Κατηγορίες
Διάφορα

“Το καβούρι φέρνει γούρι” : Μια εξαιρετική παράσταση από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας! (photos)

Η Ομάδα Θεατρικό τραγούδι παιδιών «Πολύ χορεύουν» του Τμήματος Θεατρικής Υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας παρουσίασαν την παράσταση “ Το καβούρι φέρνει γούρι.. κι όλα θα πήγαιναν στραβά” σε κείμενο – μουσική και σκηνοθεσία της Έλενας Μουδίρη Χασιώτου το απόγευμα της Τετάρτης 5 Ιουνίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Ένα ταξίδι που έκρυβε μυστικά, νεράιδες, γέλια, χαρές, λύπες αλλά αποκάλυψε στη διάρκειά του, με τραγούδι και χορό τα μυστικά της ιστορίας, αλλά και της συνεργασίας, της ομαδικότητας, της χαράς της ελεύθερης δημιουργίας και της σκηνικής παρουσίας!

Συντελεστές Παράστασης

Κείμενο – Μουσική – Σκηνοθεσία: Έλενα Μουδίρη Χασιώτου

Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Δημήτρης Γεωργόπουλος , Δαμιανός Οικονομίδης

Κατασκευές: Δημήτρης Γκιλιόπουλος

Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος

Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης

Οργάνωση Παραγωγής-Προβολή: Κατερίνα Γρηγοριάδου

Μουσικοί

Κιθάρα – Ανδρέας Λεοντάκης

Πιάνο – Ελευθερία Ματσεντίδου

Τους ρόλους ερμήνευσαν (αλφαβητικά):

Αφουξενίδου Αριάδνη – Αμπάντ, Ζάχου Αικατερίνη, Κουτσίδου Σεμέλη, Λυκοστράτη Σοφία, Μοτσιοπούλου Ναταλία, Πιπιλίδου Λυδία, Τζαβέλη Ευαγγελία, Τσιγγενοπούλου Αφροδίτη, Τσούπα Εμμανουέλα.

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Η Τυχαιρούπολη είναι μια πόλη λίγο παράξενη, λίγο αλλόκοτη, ωστόσο ευτυχισμένη μέχρι που.. χάνονται τα καβούρια, που ζουν σ’ αυτήν και το θέμα παίρνει μεγάλες διαστάσεις! Υπάρχει ένας μύθος, που λέει ότι τα καβούρια ευθύνονται για την ευημερία της Τυχαιρούπολης.. Έτσι, λοιπόν, όλοι όσοι κατοικούν στην πόλη αυτή φέρνουν τα πάνω κάτω για να βρούνε τα καβούρια, προκειμένου να συνεχίσουν να ζουν ευτυχισμένοι. Δηλαδή τα πάνω κάτω και τα πίσω μπρος… Αποφασίζουν, μετά την προτροπή κάποιας σοφής κουκουβάγιας να κάνουν ένα ταξίδι προς την Ανατολή, για να ανακαλύψουν μόνοι τους εκεί το μυστικό, που αποκαλύπτει τα καβούρια! Όρος να πάνε όλοι, να μην λείψει κανείς από αυτό το ταξίδι. Ένα ταξίδι που κρύβει μυστικά, νεράιδες, γέλια, χαρές, λύπες αλλά αποκαλύπτει στη διάρκειά του, με τραγούδι και χορό τα μυστικά της ιστορίας, αλλά και της συνεργασίας, της ομαδικότητας, της χαράς της ελεύθερης δημιουργίας και της σκηνικής παρουσίας!

δείτε φωτογραφίες στο verianet.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected