάντεθ και Κώτσιρας.

Η ενδεκάδα του Απόλωνα: Χουάντερσον – Οριουέλα, Στάθης, Κύργιας, Κοντοές – Γκίνο, Ντ’ Ούρσο – Ακόστα, Μπεντινέλι, Ντεφεντερίκο – Ελ Χέλβε

Όπως αναφέρει το arcadiasports, το παιχνίδι δεν άρχισε με τον καλύτερο τρόπο για τον Αστέρα, καθώς στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης υπήρξε αναγκαστική αλλαγή. Ο Χουάν Μουνάφο ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι του, με αποτέλεσμα να αφήσει τη θέση του στον Ματίας Ιγκλέσιας.

Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι εκδήλωσαν την πρώτη τους επίθεση. Ο Μπενιντέλι έκανε το γύρισμα στη μεγάλη περιοχή, όμως ο Παπαδόπουλος βγήκε και μπλόκαρε έγκαιρα την μπάλα.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Αστέρα ήταν στο 15’. Ο Βαλιέντε βρέθηκε εκτός μεγάλης περιοχής και με δύναμη εξαπέλυσε το σουτ, όμως ο πορτιέρε του Απόλλωνα, Χουάντερσον με δυσκολία απομάκρυνε σε κόρνερ.

Οσο κυλούσαν τα λεπτά οι Αρκάδες πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 19ο λεπτό του αγώνα βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Κώτσιρας μετά από κλέψιμο, έδωσε την πάσα στον Καλτσά, αυτός έβγαλε σέντρα ακριβείας στον Φερνάντεθ και ο Ισπανός με δυνατή κεφαλιά άνοιξε το σκορ στη Ριζούπολη.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 20’ ο Ελ Χέλβε σημάδεψε το δοκάρι του Παπαδόπουλου, χωρίς όμως η φάση να μετράει καθώς ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα ήταν σε αντικανονική θέση.

Στα τριάντα λεπτά παιχνιδιού, ο ΑΣΤΕΡΑΣ είχε καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, ενώ δεν είχε απειληθεί ουσιαστικά καθόλου από τους γηπεδούχους.

Στο 34΄οι κιτρινομπλέ έφτασαν κοντά στο δεύτερο τέρμα. Ο Μανιάς βρήκε με ωραίο τρόπο τον Καλτσά και αυτός με σουτ στην κίνηση έκανε το σουτ. Ο Χουάντερσον ωστόσο με εντυπωσιακό τρόπο είπε «όχι» στην προσπάθεια του μεσοεπιθετικού του Αστέρα.

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε νέα ευκαιρία από τους Αρκάδες. Ο Καλτσάς έπαιξε για τον Μανιά. Αυτός πέρασε την μπάλα πάνω από τον αντίπαλό του με το κεφάλι και στη συνέχεια έκανε το σουτ με το αριστερό με τον Χουάντερσον να αποκρούει γι’ ακόμα μία φορά.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τον Αστέρα να είναι μπροστά στο σκορ, χάρη στην κεφαλιά του Φερνάντεθ στο 19’.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αστέρας κατάφερε να πετύχει και δεύτερο τέρμα στην αναμέτρηση «κλειδώνοντας» τη νίκη. Με πρωταγωνιστή και πάλι τον Φερνάντεθ. Ο Ισπανός πήρε τη μπάλα και μετά από ωραία ατομική ενέργεια, πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Κοντοέ νικώντας για δεύτερη φορά τον Χουάντεσον.

Στο 66′ οι Αρκάδες, έφτασαν κοντά στο 3-0. Ο Μανιάς πάσαρε δεξιά στον Καλτσά, αυτός έκανε το γύρισμα στον Ρόλε αλλά το σουτ το τελευταίου ήταν αδύναμο. Οι γηπεδούχοι στο 77΄σημάδεψαν το δοκάρι, μετά από δυνατό σουτ του Οριουέλα. Τελικά, το 2-0 παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Τζοβάρα, με τον Αστέρα να παίρνει ένα σπουδαίο διπλό για την 19η αγωνιστική.

Συνθέσεις

Απόλλωνας Σμύρνης: Χουάντερσον, Οριουέλα, Στάθης, Κύργιας, Κοντοές, Γκίνο (51’ Γαρουφαλιάς), Ντ’ Ούρσο (73’ Ρώσση), Ακόστα (55’ Ριβέρο), Μπεντινέλι, Ντεφεντερίκο, Ελ Χέλβε

Αστέρας Τρίπολης : Παπαδόπουλος, Κυριακόπουλος (65’ Ρόλε), Πασαλίδης, Ορτέγκα, Βλάχος, Βαλιέντε, Μουνάφο (12’ Ιγκλέσιας), Κώτσιρας, Φερνάντεθ, Μανιάς, Καλτσάς (81’ Ματρικάρντι)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected