Κατηγορίες
Basket

Ματς που κρίνει άνοδο στο Ιβανώφειο, τα βλέμματα και σε Μαρούσι, Ψυχικό (πρόγραμμα 26ης αγωνιστικής)

Τέσσερις στροφές απομένουν για να κλείσει η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών, με την 26η αγωνιστική να κρίνει αρκετά, τόσο στην δεύτερη θέση της ανόδου, τα πλέι οφς, αλλά και τα πλέι άουτ.

Αναλυτικά τα παιχνίδια όπως τα περιγράφει το basketa.gr:

Κω 15.00 Ιπποκράτης-Κόροιβος Καλογερόπουλος Φ.-Τσολάκος-Ραχιώτης (Παλάτος)

Ο Ιπποκράτης δείχνει να μένει από δυνάμεις στην τελική ευθεία προς τα πλέι οφς, μην μπορώντας να είναι ανταγωνιστικός μακριά από την Κω, η οποία αποτελεί και τη δύναμη του. Έτσι, έχοντας 9-3 εντός έδρας υποδέχεται τον Κόροιβο, θέλοντας ουσιαστικά μια νίκη για να κλειδώσει ότι δεν θα έχει περιπέτειες, με τις ισορροπίες στην κατηγορία να είναι λεπτές. Ο Κόροιβος προέρχεται από ‘ένα εντυπωσιακό 2/2 στην έδρα του, έχοντας νικήσει Ερμή Αγίας και Ηρακλή, και αντιστρέφοντας το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί. Η έλευση του Σπύρου Σαμόλη έφερε νέο αέρα στην Αμαλιάδα, με τον Κόροιβο να κυνηγάει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ.

Ψυχικού 17.00 Ψυχικό-Ευρώπη 87 Πευκοχωρίου Βαρδάλος-Καλογερόπουλος Λ.-Ζαχαρής (Τεφτίκης)

Το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί κλειδί για το Ψυχικό, στην προσπάθεια που κάνει να αποφύγει οριστικά τα πλέι οφς. Η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα μπορεί να παρουσίαστηκε με μόλις 9 παίκτες στην Καστοριά, και να έχει λειψανδρία, αλλά δείχνει να έχει φτάσει κοντά στον στόχο της, που είναι η παραμονή στην Α2 για έκτη διαδοχική σεζόν, Οι γηπεδούχοι εκτός από τη νίκη κοιτάζουν και να καλύψουν και το -2 (85-83) με το οποίο είχαν ηττηθεί στην Χαλκιδική. Το Πευκοχώρι νίκησε πολύ δύσκολα τον Εθνικό και με μόλις μια εκτός έδρας νίκη ψάχνει την υπέρβαση, έχοντας στο ρόστερ τους και τους Μανούσο, Κιτσούλη.

Καρδίτσας 17.00 Καρδίτσα-Καστοριά Παναγιώτου-Ξενικάκης-Κωνσταντινίδου (Τέγα)

Το συγκεκριμένο ζευγάρι έχει αποκτήσει την δική του ιστορία σε αυτή τη διετία στην Α2, αποτελώντας καθοριστικής σημασίας την περσινή σεζόν. Συγκεκριμένα, το παιχνίδι το οποίο είχε επαναληφθεί ήταν το έναυσμα για να αποφύγει τα πλέι άουτ ο ΑΣ Καρδίτσας και να χάσει το τρένο τον πλέι οφς η Καστοριά, η οποία κυνηγάει τον ίδιο στόχο και φέτος, και κινδυνεύει με ήττα σε Θεσσαλικό έδαφος να πάθει το ίδιο. Η Καρδίτσα από την πλευρά της θέλει τη νίκη ώστε να τελειώνει με κάθε πιθανό σενάριο που την μπλέκει στην τελευταία εξάδα του πρωταθλήματος.

Αγ. Θωμά 17.00 Μαρούσι-Απόλλων Π. Παντελίδης-Μαλαμάς-Πιτσίλκας (Άκελ)

Κομβικό παιχνίδι για το Μαρούσι το συγκεκριμένο, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν σκέφτεται την ήττα, η οποία θα φέρει άσχημα μαντάτα στα Βόρεια. Η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά στηρίζεται στη δυνατή έδρα του, και ψάχνει εκτός από τη νίκη, με την οποία θα κάνει το 1-1 με τους Πατρινούς, και παράλληλα το +8, έχοντας ηττηθεί με 65-57 στην Περιβόλα. Στον αντίποδα ο Απόλλωνας παρουσιάζεται πολύ δυνατός το τελευταίο διάστημα, έχοντας βάλει ως στόχο το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ, τα οποία δύσκολα μπορεί να αποφύγει.

Ιβανώφειο 17.00 Ηρακλής-Ερμής Αγιάς Λάρισας Μπήτης-Παφίλης-Ταρενίδης Στ. (Παπαγεωργίου)

Ο Τελικός. Ο Ηρακλής προσπαθεί να επανέλθει στην Basket League μετά από απουσία 8 ετών, και το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτελεί ορόσημο προς αυτή την κατεύθυνση. Συγκεκριμένα μπορεί το συγκρότημα του Κώστα Μέξα να απέχει τρεις νίκες από τους Θεσσαλούς, αλλά έχοντας ηττηθεί στον πρώτο γύρο, αυτή η διαφορά στις νίκες δεν σημαίνει τίποτα, αν δεν γίνει σήμερα (13/4) το 1-1, από τη στιγμή που οι δυο ομάδες φαίνεται ότι θα βρεθούν στον τελικό των πλέι οφς. Ο Ερμής από την πλευρά του θα κληθεί να ρίξει την ζαριά της ιστορίας του…

Π.Σαλπέας 17.00 Εθνικός-Χαρίλαος Τρικούπης Κοτσίμπος-Κοντίλης-Χριστινάκης (Ηπιώτης)

Ο Εθνικός μάχεται για να κλείσει τη σεζόν με αξιοπρέπεια, και έτσι καλείται να φιλοξενήσει τον Χαρίλαο Τρικούπη, ο οποίος με ρεκόρ 14-11 βρίσκεται στην ζώνη των πλέι οφς, και σίγουρα δεν θέλει να φύγει από αυτή.

Υμηττού Πυρκάλ 17.00 Αμύντας-Ιωνικός Ν. Θεονάς-Κωνσταντινόπουλος-Λύρας (Δούκας)

Ο Αμύντας έπαιξε τα ρέστα του στο Μεσολόγγι αναφορικά με τα πλέι οφς, και δείχνει πλέον να ψάχνει μια νίκη για να σφραγίσει την παραμονή του στην Α2. Φυσικά απέναντι στον πρωτοπόρο Ιωνικό αυτό μόνο εύκολο δεν φαντάζει, με την ομάδα της Νίκαιας να ψάχνει μια ακόμη νίκη, ώστε την ερχόμενη αγωνιστική με τον Εθνικό στην έδρα του να σφραγίσει και μαθηματικά την άνοδο και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στ. Βενέτης 17.00 Διαγόρας Δρ.-Καβάλα Δαρλαμήτσος-Καρπάνος-Νάστος (Σταύρου)

Ο Διαγόρας είδε να μπαίνει σε περιπέτειες η θέση του στα πλέι οφς μετά τις δυο συνεχόμενες ήττες από Χαρίλαο Τρικούπη και Ιωνικό. Έτσι απέναντι στην Καβάλα η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα θέλει να επανέρθει στις επιτυχίες ώστε να συνεχίζει να βρίσκεται σε τροχιά της πρώτες πεντάδας. Η Καβάλα θέλει να αποφύγει τον άμεσο υποβιβασμό, και αν για να γίνει αυτό θα χρειαστεί να βρει κάπου την πρώτη της εκτός έδρας νίκη.

Η βαθμολογία ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected