Κατηγορίες
Basket

Σπουδαία παιχνίδια σε Αιγάλεω και Καβάλα, βατό πρόγραμμα πριν το μεταξύ τους ντέρμπι για Ιωνικό και Ηρακλή (πρόγραμμα 22ης αγωνιστικής)

Συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών με την 22η αγωνιστική, με τους δυο πρωτοπόρους να έχουν παιχνίδια στα μέτρα τους, πριν την δική τους «τιτανομαχία» ανόδου.Σπουδαία παιχνίδια σε Αιγάλεω και Καβάλα.

Αναλυτικά τα παιχνίδια όπως τα παρουσιάζει το basketa.gr:

Κω 15.00 Ιπποκράτης-Ευρώπη 87 Πευκοχωρίου Μπίκας-Γιακείμη-Αργυρούδης (Ξάνθος)

Στην Κω επιστρέφει ο Ιπποκράτης, ο οποίος φιλοξενεί το Πευκοχώρι, και έχοντας δυο μαζεμένες εκτός έδρας ήττες θέλει να εκμεταλλευτεί το σπίτι του και να συνεχίσει να βρίσκεται σε ρυθμούς πλέι οφς. Η ομάδα του Κώστα Παπαδόπουλου γνώρισε ισάριθμες ήττες σε Μαρούσι και Καστοριά, και είδε τις ομάδες που την καταδιώκουν να πλησιάζουν. Το Πευκοχώρι γνώρισε βαριά ήττα στο ντεμπούτο του Σωτήρη Νικολαΐδη από τον Ηρακλή, και έχοντας μόλις μια νίκη μακριά από την έδρα του, αναζητεί νίκες που θα μπορέσουν να τις δώσουν αρχικά το όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα, έχοντας υπόψη της ότι απέχει δυο νίκες από τις ομάδες που βρίσκονται εκτός ζώνης πλέι οφς.

Στ. Βενέτης 17.00 Διαγόρας Δρ.-Καστοριά Κατραχούρας-Κωνσταντινίδου-Καρπάνος (Μουζάκης Στ.)

Σπουδαίο παιχνίδι στο Αιγάλεω με τον έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο Διαγόρα (αγωνίζεται την Τετάρτη 20/2 στην Πάτρα) να θέλει να κάνει το αποφασιστικότερο βήμα προς το να κλειδώσει τα πλέι οφς, υποδεχόμενος την Καστοριά. Η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα έχει δείξει ότι αισθάνεται καλά στο «Στ.Βενέτης», οδηγώντας τα παιχνίδια της ψηλά στο σκοράρισμα. Βασικός της στόχος εκτός από τη νίκη θα είναι και η εξασφάλιση και του +8, θέλοντας να κάνει δική της και την διαφορά, έχοντας ηττηθεί στον πρώτο γύρο με 63-56. Το αντίθετο ισχύει για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δυσκολεύονται τα μέγιστα μακριά από το σπίτι τους, έχοντας να νικήσουν εκτός έδρας από το τέλος του πρώτου γύρου, και τη νίκη στο Πευκοχώρι στις 26/1. Έτσι, αν θέλουν να βρεθούν στα πλέι οφς, θα χρειαστούν την υπέρβαση…

Υμητού 17.00 Αμύντας-Απόλλων Π. Παντελίδης-Λόρτος-Νάστος (Σταύρου)

Ο Αμύντας έδειξε σημάδια ανάκαμψης μετά την εύκολη νίκη του επί του Αμαρουσίου, και σίγουρα ξανά έβαλε στο μυαλό του την περίπτωση των πλέι οφς. Για να μπορέσει να κρατήσει ζωντανή αυτή την προυπόθεση θα πρέπει να νικήσει τους Πατρινούς, και να φτάσει στο 2-0 απέναντι τους, αν και οι μεταξύ τους αναμετρήσεις δεν δείχνουν προς το παρών να έχουν ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς οι «πορτοκαλί» δύσκολα θα βρεθούν στα πλέι άουτ. Οι «μελανόλευκοι» έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο (υποδέχονται την Τετάρτη 20/3 τον Διαγόρα), και έχοντας να δώσουν την μάχη τους για το καλύτερο πιθανό πλασάρισμα μάχονται όλα τους τα παιχνίδια, με τυχόν διπλό στην Πυρκάλ να τους αλλάζει τα δεδομένα.

Ψυχικού 17.00 Ψυχικό-Καρδίτσα Αναστόπουλος Αντ.-Δαρλαμήτσος-Τσακαλογιάννης (Άκελ)

Ένα από τα παιχνίδια της χρονιάς για το Ψυχικό, το οποίο ψάχνει μια νίκη με διπλή σημασία. Αφενός η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα, θέλει τη νίκη ώστε να αρχίζει να ξεφεύγει από την ζώνη των πλέι άουτ, αφετέρου για να διπλασιάσει τις νίκες της απέναντι στους Θεσσαλούς, μετά το 70-63 του πρώτου γύρου, ώστε να έχει υπέρ της ένα 2-0 σε πολλαπλές ισοβαθμίες. Η ομάδα του Γιάννη Τζήμα, τρέχει ένα σερί τριών νικών, έχει δείξει ότι τα καταφέρνει εξαιρετικά στα εκτός έδρας παιχνίδια στην Αττική, και με τυχόν νίκη θα μπούνε τα και τα πλέι οφς στην εξίσωση, αν και ο Λαρισαίος τεχνικός δεν θέλει να σκέφτεται κάτι τέτοιο.

Αλ. Δημόγλου 17.00 Καβάλα-Ερμής Αγιάς Παφίλης-Τζιοπάνος Ν.-Σιμητόπουλος (Μπρίγκος)

Ο πρώτος εκ των τελικών για την Καβάλα, η οποία ξέρει ότι η ώρα είναι…τώρα. Η ομάδα του Ανδρέα Καραπιπερίδη θα έχει στην διάθεση της τον Λιθουανό, Σίμας Μπουτερλεβίτσιους (2,00 – 30 ετών), με τα δυο εντός έδρας παιχνίδια με Ερμή Αγιάς και Κόροιβο να κρίνουν όλο το μέλλον της στην κατηγορία. Η ομάδα του Γιάννη Λίβανου θέλει να κλειδώσει την τρίτη θέση, ενώ δεν θα έχει στη διάθεση της τον Σέρβο, Στέφαν Ζιβάνοβιτς.

Ιβανώφειο 17.00 Ηρακλής-Χαρίλαος Τρικούπης Μπήτης-Ταρενίδης Στ.-Παπαγερίδης (Δέλλας)

Ακόμη μια εντός έδρας νίκη θέλει ο Ηρακλής, ο οποίος υποδέχεται τον μαχητικό Χαρίλαο Τρικούπη, γνωρίζοντας ότι στο Ιβανώφειο νιώθει και είναι πανίσχυρος. Στο στρατόπεδο του «γηραιού» τα βλέμματα είναι στραμμένα στο ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής με τον Ιωνικό στο κλειστό του Πλάτωνα, αν και πρώτα θα πρέπει να ξεπεραστεί το εμπόδιο της ομάδας του Μεσολογγίου. Ο Χαρίλαος Τρικούπης έχει πραγματοποιήσει εξαίσια σεζόν, με τον Ντίνο Καλαμπάκο να έχει αμφίβολο τον Γιάννη Δεμερτζή.

Ήλιδας 17.00 Κόροιβος-Ιωνικός Νίκαιας Κοτσιμπος-Κοντίλης-Τσιμπούρης (Κωστής)

Παιχνίδι με μεγάλο φαβορί τον Ιωνικό, ο οποίος θέλει τη νίκη ώστε να παραμείνει στην κορυφή, και να παίξει την άνοδο, την ερχόμενη αγωνιστική στη Νίκαια, και μπροστά στον κόσμο του. με τον Ηρακλή. Ο Κόροιβος δείχνει να μην αποφεύγει τα πλέι άου, και θα πρέπει να κάνει τον προγραμματισμό του, ώστε να ψάξει το καλύτερο δυνατόν πλασάρισμα.

Τρίτη 19 Μαρτίου

Π. Σαλπέας 18.00 Εθνικός-Μαρούσι Καλδίρης-Καραβίτης-Μηλαπίδης (Τεφτίκης)

δείτε τη βαθμολογία ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected