Super League 1

Πετυχημένη η πρόβα της ΑΕΚ στη Λιβαδειά ενόψει του τελικού Κυπέλλου

Με καλή εμφάνιση πέρασε νικηφόρα η ΑΕΚ από τη Λιβαδειά, επικρατώντας 3-0 του ήδη υποβιβασμένου Λεβαδειακού.

Η Ένωση έκανε μια πετυχημένη τελική δοκιμή πριν τον τελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ το επόμενο Σάββατο. Μπακασέτας, Λιβάγια και Πόνσε σκόραραν για τους «κιτρινόμαυρους», ενώ τις εντυπώσεις έκλεψε ο Λόπες που μπήκε αλλαγή, μετά από επτά μήνες απουσίας, αλλά και του Μπογέ που δήλωσε παρών ενόψει του τελικού.

Όπως αναφέρει το onsports, την πρωτοβουλία των κινήσεων είχε από το ξεκίνημα του αγώνα στη Λιβαδειά η ΑΕΚ, ψάχνοντας το γκολ. Ένα σουτ του Γαλανόπουλου στο 10’ κόντραρε και πέρασε κόρνερ, ενώ στο 17’ ο Μπάγιτς έδιωξε σε κόρνερ την εκτέλεση φάουλ του Γκάλο. Ο Μάνταλος στο 20’ με κεφαλιά και στο 23’ με πλασέ δεν μπόρεσε να σκοράρει και στο 41’ ο Μπάγιτς μπλόκαρε το σουτ του Μπακασέτα. Τελικά η υπεροχή της ΑΕΚ μετουσιώθηκε σε γκολ στο 45’, όταν ο Μπακασέτας με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός επιχείρησε να μπει δυνατά, αλλά η Ένωση ανέλαβε και πάλι τα ηνία του αγώνα και στο 53’ πέτυχε το 0-2, με πλασέ του Λιβάγια. Στο 58’ ο Μάνταλος με σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 62’ ο Νανγκίς εκνευρισμένος έριξε… κεφαλιά στον Μάνταλο εκτός φάσης και αποβλήθηκε, αφήνοντας τον Λεβαδειακό με δέκα παίκτες. Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και ο Πόνσε στο 63’ έχασε μεγάλη ευκαιρία, αλλά στο 67’ ο ίδιος με πλασέ πέτυχε το 0-3. Ο ρυθμός έπεσε στα τελευταία λεπτά, με τον Μανόλο Χιμένεθ να ρίχνει στο παιχνίδι και τον Μπογέ και τον Λόπες, οι οποίοι προέρχονταν από τραυματισμούς.

Συνθέσεις

Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Αντιλέχου (68′ Όμο), Χατζηλάμπρος, Ρεκιασβίλι (60’ Τσαμπούρης), Λιάγκας, Κονέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Μαρκόφσκι (63’ Καραχάλιος), Νανγκίς, Νίκας.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι (76’ Τσιγκρίνσκι), Οικονόμου, Χουλτ (85’ Λόπες), Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (70’ Μπογέ), Μπακασέτας, Λιβάγια, Πόνσε.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected