Κατηγορίες
Basket

Να συνεχίσουν το σερί Ιωνικός και Ηρακλής, σπουδαία ματς στην ουρά (πρόγραμμα 20ης αγωνιστικής)

Συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών με την 20η αγωνιστική, με τον Ιωνικό να υποδέχεται στο κλειστό του Πλάτωνα τον Ερμή Αγιάς και να θέλει να συνεχίσει με νίκες στην έδρα του, αναζητώντας την αγωνιστική ρεβάνς για την ήττα του στον πρώτο γύρο.

Από την πλευρά του και ο Ηρακλής θέλει το 10-0 εντός των τειχών, φιλοξενώντας την Καστοριά, με τους δυο πρωτοπόρους να συνεχίζουν σε μια μάχη για δυο ως το φινάλε.

Αναλυτικά τα παιχνίδια όπως τα παρουσιάζει το basketa.gr:

Ήλιδας 17.00 Κόροιβος-Ευρώπη 87 Πευκοχωρίου Τσώνος-Θεοδωρόπουλος Ρ.-Μηλαπίδης (Θεοδωρόπουλος)

Τα ψέμματα δείχνουν να τελειώνουν για τον Κόροιβο ο οποίος φιλοξενεί στο κλειστό της Ήλιδας το Πευκοχώρι, σε ένα παιχνίδι ορόσημο για αυτόν. Η ομάδα του Μιχάλη Κουταλιανού έδειξε κάποια θετικά σημάδια στην ήττα στην Καστοριά, και με τον Τσιάκο να είναι ετοιμοπόλεμος θέλει μόνο νίκη, και να μπορέσει να καλύψει και 77-70 με το οποίο είχε ηττηθεί τον πρώτο γύρο στην Χαλκιδική. Το Πευκοχώρι πήρε το ντέρμπι από την Καβάλα, βγήκε προσωρινά εκτός πλέι άουτ, και σίγουρα αναζητεί το δεύτερο διπλό στο πρωτάθλημα ώστε να παραμείνει εκεί και να έχει και στο 2-0 τον Κόροιβο.

Ιβανώφειο 17.00 Ηρακλής-Καστοριά Σταματόπουλος-Ευφραιμίδης-Μπακάλης (Σιμητόπουλος)

Ο Ηρακλής οδεύει προς μια σεζόν που πολύ πιθανό να τον φέρει μετά από αρκετά χρόνια στην Basket League, και σε αυτή την προσπάθεια του έχει ως εφαλτήριο το Ιβανώφειο στο οποίο έχει μόνο νίκες, και θέλει να κάνει το 10-0 απέναντι στην Καστοριά, σε ένα παιχνίδι που ο Κώστας Μέξας συμπληρώνει ένα γύρο στον πάγκο του «γηραιού». Φαβορί για το συγκεκριμένο παιχνίδι η ομάδα της Θεσσαλονίκης, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την ποιότητα να προβάλουν αντίσταση στους «μπλε».

Κω 17.00 Ιπποκράτης-Απόλλων Πάτρας Καλδίρης-Ραχιώτης-Λύρας (Βιντζηλαίος)

Ο Ιπποκράτης δεν αγωνίστηκε το προηγούμενο Σάββατο λόγω της απουσίας του Λάανε με την Εθνική Εσθονίας και θα εμφανιστεί ξεκούραστος απέναντι στον Απόλλων Πατρών, θέλοντας να υπερασπιστεί την δυνατή έδρα του στην Κω, και να συνεχίσει να βρίσκεται σε τροχιά πλέι οφς. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στην Περιβόλα απέναντι στον ανώτερο Ηρακλή, και θα αναζητήσουν ένα μεγάλο αποτέλεσα, προς τον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στην ζώνη των πλέι άουτ, τα οποία πολύ δύσκολα θα αποφύγει.

Στ. Βενέτης 17.00 Διαγόρας Δρυοπιδέων-Μαρούσι Ψαριανός-Κωνσταντινόπουλος-Τσάτσης (Δούκας)

Άλλη ομάδα παρουσιάζεται ο Διαγόρας στο Αιγάλεω και άλλη εκτός έδρας, κάτι που δεν δείχνει να αλλάζει ούτε με τον Γιώργο Σκαραφίγκα, και έχοντας ως εφαλτήριο το «Στ.Βενέτης» θέλει να παραμείνει σε τροχιά πλέι όφς. Το Μαρούσι έχει ένα παιχνίδι λιγότερο λόγω της μετάθεσης της αναμέτρησης με τον Ιπποκράτη, και δείχνει να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση, μην έχοντας καταφέρει να κερδίσει μακριά από τον Άγιο Θωμά.

Υμηττού 17.00 Αμύντας-Καρδίτσα Παντελίδης-Βαρδάλος-Ρίζος (Ελευθεριάδης)

Την περσινή σεζόν οι δυο ομάδες μοιράστηκαν από μια νίκη, αλλά αυτή ήταν στην έδρα του αντιπάλου, με τον Αμύντα να παραμένει συνεπής και να κερδίζει στην Καρδίτσα στον πρώτο γύρο τον ΑΣΚ. Πλέον, οι γηπεδούχοι έχοντας και ένα αγώνα λιγότερο, δίνουν τη δική τους μάχη ώστε να μπορέσουν να κάνουν δική τους μια θέση στα πλέι οφς, ενώ οι φιλοξενούμενοι, και μετά την σπουδαία νίκη επί του Διαγόρα, πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα, και σε ένα περίεργο πρωτάθλημα θέλουν αρχικά να βρουν νίκες ώστε να αποφύγουν την ζώνη των πλέι άουτ.

Π. Σαλπέας 17.00 Εθνικός-Ψυχικό Παπαθανασίου-Μαγκουνής-Σκαλτσής (Τεφτίκης)

Ο Εθνικός απείχε ένα λεπτό από το να κάνει την έκπληξη της χρονιάς, και να κερδίσει στη Λάρισα τον αήττητο στην έδρα του Ερμή Αγιάς, έχοντας τον Μίχαλο να φορτώνει το αντίπαλο καλάθι με 46 πόντους, και σταθερά εκτός τον τραυματία Στανόγεβιτς. Το παιχνίδι έχει φαβορί, αυτό είναι το Ψυχικό, το οποίο αν θέλει να ξεφύγει από τα πλέι άουτ θέλει μόνο νίκη, ενώ ο Γιώργος Ρεμεντέλας θα πρέπει να κάνει τα πλάνα του χωρίς τον Παναγιωταρά που χάνει τη σεζόν.

Νίκαιας «Ο Πλάτων» 17.00 Ιωνικός Ν.-Ερμής Αγιάς Λάρισας Αναστόπουλος Α.-Κατραχούρας-Νάστος (Παλάτος)

Ο Ερμής Αγιάς είχε σκοράρει στον πρώτο γύρο τον Ιωνικό, υποχρεώνοντας τον στην πρώτη του ήττα και σε μόλις 60 πόντους ενεργητικό. Η συγκεκριμένη ήττα έφερε αλυσιδωτές αλλαγές με τους Μάριο Γούναρη και Ντίνο Καλαμπάκο να αποχωρούν, μαζί με όλο σχεδόν το τεχνικό τιμ. Πλέον, ο Ιωνικός θέλει να φτάσει στο 25-0 στο κλειστό του Πλάτώνα, έχοντας ως αρχή και την περσινή σεζόν, και το 10-0 την τρέχουσα σεζόν, και φυσικά να μπορέσει να διατηρηθεί στην κορυφή. Οι φιλοξενούμενοι δείχνουν να έχουν κλειδώσει ητν τρίτη θέση, θα παραταχθούν χωρίς τους Κόμματο και Τσιαμπαλή, και όπως ανέφερε ο Γιάννης Λίβανος δεν ταξίδεψαν στη Αττική για εκδρομή…

Αλ. Δημόγλου 17.00 Καβάλα-Χαρίλαος Τρικούπης Τζαφλέρης-Λόρτος-Τζίμα (Μπρίγκος)

Χωρίς περιθώρια σκέψης για απώλεια βρίσκεται η Καβάλα, η οποία δίνει τον τελικό της σεζόν απέναντι στον Χαρίλαο Τρικούπη, θέλοντας να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του ώστε να αποφύγει την τελευταία δυάδα που οδηγεί στην Β’ Εθνική, και να μπει στη ζώνη των πλέι αουτ. Η ομάδα του Μεσολογγίου δεν θα έχει και πάλι στη διάθεση του τον Πολίτη, αναζητώντας μια ακόμη εκτός έδρας νίκη ώστε να ξεπεράσει με τον καλύτερο τρόπο της εντός έδρας αναμενόμενη απώλεια από τον Ιωνικό.

Η βαθμολογία ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected