Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Αθλήματα

Έκανε το καθήκον του ο Τσιτσιπάς και τώρα Μεντβέντεφ (vid)

O Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το καθήκον του απέναντι στον Mikhail Kukushkin και έκλεισε μια θέση για τους “16” του Monte-Carlo Masters, όπου θα αντιμετωπίσει τον Daniil Medvedev.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο Έλληνας τενίστας δεν είχε και την ευκολότερη πρεμιέρα του στο Monte-Carlo απέναντι στον Mikhail Kukushkin, αλλά επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και πήρε μια “καθαρή” νίκη επί του Καζάκου με 6-3, 7-5, για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τη φάση των “16” του Monte-Carlo Masters.

Σε γενικές γραμμές ήταν ένας καλός πρώτος αγώνας για τον Στέφανο στη χωμάτινη σεζόν. Ο πρωταθλητής μας, Νο. 8 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, είχε 22 winners και 23 αβίαστα λάθη. O Kukushkin είχε ισάριθμα λάθη, αλλά 8 λιγότερους winners (14 στο σύνολο) από τον Έλληνα τενίστα.

To πρώτο σετ ξεκίνησε με 3 μεγάλα games σε διάρκεια, τα οποία κερδήθηκαν από τους servers. Ο Τσιτσιπάς ανέβαζε σιγά-σιγά στροφές και έγινε απειλητικός στο 6ο game, στο οποίο ήταν μπροστά με 2-3, 15-30, για να κάνει τελικά το πρώτο break του αγώνα στο 8ο game. “Ξέφυγε” με 5-3 και επέστρεψε από το 0-30 στο επόμενο game, για να κρατήσει το σερβίς του και να κατακτήσει το σετ με 6-3.

Στο 2ο σετ ο Στέφανος έκανε πιο γρήγορα το break, προηγήθηκε με 3-1 και είχε μια πολύ καλή ευκαιρία για να κάνει το double break και να “καθαρίσει” την υπόθεση πρόκριση. Ο Kukushkin ωστόσο δεν τα παράτησε, κατάφερε να επιστρέψει από το 1-3, 15-40 και να ισοφαρίσει σε 3-3, δημιουργώντας νέα προβλήματα στον Έλληνα αθλητή.

Ο Στέφανος απώλεσε νέο προβάδισμα με break, καθώς πέρασε μπροστά με 4-3 και ισοφαρίστηκε σε 4-4, ενώ στο 9ο game έχασε 3 break point και τελικά ο Κukushkin κράτησε το σερβίς του, για να περάσει εκείνος μπροστά με 5-4.

Αφού έχασε τόσες ευκαιρίες για να κλείσει το ματς, ο Στέφανος αναγκάστηκε να σερβίρει για την παραμονή του στο σετ, στο 10ο game. Εκεί ωστόσο ήταν που έπρεπε να δείξει χαρακτήρα και το έκανε ο 20χρονος, ο οποίος κέρδισε 4 σερί πόντους από το 0-15 για να ισοφαρίσει σε 5-5, αργότερα έκανε κι άλλο break για να ανακτήσει το πάνω χέρι και στο 12ο game σέρβιρε με επιτυχία για το 7-5 και το “σφράγισμα” της πρόκρισης, έπειτα από 1 ώρα και 42 λεπτά παιχνιδιού.

Με την πρώτη του νίκη στο χώμα για φέτος, ο Στέφανος ξεπέρασε ήδη την περσινή του επίδοση στο Monte-Carlo και προκρίθηκε για πρώτη φορά στους “16” καλύτερους της διοργάνωσης.

Επόμενος αντίπαλος θα είναι o Daniil Medvedev, τον οποίο δεν έχει καταφέρει να κερδίσει σε καμιά από τις 3 προηγούμενες συναντήσεις τους, δεν τον έχει αντιμετωπίσει όμως και ποτέ στο χώμα. Ο Ρώσος κέρδισε σε 70 μόλις λεπτά τον Radu Albot, με 6-1, 6-2.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected