Κατηγορίες
Αθλήματα

“Έσπασε” την έδρα του ΠΑΟΚ ο Αερωπός!

Ο Αερωπός Έδεσσας επικράτησε του ΠΑΟΚ για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια και έκανε το 1-0 στη σειρά των αγώνων για την τρίτη θέση της Handball Premier.

Η ομάδα της Έδεσσας, που για πρώτη φορά βρίσκεται στην κορυφαία τετράδα του πρωταθλήματος, πήρε δίκαια τη νίκη με 25-29 έχοντας το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Όπως αναφέρει το e-handball.gr, ο Αερωπός βρήκε εύκολα γκολ (πέντε σε κενή εστία) εκμεταλλευόμενος τα λάθη του ΠΑΟΚ, ενώ οι γηπεδούχοι αστόχησαν και σε τρία πέναλτι κατά τη διάρκεια του ματς.

Ο Πέτρος Κυριακού ήταν ο πρώτος σκόρερ από πλευράς των νικητών με επτά γκολ, ενώ όλοι ανεξαιρέτως ήταν διακριθέντες. Από τον Αερωπό απουσίασε ο Στάθης Κεσίδης, ωστόσο το κενό του καλύφθηκε επάξια.

Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ προδώθηκε από τις σημαντικές απουσίες του (Πετρίδης, Κοτανίδης, Παλάσκας, Νικολαΐδης), ενώ σε καμία περίπτωση δεν είχε τη συγκέντρωση το πάθος και τη συνοχή που έδειξε στους ημιτελικούς με την ΑΕΚ.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Αερωπού στην ιστορία των αναμετρήσεων με τον ΠΑΟΚ, με την πρώτη να χρονολογείται το 2006.

Ο δεύτερος αγώνας της σειράς θα γίνει την Τετάρτη στην Έδεσσα, με τον Αερωπό να στοχεύει στο 2-0 που θα του δώσει την τρίτη θέση και τον ΠΑΟΚ να παίζει για την ισοφάριση στις νίκες, ώστε να φέρει τη σειρά σε τρίτο αγώνα και πάλι στη Νεάπολη.

Τα πεντάλεπτα: 3-2, 5-6, 8-7, 9-10, 10-12, 12-14 (ημχ), 15-16, 17-20, 18-22, 20-24, 22-26, 25-29

ΠΑΟΚ (Σειρεκίδης): Αραμπατζής 5, Καραγκιοζόπουλος, Τσεσμετζίδης 2, Κοκώνης 2, Αποστόλου 1, Κωστακίδης 5, Λοΐζος, Μαστορογιάννης 3, Ελοζιέουα 1, Κυπραίος 3, Γιόσμου 3, Γιαννακίδης, Γιορανίδης, Κυριακίδης, Μπαμπατζανίδης

Αερωπός (Πηλαλίδης): Αθανασίου, Π. Τζουβάρας 2, Μαυρόπουλος, Μαυροδουλάκης 3, Γάτσης, Θ. Τζουβάρας 4, Κράλλης 4, Θεοδωρόπουλος 2, Δημάκης 2, Μπάρμπας, Βαφείδης, Μισαηλίδης 5, Κυριακού 7, Μισηρλίδης, Λιόφης, Λάππας

Διαιτητές: Νάσκος – Χαρίτσος. Δίλεπτα: 2-5. Πέναλτι: 4/7 – 1/2

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected