Κατηγορίες
Αθλήματα

“Τελείωσε” τη δουλειά σήμερα ο Στέφανος Τσιτσιπάς! (vid)

Αν και χρειάστηκε να παίξει ένα επιπλέον σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε αυτό που ξεκίνησε χθες, κερδίζοντας με 3-1 τον Filip Krajinovic. Ο “Στεφ” θα γίνει ο πρώτος Έλληνας τενίστας που θα παίξει στον 4ο γύρο του Roland Garros μετά από 83 χρόνια!

Όπως αναφέρει το tennisnews.gr, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Filip Krajinovic με 7-5, 6-3, 6-7 (5), 7-6 (6) και εξασφάλισε την παρουσία του στη δεύτερη εβδομάδα του Roland Garros, για πρώτη φορά στην καριέρα του. Θα γίνει μάλιστα ο πρώτος Έλληνας στη συνολική ιστορία του θεσμού, που θα αγωνιστεί στην τελική 16άδα του ταμπλό στο μονό ανδρών.

Ήταν ένα παιχνίδι με αρκετή νευρικότητα, χωρίς τόσο καλό ρυθμό και πολλά λάθη εκατέρωθεν, που σε ένα βαθμό ωφέλησαν τον Krajinovic, που ως outsider έγινε πολύ απειλητικός στα σερβίς του Στέφανου και λίγο έλειψε να στείλει το ματς σήμερα σε 5ο σετ.

Θυμίζουμε πως ο αγώνας ξεκίνησε χθες, με τον Σέρβο να προηγείται με 3-1 και 4-2 στο 1ο σετ. Ο Στέφανος αντεπιτέθηκε πριν να είναι αργά και κέρδισε 5 από τα 6 επόμενα games, για να κατακτήσει με 7-5 το 1ο σετ. Συνεχίζοντας να έχει το πάνω χέρι, ο 20χρονος Έλληνας τενίστας κατέκτησε το 2ο σετ με 6-3 χωρίς να απειληθεί, ενώ προηγήθηκε με break στο 2-1 του 3ου σετ.

Αν υπερασπιζόταν το προβάδισμα αυτό, θα είχε τελειώσει από χθες την υπόθεση πρόκριση, όμως ο Krajinovic κατάφερε να εκμεταλλευτεί ένα κακό διάστημα του Στέφανου στα επόμενα λεπτά και να μπει σε θέση οδηγού στο 3ο σετ. Συγκεκριμένα ο Σέρβος κέρδισε 4 games στη σειρά και είχε μάλιστα 2 set point για να κάνει το 6-2!

Ο Στέφανος στάθηκε στο ύψος του σ’ αυτό το δύσκολο σημείο, έσβησε τα set point και αργότερα έκανε και break, για να μειώσει σε 5-4. Ισοφάρισε σε 5-5, πριν ο υπεύθυνος του τουρνουά σε συνεννόηση με τον chair umpire, διέκοψαν τον αγώνα εξαιτίας της προχωρημένης ώρας.

Σήμερα, σε διαφορετικές συνθήκες με αρκετή ηλιοφάνεια, συνέχισαν οι δυο τους από το 5-5. Ο Krajinovic κατάφερε να κερδίσει το 3ο σετ στο tie-break, όπου επέστρεψε από το 0-3 και το κατέκτησε με 7-5.

Στο 4ο σετ ο Σέρβος έφερε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τον Στέφανο, καθώς προηγήθηκε με 5-3, αλλά ο πρωταθλητής μας κέρδισε 3 games στη σειρά και ανάγκασε τον αντίπαλό του να σερβίρει για την παραμονή του στο τουρνουά. Ο Krajinovic έστειλε και αυτό το σετ στο tie-break, αυτή τη φορά όμως ο Τσιτσιπάς ήταν εκείνος που επικράτησε, σώζοντας και set point στο 5-6, για να κερδίσει τους 3 τελευταίους πόντους και να ολοκληρώσει τη νίκη του, σε 3 ώρες και 34 λεπτά συνολικού αγώνα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected