Κατηγορίες
Super League 1

Άνετο πέρασμα για τον Ολυμπιακό στο φινάλε της φετινής σεζόν (photos)

Δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα στο AEL FC Arena ο Ολυμπιακός, που με γκολ των Χασάν, Ομάρ και Καμαρά σημείωσε την 24η φετινή νίκη και έφτασε τους 75 βαθμούς.

Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΛ ηττήθηκε μεν αλλά δέχθηκε το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων της. Με το αποτέλεσμα αυτό, η ΑΕΛ τερμάτισε στη 10η θέση του πίνακα της βαθμολογίας με 34 βαθμούς.

Η ΑΕΛ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του ARENA και είχε τη πρώτη της μεγάλη στιμγή στο 6ο λεπτό. Ο Γιακιμόφσκι εκτέλεσε ένα φάουλ από θέση έξω δεξιά με τον Βαγγέλη Μόρα να βρίσκεται στη πορεία της μπάλας, η οποία και πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γιούρι Λοντίγκιν.

Μετά το πρώτο τέταρτο του αγώνα, ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία της αναμέτρησης και στο 24′ μετά από κάθετη πάσα του Νάτχο στη πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ, ο Χασάν βρέθηκε απέναντι από τον Κρίστινσον, τον οποίο και κέρδισε για το 0 – 1 του Ολυμπιακού, που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην συνέχεια του πρώτου μέρους οι δύο ομάδες προσπάθησαν να μπουν στην αντίπαλη περιοχή προκειμένου να πετύχουν γκολ, με το 0 – 1 να αποτελεί το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Με την εκκίνηση του δευτέρου μέρους, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Ανδρούτσο με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ, η μπάλα δεν βρήκε στόχο και πέρασε άουτ.

Στο 50ο λεπτό ο Ολυμπιακός πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς συνδυάστηκαν από τα αριστερά και Νάτχο τροφοδότησε τον Ελαμπντελαουί όπου με σουτ από το σημείο του πέναλτι κέρδισε τον Κρίστινσον κι έκανε το 0 – 2.

Τρία λεπτά μετά, οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν και πάλι στη περιοχή των «βυσσινί», όμως αυτή τη φορά ο Κρίστινσον κέρδισε τον Χασάν που πήρε τη κεφαλιά και με ψυχραιμία μπλόκαρε τη μπάλα εξουδετερώνοντας έτσι την ευκαιρία αυτή.

Οι «βυσσινί» βγήκαν στην αντεπίθεση στο 57′ και έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν με τον Μάρκο Νούνιτς.

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Μπάλλας έκανε παράλληλη πάσα στον επιθετικό της ΑΕΛ και ο Νούνιτς από θέση βολής πλάσαρε, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ. Μάλιστα, στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Σλοβένος ποδοσφαιριστής αντικαταστάθηκε από τον Πέταρ Κούνιτς.

Στο 69′ οι «βυσσινί» κέρδισαν κόρνερ και καθώς έδιωξαν οι αμυντικοί του Ολυμπιακού, έπειτα βγήκαν στην αντεπίθεση, εκεί όπου ο Νάτχο έκανε τη πάσα στον Τσιμίκα και αυτός με σουτ έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Κρίστινσον.

Ωραίος συνδυασμός των Σικάφκα και Κούνιτς με τον δεύτερο όπου δέχθηκε τη μπάλα και να απείλησε με σουτ στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο επιθετικός της ΑΕΛ δεν κατάφερε να βρει στόχο και έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Λοντίγκιν.

Μάλιστα, ο Ολυμπιακός πέτυχε και τρίτο τέρμα στο 86′. Ο Τοροσίδης που είχε περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Καμαρά με κεφαλιά έκανε το 0 – 3 που ήταν το τελικό σκορ.

Συνθέσεις

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μπάλλας (67′ Νούσιος), Γκόλιας, Μόρας (79′ λ.τ. Γρομητσάρης), Γιακιμόφσκι, Καρανίκας, Μπράλιτς, Σετσέροβιτς, Ζίφκοβιτς, Σικάβκα, Νούνιτς (58′ Κούνιτς).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μάρτινς): Λοντίγκιν, Καμαρά, Σισέ, Παπαδόπουλος, Νάτχο (72′ Γκερέρο), Ανδρούτσος, Ελαμπντελαουί (82′ Τοροσίδης), Χασάν (58′ Φορτούνης), Μεριά, Τσιμίκας, Σολδάνο.

δείτε φωτογραφίες στο arenalarissa.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected