Basket

Ώρα “τελικού” στην Α2, όλα τα βλέμματα στο ντέρμπι κορυφής!

Ως η πλέον κομβική χαρακτηρίζεται η 23η αγωνιστική της Α2, με το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Ιωνικό Νικαίας και τον Ηρακλή να κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Όπως αναφέρει το basketblog, η πλέον σημαντική είναι η 23η αγωνιστική στο φετινό πρωτάθλημα της Α2, όπου ο “τελικός” ανάμεσα στον Ιωνικό και τον Ηρακλή συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όμως υπάρχουν και άλλοι… τελικοί.

Στο κλειστό του “Πλάτωνα” θα διεξαχθεί το παιχνίδι της χρονιάς, εκεί όπου ο Ιωνικός Νικαίας φιλοξενεί τον Ηρακλή, με τους γηπεδούχους να θέλουν να πάρουν εκδίκηση για την ήττα του α’ γύρου, την ώρα που οι Θεσσαλονικείς κατεβαίνουν αποφασισμένοι να παίξουν το παιχνίδι τους.

Ντέρμπι όμως διεξάγεται και στη Λάρισα, εκεί όπου ο Ερμής Αγιάς υποδέχεται την Καρδίτσα, στη μάχη της Θεσσαλίας. Οι παίκτες του Γιάννη Λίβανου θέλουν να κλειδώσουν το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, την ώρα που ο ΑΣΚ θέλει να διεκδικήσει μέχρι τέλους μια θέση στην τετράδα για τη μάχη της ανόδου.

Δύσκολη έξοδο έχει ο Ιπποκράτης, ο οποίος μετά τη νίκη επί της Ευρώπης Πευκοχωρίου, ψάχνει το μεγάλο διπλό στην έδρα του Χαριλάου Τρικούπη, για να δείξει ότι έχει όλα τα εχέγγυα για να πάρει μία θέση στα playoffs.

Έξοδο έχει και ο Διαγόρας Δρυοπιδέων, ο οποίος μετά την ήττα από τον Απόλλωνα Πατρών, θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα κόντρα στην Ευρώπη Πευκοχωρίου που “καίγεται” για θετικό αποτέλεσμα για να παλέψει για την αποφυγή των playouts.

Πολύ σημαντικό παιχνίδι διεξάγεται και στην Καστοριά, με την τοπική ομάδα να παίζει τα ρέστα της κόντρα στον Αμύντα. Οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν σε τροχιά playoffs, την ώρα που ο Αμύντας ψάχνει μία μεγάλη εκτός έδρας νίκη για να μπορέσει να κυνηγήσει και αυτός το όνειρο των playoffs.

Τελικός διεξάγεται και στην Καβάλα, με την τοπική ομάδα να παίζει ένα από τα τελευταία της χαρτιά, υποδεχόμενη τον Κόροιβο, με τις δύο ομάδες να “καίγονται” για το θετικό αποτέλεσμα, με την ομάδα της Αμαλιάδας να έχει πλέον το Σπύρο Σαμόλη στην άκρη του πάγκου.

Εύκολο φαντάζει το έργο του Απόλλωνα Πατρών που υποδέχεται τον Εθνικό και όντας πλέον σε τριπλή ισοβαθμία με Ευρώπη Πευκοχωρίου και Κόροιβο, θέλει να έχει τουλάχιστον το πλεονέκτημα έδρας στα playouts.

Τέλος, κρίσιμο είναι το παιχνίδι ανάμεσα στο Μαρούσι και το Ψυχικό, όπου στο ντέρμπι των Βορείων Προαστίων η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά θέλει να απομακρυνθεί από τον άμεσο υποβιβασμό, ενώ στο Ψυχικό έχουν μαθηματικές ελπίδες για να ξεπεράσουν κάθε προσδοκία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής:

Μεσολογγίου 16.00 Χαρίλαος Τρικούπης-Ιπποκράτης Ψαριανός-Τσολάκος-Καρπάνος (Πατσαντζόπουλος)
Αγ. Παύλου Καλ. 17.00 Ευρώπη 87 Πευκοχωρίου-Διαγόρας Δρυοπιδέων Ξενικάκης-Ευφραιμίδης-Ταρενίδης Κ. (Δροσόπουλος)
Δ. Διαμαντίδης 17.00 Καστοριά-Αμύντας Πουρσανίδης Κ.-Σιμητόπουλος-Τζίμα (Κηπουρίδης)
Περιβόλας 17.00 Απόλλων Π.-Εθνικός Μαλαμάς-Ρίζος-Χριστινάκης (Θεοδσόπουλος)
Αγ. Θωμά 17.00 Μαρούσι-Ψυχικό Θεονάς-Τσώνος-Πολυχρόνης (Ελευθεριάδης)
Νεάπολης 17.00 Ερμής Αγιάς Λάρισας-Καρδίτσα Λόρτος-Καλογερόπουλος Λ.-Θεοδώρου (Μηναρετζόπουλος)
Νίκαιας Πλάτων 17.00 Ιωνικός Ν.-Ηρακλής Παπαπέτρου-Τζαφλέρης-Παντελίδης (Άκελ)
Αλ. Δημόγλου 17.00 Καβάλα-Κόροιβος Παγώνης-Ταρενίδης Στ.-Ξέρας (Μπρίγκος)

Η βαθμολογία ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected