Κατηγορίες
Football League

Η “μαύρη” σελίδα στην ιστορία της Σπάρτης. Τι προβλέπει ο ΚΑΠ

Η Τετάρτη 17 Απριλίου θα μείνει στην ιστορία της ΑΕ Σπάρτης σαν μια από τις χειρότερες της σελίδες.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα του isports, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας έχουν φύγει με αποτέλεσμα να μην μπορούσε να γίνει ο αγώνας στη Κέρκυρα. Στη συνέχεια όμως ο μεγαλομέτοχος Δημήτρης Βουδούρης δήλωσε ότι ταξιδεύουν έντεκα ποδοσφαιριστές για το νησί των Φαιάκων.

Τελικά όπως αποδείχτηκε σήμερα οι ποδοσφαιριστές ήταν επτά… Και στην αποστολή δεν υπήρχε προπονητής, με τον Τάκη Αποστολάκο να βρίσκεται στη Σπάρτη.

Η 10άδα που είχε δηλωθεί, όπως μετέδωσε η ΕΡΑ Σπορ αποτελούνταν από τους:

Σφέτσο, Τσίμαν, Καλούση, Ντούσκα, Γκιάτα, Νάτση, Μπέντο, Ζαχαριουδάκη, Καινούργιο, Δαδάκο.

Τρεις εκ των οποίων δεν ήταν στο γήπεδο. Ο αγώνας δεν ξεκίνησε γιατί προφανώς αυτοί που είχαν δικαίωμα συμμετοχής ήταν λιγότεροι από εννέα. Οι φιλοξενούμενοι υποστήριξαν ότι αρκετοί ποδοσφαιριστές είχαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας!

Ο ΚΑΠ προβλέπει ότι:

«Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί ή παραιτηθεί από αγώνα ή αγώνες ή παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους του ελάχιστου επιτρεπομένου ορίου (λιγότερους από εννέα) ποδοσφαιριστές για την έναρξή του, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, εκτός από την καταβολή κάθε σχετικής δαπάνης, τιμωρείται με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3 και με χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, στα πρωταθλήματα των επαγγελματικών κατηγοριών.

Περαιτέρω η ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου. Η ποινή αυτή επιβάλλεται για κάθε αγώνα που η ομάδα δεν παρουσιάζεται κανονικά, παραιτείται ή δηλώνει αποχώρηση από το πρωτάθλημα και μέχρι τρεις (3) αγώνες σε κάθε πρωτάθλημα».

Το δυσάρεστο και καταδικαστικό όμως είναι ότι πλέον και μετά από αυτό το αναμενόμενο -3 το οποίο θα συνοδευτεί από πρόστιμο έως 40 χιλιάδες ευρώ, έγιναν δύο οι αγώνες στους οποίους η ομάδα δεν αγωνίστηκε, Εργοτέλης και Κέρκυρα. Αυτό σημαίνει ότι αν γίνει άλλη μια φορά, τρίτη φορά, τότε η ομάδα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα και εφαρμόζονται οι ακόλουθες εξοντωτικές ποινές.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το «Παράρτημα Νο.1» του ΚΑΠ και συγκεκριμένα το Άρθρο 3 που μιλάει για «Αποχώρηση ΠΑΕ από πρωτάθλημα σε εξέλιξη»:

Στην ουσία μια ομάδα που αποχωρεί από πρωτάθλημα σβήνει από το χάρτη …

Ειδικότερα, αν μια ΠΑΕ αποχωρήσει από πρωτάθλημα που βρίσκεται σε εξέλιξη, τότε υποβιβάζεται αυτομάτως, όχι μία, αλλά δυο κατηγορίες κάτω!

Στο νέο πρωτάθλημα που θα μετάσχει, εξάλλου, θα ξεκινήσει με -6 βαθμούς!

Παράλληλα, στους μετόχους (αλλά και στους συγγενείς τους!) της ΠΑΕ που θα αποχωρήσει, απαγορεύεται ρητώς για την επόμενη ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ να εμπλακούν με τον οποιοδήποτε τρόπο σε οποιαδήποτε ΠΑΕ!

«1.α) Π.Α.Ε. που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ως αποχώρηση, τιμωρείται με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού οργάνου, ως ακολούθως:

i)με άμεσο υποβιβασμό δύο (2) κατηγορίες κάτω από εκείνη που αγωνιζόταν,
ii)με αφαίρεση έξι (6) βαθμών από το πρωτάθλημα της κατηγορίας που θα μετάσχει,
iii)με χρηματική ποινή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ η ομάδα και 100.000 ευρώ ο καθένας από τους πρόεδρο και μεγαλομέτοχο αυτής.

β) Τα αποτελέσματα των αγώνων, τους οποίους η ομάδα έδωσε στο πρωτάθλημα που μετέχει μέχρι την ημέρα της αποβολής της, είναι ισχυρά. Από την ημέρα αποχώρησης της και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της θεωρείται ότι έχουν κερδηθεί από τις αντίπαλες ομάδες με σκορ 3-0 και υπολογίζονται για την έκτιση ποινών μόνο των αντιπάλων ομάδων.

2.Οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. που κατέχουν τουλάχιστον 10% του μετοχικού κεφαλαίου και τα μέλη της διοίκησης αυτής, δεν δικαιούνται, για την επόμενη, από την ημερομηνία οριστικής αποχώρησης, πενταετία να μετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς τους, έως δευτέρου βαθμού, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στην μετοχική σύνθεση ή την διοίκηση Π.Α.Ε. ή Σωματείου».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected