Κατηγορίες
Basket

Πρόεδρος ΕΣΑΚΕ : “Μόνο ο Θεός ξέρει αν θα είναι οπερέτα τα play off”!

O πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ήταν αυτός που ανέλαβε να ενημερώσει για την επιτροπή που συστάθηκε, τα μέλη που την απαρτίζουν, αν και στην τελευταία ερώτηση που δέχθηκε, για το “αν τα play off κινδυνεύουν να εξελιχθούν σε οπερέτα”, απάντησε “μόνο ο Θεός το ξέρει αν θα είναι ή δεν θα είναι οπερέτα”.

Όπως αναφέρει το basketa.gr, το θετικό της σύσκεψης ήταν η συμφωνία για συγκρότηση μιας επιτροπής η οποία σε πρώτη φάση θα βάλει σε μια σειρά προτάσεις και προβλήματα, ώστε να συζητηθούν σε νέα σύσκεψη ιδιοκτητών που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη: “Ήταν μια πολύωρη συνεδρίαση με τους ιδιοκτήτες στην οποία συζητήθηκαν πολλά θέματα και η οποία κατέληξε σε ένα συμπέρασμα. Να συγκροτηθεί μια ομάδα εργασίας, η οποία από αύριο το πρωί θα συγκεντρώσει όλα τα θέματα που αφορούν το ελληνικό επαγγελματικό μπάσκετ και να ετοιμάσει για την ερχόμενη εβδομάδα όλες τις προτάσεις που θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν. Φάνηκε στην συνεδρίαση πως υπάρχει δύναμη και θέληση να βρεθούν λύσεις”.

Τα μέλη της επιτροπής είναι οι Πανταζόπουλος, Κώτσης, Λιόλιος, Σταυρόπουλος, Τορνατώρος όπως ενημέρωσε ο Γαλατσόπυολος για να προσθέσει πως “πλέι οφ θα αρχίσουν όταν γίνει η επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα”, διευκρινίζοντας πως “για να γίνει αυτό θα πρέπει να είναι έτοιμες οι αρμόδιες υπηρεσίες”. Δηλαδή θα υπάρξει αναμονή ως την έκδοση της απόφασης του ΑΣΕΑΔ στο οποίο έχει προσφύγει ο Ολυμπιακός, ενώ αναμένεται και η απόφαση του αθλητικού δικαστή για τον Παναθηναϊκό και την αναμέτρηση με την Κύμη.

Επιστρέφοντας στο θέμα της επιτροπής ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ συμπλήρωσε: “Η επιτροπή ως την Τετάρτη θα ετομάσει τις προτάσεις, που θα είναι από όλες τις ομάδες, ώστε να γίνει συνεδρίαση ιδιοκτητών και να αποφασίσουν ποιες προτάσεις θα προκρίνουμε που θα αφορούν την γενικότερη αναδιάρθρωση, προς ομοσπονδία και Πολιτεία. Δεν ξέρω αν θα λύσουμε τα προβλήματα του μπάσκετ σε πέντε μέρες. Ξεκινάει τη δουλειά η ομάδα εργασίας με τις υπηρεσίες του ΕΣΑΚΕ, θα συγκεντρωθούν όλες οι προτάσεις και θα ψηφίσουμε γι’ αυτές”.

Όταν ρωτήθηκε για το θέμα υποβιβασμού του Ολυμπιακού, αν δεν κατέβει σε έναν αγώνα πλέι οφ, τόνισε: “το πρωτάθλημα αφορά 14 ομάδες. Υπάρχουν κανονισμοί και ότι προβλέπεται θα γίνει. Ο κανονισμός, σύμφωνα με τις νομικές υπηρεσίες, λέει πως όποια ομάδα δεν κατέβει υποβιβάζεται στην Α2”.

Ο Γαλατσόπουλος μετά από σχετική ερώτηση για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και όσα συμβαίνουν απάντησε: “Μην βάζουμε το θέμα στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Να καταλάβετε κι εσείς πως έγινε μια τεράστια προσπάθεια έξι ωρών και φάνηκε η θέληση όλων να λύσουμε κάποια θέματα. Όποια λυθούν θα αφορούν το νέο πρωτάθλημα, από τον επόμενο χρόνο. Ξεκίνησε η διαδικασία και από αύριο το πρωί έχουμε δουλειά. Και δεν είναι μόνο αυτά τα θέματα που συζητήσαμε τώρα. Είναι η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών, η βία, η διοργάνωση του πρωταθλήματος, οι κανόνες και φυσικά η διαιτησία. Όλα είναι ανοιχτά”.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected