Κατηγορίες
Γενικά

Δεινοπάθησε στο τέλος αλλά πήρε ένα ακόμη ροζ φύλλο ο ΠΑΟ!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ με 72-70 κι έφτασε τις πέντε σερί επιτυχίες, μένοντας ζωντανός στη μάχη της πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, όμως δεν κάλυψε τη διαφορά της ήττας του στον πρώτο αγώνα στη Βιτόρια.

Πλέον οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με ρεκόρ 14-13 και τα πάντα θα κριθούν στη συνέχεια. Ωστόσο αν υπάρξει μεταξύ τους ισοβαθμία θα έχουν προβάδισμα οι Βάσκοι.

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στον αγώνα, με τους παίκτες του Ρικ Πιτίνο να ξεκινούν με σερί 13-0. Η Μπασκόνια πέτυχε τους πρώτους της πόντους στο 4′ με βολές του Βόιγκντμαν ο οποίος μείωσε 13-2. Η διαφορά έφτασε μέχρι τους 19 πόντους (21-2), με τους φιλοξενούμενους να πετυχαίνουν το πρώτο τους εντός πεδιάς καλάθι στο 9′. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους κυπελλούχους Ελλάδας να προηγούνται 26-10.

Όπως αναφέρει το basketa.gr, το συγκρότημα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε στους 13 πόντους στο 12′ (31-18). Παρ’ όλα αυτά οι «πράσινοι» δεν πτοήθηκαν κι έκαναν νέο σερί 6-0. Στη συνέχεια δεν κοίταξαν ξανά πίσω και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το «τριφύλλι» να προηγείται 48-27 και να έχει βάλει τις βάσεις για τη νίκη και την κάλυψη της διαφοράς με την οποία είχε χάσει στο πρώτο παιχνίδι (86-77). Μοναδική «παραφωνία» ήταν οι 8/16 βολές που είχε ο Παναθηναϊκός.

Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός ξαφνικά… κατέρρευσε. Στο 25′ ήταν μπροστά με διαφορά 23 πόντων κι έδειχνε να τα καταφέρνει περίφημα (56-33). Σ’ εκείνο το σημείο όμως έγινε ολικό μπλακ άουτ. Στο επόμενο πεντάλεπτο οι Βάσκοι έκαναν ένα σερί 15-0 και από το… πουθενά μπήκαν ξανά στο κόλπο της νίκης. Στο 30′ ο φωτεινός πίνακας του ΟΑΚΑ έγραφε 56-48 κι όλα ήταν ανοιχτά.

Η αντεπίθεση των φιλοξενούνων δεν σταμάτησε εκεί και το κάρφωμα του Πουαριέ στο 33′ έφερε τον αγώνα στον πόντο (56-55), με τον Πιτίνο να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. Το μομέντουμ ήταν με το μέρος των Βάσκων οι οποίοι πέρασαν μπροστά με καλάθι του Χίλιαρντ στο 34′ (58-59).

Δείτε το αναλυτικό στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected