Αθλήματα

Ασταμάτητος ο Τσιτσιπάς, θέση σε έναν ακόμη τελικό! (vid)

Στην πρώτη του σοβαρή δοκιμασία στη Μασσαλία, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 2-0 σετ του David Goffin και προκρίθηκε με εμφατικό τρόπο στον τελικό του Open 13!

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο Στέφανος έχασε για πρώτη φορά το σερβίς του στο τουρνουά από τον Goffin, που έκανε μια πολύ καλή εβδομάδα στη Μασσαλία. Μετά απ’ αυτό, ο 20χρονος Έλληνας έπαιξε μεγάλο τένις, κυριάρχησε στο court και πήρε τη νίκη με 7-6 (1), 6-2 επί του Βέλγου, για να πάρει μια εμφατική πρόκριση για τον τελικό του Open 13.

Πιο συγκεκριμένα, ο Goffin, ο οποίος είχε πολύ καλά ποσοστά από τη γραμμή του σερβίς στο 1ο σετ, κατάφερε να κάνει πρώτος break στο ματς και να προηγηθεί με 6-5. Δεν έκλεισε όμως το σετ στο σερβίς του, όταν σέρβιρε για το 7-5, και το πλήρωσε.

Ο Στέφανος έστειλε το σετ στο tie-break, όπου ήταν πραγματικά αλάνθαστος, για να το κατακτήσει με το συντριπτικό 7-1.

Στη συνέχεια έκανε διαδοχικά break στο 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 4-0 και φυσικά δεν κοίταξε πίσω του.

Με τα τελευταία λεπτά να αποκτούν διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού ο Στέφανος δεν χαλάρωσε ούτε λεπτό και συνέχισε να σερβίρει πολύ καλά, ο καλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών ολοκλήρωσε την αποστολή του στο 8ο game, με ένα love service game, 69 λεπτά μετά το πρώτο σερβίς του ημιτελικού.

Αυτή ήταν η 3η νίκη του απέναντι στον Goffin, σε 5 αναμετρήσεις.

Για 4η φορά στην καριέρα του προκρίθηκε σε τελικό στο ATP Tour o Στέφανος. Θυμίζουμε πως το 2018 αγωνίστηκε σε 3 τελικούς. Στο 500άρι της Βαρκελώνης, όπου ηττήθηκε από τον Rafael Nadal, στο Masters του Καναδά, όπου ξανά τον σταμάτησε ο Ισπανός και στο 250άρι της Στοκχόλμης, όπου αναδείχθηκε πρωταθλητής. Κέρδισε επίσης και το Next Gen ATP Finals, που παίχτηκε με διαφορετικούς κανόνες αλλά σε παρόμοιες συνθήκες, στο Μιλάνο.

Όπως στη Στοκχόλμη και στο Μιλάνο, θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει ακόμη έναν τίτλο σε indoor διοργάνωση, στη Μασσαλία. Στον τελικό της Κυριακής (15:00, COSMOTE SPORT 9), θα αντιμετωπίσει τον Mikhail Kukushkin.

O 31χρονος Kukushkin, προκρίθηκε σε έναν τελικό μετά από 4 χρόνια, μετά και τη νίκη του επί του Ugo Humbert με 6-4, 6-4. Θα παίξει για 4η φορά στην καριέρα του σε τελικό και θα προσπαθήσει να κατακτήσει τον 2ο τίτλο του, πρώτο μετά από 8,5 περίπου χρόνια, από τον Οκτώβριο του 2010, όταν είχε κερδίσει το μοναδικό ΑΤΡ τρόπαιο στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Να θυμίσουμε πως ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του τελικού, ο Στέφανος θα κερδίσει μια θέση και τη Δευτέρα θα βρεθεί για πρώτη φορά στο Νο. 11 της παγκόσμιας κατάταξης. Αν αποχωρήσει νικητής από τη Γαλλία, θα μειώσει τη διαφορά του από το Top 10 και τον Marin Cilic στους 130 βαθμούς.

https://www.youtube.com/watch?v=3_d9Jba5L_4

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected