Basket

Άδοξος αποκλεισμός για την ΑΕΚ

Μια λάθος απόφαση του Ντούσαν Σάκοτα, ένα φάουλ που έκανε πάνω στον Ράις χωρίς να υπάρχει λόγος, 17” πριν από το φινάλε και ο οίστρος του Ταϊρίς Ράις στέρησαν τη δυνατότητα από την ΑΕΚ να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο φάιναλ φορ του Basketball Champions League.

Η Ένωση νίκησε μεν με 69-67, αλλά δεν κατάφερε να καλύψει το -4 του πρώτου αγώνα, έτσι η Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση είναι αυτή που θα παίξει στο φάιναλ φορ.

Πάντως η ΑΕΚ έπαιξε παλικαρίσια, προηγήθηκε ακόμα και με διαφορά 12 πόντων, αλλά λύγισε από την πίεση στο τελευταίο πεντάλεπτο και από την απουσία του Ματσούλις, που ήταν καθοριστική. Φανταστική ατμόσφαιρα από 15.000 κόσμο που γέμισε ασφυκτικά το ΟΑΚΑ.

Όπως και στο παιχνίδι της Γερμανίας το πρόβλημα για την ΑΕΚ εντοπίστηκε στην άμυνα μέσα στη ρακέτα. Παρότι πίεσε πολύ στην περιφέρεια και σε γενικές γραμμές έλεγξε τα ριμπάουντ, εντούτοις όταν η μπάλα περνούσε από την πρώτη γραμμή της άμυνάς της, υπήρχαν κενά, που τα εκμεταλλεύτηκε και πάλι ο Αλεξάντερ κατά πρώτο λόγο, αλλά και οι Χάρις, Ρούμπιτ, με αποτέλεσμα να δίνουν λύσεις στην Μπάμπεργκ.

το φιλμ του αγώνα στο basketa.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected