Εθνικές Ομάδες

Απόψε το πρώτο ματς της “εποχής Άγγελου”

Μια καινούργια προσπάθεια ξεκινάει για την Εθνική και γίνεται με Έλληνα προπονητή μετά από 18 χρόνια. Η βενζίνη που κράτησε μια δεκαετία, το σοβαρό πλάνο που δεν προσέφερε ο Σκίμπε και το τι πρέπει να κάνει ο Αναστασιάδης. 

Στο Λιχτενστάιν ξεκινούν απόψε (21:45) τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για την Εθνική μας ομάδα. Μία καινούργια προσπάθεια, που μετά από 18 χρόνια γίνεται με Έλληνα προπονητή, τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Είναι μία δυσάρεστη πραγματικότητα, αλλά αυτήν την εποχή το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο. Η βενζίνη ή ή ώθηση που πήραμε από το θαύμα του 2004, μας έδωσε μία χρυσή δεκαετία. Από την ημέρα που επιστρέψαμε από το Μουντιάλ της Βραζιλίας, επέστρεψαν οι γνωστές παθογένειες. Σήμερα, η ελπίδα είναι να αποδειχτεί πως έχουμε πιάσει πάτο.

Δεν πιστεύω πως μπορεί να υπάρχει και κάτι χειρότερο για μία ποδοσφαιρική χώρα, από το να μην είναι ευπρόσδεκτο το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στα περισσότερα ελληνικά γήπεδα. Δυστυχώς, στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο έλεγχος της ΕΠΟ αποτελεί ένα στοιχείο επιβολής ανωτερότητας και σε αυτήν την μάχη, κατάφεραν να εμπλέξουν και την Εθνική μας. Δεν υπήρχε κανένας λόγος, να επηρεαστεί η έδρα που αγωνιζόταν τα τελευταία χρόνια και να φύγει από το “Γεώργιος Καραϊσκάκης”.

Ήταν και μία σημαντική κατάκτηση η οποία ήρθε μέσα από επιτυχίες, το γεγονός πως μέσα σε μία ευθεία, στον δρόμο της παραλιακής η Εθνική ομάδα είχε το ξενοδοχείο που καταλύει η αποστολή της, το προπονητικό της κέντρο με τα όποια προβλήματα και το γήπεδο που έδινε τα εντός έδρας παιχνίδια. Πραγματικά, δεν βρίσκω κανέναν λόγω, που πετάχτηκε με τόσο ευκολία, μία σημαντική άνεση που προσφέραμε στους ποδοσφαιριστές.

Η προσπάθεια των Αναστασιάδη, Μπασινά, Γιανακόπουλου, ξεκινά σε μία εποχή που η Εθνική μας ομάδα, από άποψη, ενδιαφέροντος αλλά και οργάνωσης έχει πάει δύο δεκαετίες πίσω. Και καλούνται μέσα από επιτυχίες, βελτιώνοντας την αγωνιστική εικόνα του κόσμου, να ανατρέψουν αυτή την κατάσταση.

περισσότερα ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected