Εθνικές Ομάδες

Θρίαμβος πρόκρισης για Εθνική Κωφών, 4-2 το Βέλγιο!

Η Εθνική Κωφών επικράτησε με 4-2 του Βελγίου στο “Γεντί Κουλέ” και έκλεισε θέση για τους “8” του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, όπου θα συναντήσει την Τουρκία, που θεωρείται εκ των κορυφαίων ομάδων.

Όπως αναφέρει το athlitiko.gr, το παιχνίδι ξεκίνησε ονειρικά για την Ελλάδα, που πέτυχε δύο γκολ μέχρι το 11′ από στατικές φάσεις (ακολούθησε και τρίτο γκολ από στατική φάση στο 43′), αλλά έχασε με κόκκινη τον Μπαλή.

Στο 5′ ο Μπάλας με κεφαλιά, μετά από κόρνερ, άνοιξε το σκορ εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών στο “Γεντί Κουλέ”. Στο 11′ ο Καναβόγιαννης με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ πέτυχε το δεύτερο γκολ για την Ελλάδα.

Στο 19′ η Εθνική Κωφών έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω δύο κίτρινων που είδε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα για διαμαρτυρίες ο Μπαλής. Παρ’ όλα αυτά έφτασε και στο 3-0, στο 43′ όταν ο Διονυσάτος με απίστευτη εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 45′ το Βέλγιο μείωσε σε 3-1 με σουτ του Φανάσε.

Στο 63′ ο Δημακός έκλεψε την μπάλα κοντά στον χώρο του κέντρου προχώρησε μέχρι την περιοχή του Βελγίου και με εξαιρετικό σουτ πέτυχε το 4-1. Στο 88′ έμεινε με δέκα παίκτες και το Βέλγιο, με τη 2η κίτρινη που αντίκρισε ο Σαμ Φερστράιτερ. Τον επίλογο του αγώνα “έγραψε” στο 90+5′ με ωραίο σουτ ο Ντιρχ, μειώνοντας για το τελικό 2-4.

Στη συνέχεια με τον αγώνα να ολοκληρώνεται με μεγάλη καθυστέρηση, υπήρξε από μία κόκκινη για κάθε ομάδα στο 90+14′(!), έπειτα από ένταση μεταξύ των παικτών. Για το Βέλγιο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Φανάσε και για την Ελλάδα την κόκκινη αντίκρισε ο Μικελάτος, που χάνει τον προημιτελικό απέναντι στην Τουρκία.

Διαιτητής: Πέδρο Κόστα (Πορτογαλία)
Βοηθοί: Μπαλίδης – Γρηγοράκης (Ελλάδα)
4ος διαιτητής: Σούρε (Γερμανία)

Συνθέσεις

Βέλγιο (Αλεν Βίτενς): Φλεμάν, Φανλάντουιτ (46′ Χαμάζ), Βερκότε, Μπιναρντόν, Φερστράιτερ, Μπέγκερτ (76′ Μίζερο), Ντιρχ, Σαμ Φερστράιτερ, Τιμ Φανλάντουιτ (67′ Ερκάν), Φανάσε, Μπατίρ.

Ελλάδα (Γιάννης Δημητρίου): Παππάς, Καράμπελας, Γεωργακόπουλος, Δημακός (74′ Τρικαλίτης), Σκέμπης (84′ Πρίφτης), Διονυσάτος, Δουγέκος, Μπάλας, Μικελάτος, Καναβόγιαννης (86′ Δημόπουλος), Μπαλής.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected